Internațional

Bărbaţii şi femeile au regrete diferite după ce fac sex

Ziarul de Vrancea
26 nov 2013 1429 vizualizări
Bărbaţii regretă cel mai adesea că nu au făcut sex cu mai multe persoane, în timp ce femeile regretă în mod frecvent faptul că au făcut sex cu un partener nepotrivit, potrivit rezultatelor unui studiu realizat recent de cercetătorii americani.

Studiul, realizat de Universitatea Texas în colaborare cu Universitatea California din Los Angeles (UCLA), a fost efectuat pentru a arăta că sentimentul de regret face parte din procesul evolutiv atunci când vine vorba de funcţia de reproducţie. "Pentru bărbaţi, de-a lungul istoriei evolutive, fiecare şansă pierdută de a face sex cu o nouă parteneră reprezintă potenţial o oportunitate pierdută de a se reproduce - o pierdere costisitoare din perspectiva evolutivă", a spus Martie Haselton, profesor de psihologie socială la UCLA, care a lucrat la acest studiu. Cele trei regrete principale ale bărbaţilor sunt următoarele: "faptul că ai fost prea timid pentru a intra în vorbă cu o posibilă parteneră", "faptul că nu ai fost mai aventuros din punct de vedere sexual atunci când erai tânăr" şi "faptul că nu ai fost mai aventuros din punct de vedere sexual atunci când erai celibatar".
Principalele regrete pentru femei sunt următoarele: "pierderea virginităţii cu un partener nepotrivit", "înşelarea partenerului actual sau al unui partener trecut" şi "faptul că au făcut sex prea devreme după începerea unei relaţii".
"Consecinţele sexului ocazional erau mult mai mari pentru femei decât pentru bărbaţi şi acest fapt a generat probabil o serie de reacţii emoţionale asociate legăturilor sexuale care există şi în zilele noastre", a spus Martie Haselton.
Această analiză a fost realizată pe baza a trei studii anterioare, realizate pe un eşantion de 25.000 de persoane. Rezultatele studiului au fost publicate în revista academică americană Archives of Sexual Behavior.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
NICOLAESCU, acum 3801 zile, 8 ore, 6 minute, 29 secunde
Pierderea virginității cu un partener nepotrivit !! Să înțelegem că după ce o fac prima dată unele femei pot rămane și parțial dezvirginate ? Oricum cele care se lasă purtate de pasiunea citeste integral
consilier sexual, acum 3801 zile, 8 ore, 56 minute, 29 secunde
Studiul a constatat ca și regret pentru o femeie ''înșelarea partenerului actual''chiar dacă acest segment cand intră în combinații extra conjugale gandesc cand se ard citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.