Home | Vrinceni in Lume | (Video!!!) O focşăneancă îşi vede visul cu ochii: lansează un album muzical la Roma

(Video!!!) O focşăneancă îşi vede visul cu ochii: lansează un album muzical la Roma

Publicat de 12052 vizualizari 3 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Alina Chelaru se lansează în muzica mare cu un spectacol organizat la Roma peste două săptămani Alina Chelaru se lansează în muzica mare cu un spectacol organizat la Roma peste două săptămani

După ce a fost invitată să urmărească decernarea premiilor Grammy la Los Angeles, un spectacol de vis, focşăneanca Alina Chelaru a decis că aşa trebuie să arate şi show-ul ei pe care îl organizează la Roma, pe 7 iunie.Plecată din Focşani în 2000, solista şi compozitoarea de muzică uşoară a trecut prin multe aventuri în încercarea de a-şi face un nume muzical.I s-a refuzat de cinci ori viza în SUA, unde spune că a fost admisă cu bursă la un colegiu.Nu a disperat însă şi acum, la 31 de ani, îi invită pe romanii şi italienii din Roma la un concert de zile mari: “Concertul acesta este ca şi un copil pe care l-am crescut ca în basme”, spune ea

O tanără din Focşani, aflată de 13 ani în Italia, unde a emigrat alături de familie, pregăteşte un mare spectacol la Roma, oraş pe care a început să-l cucerească prin muzică. Pe 7 iunie, de la orele 21.00, Alina Chelaru va canta pe scena Teatrului Quirino din Roma, situat la caţiva paşi de Fontana di Trevi, show la care invită toţi iubitorii de muzică bună. Este vorba de concertul de lansare a primului său album muzical ce se va numi simplu "Alina", un eveniment ce se va desfăşura sub patronajul Primăriei din Roma, Ambasadei Romaniei din Italia şi al Asociaţei “Vocea Romanilor”, condusă de focşăneanul Iulian Manta. “IAMAlina” (I’m Alina) este numele de scenă al tinerei care cantă pop cu influenţe soul, rock, în stilul anilor 80. “Voi canta 14 piese dintre care două cover-uri, iar restul compoziţii proprii, majoritatea în limba engleză, excepţie făcand o melodie în limba romană şi alta în italiană. Trupa ce mă va acompania este alcătuită din 12 muzicieni ce provin din Japonia, Italia, SUA, Iran, Republica Dominicană şi bineînţeles Romania. Sunt în general melodii optimiste, de dragoste, de viaţă, de prietenie", ne-a povestit Alina, care este susţinută de prietenii romani şi italieni din Roma. Fiind primul ei mare concert, Alina îşi doreşte să emoţioneze prin muzică, tocmai de aceea intrarea la concertul de lansare a CD-ului este liberă, în limita locurilor disponibile.
 

Cine este Alina

În ultimii ani, Alina a revenit rar în Focşani, întrucat majoritatea rudelor au luat calea străinătăţii, încă din anul 1992. În Focşani mai locuieşte acum tatăl său, care se pregăteşte să zboare la Roma pentru a participa la marele concert. Ziarul de Vrancea a căutat-o pe Alina pentru a afla amănunte despre viaţa ei din Italia dar şi despre planurile ei artistice. Spune că a început să cante la Ateneul Popular din Focşani, pe cand avea 3 ani, la deschiderea unui concert de 8 Martie al Angelei Similea. A studiat intensiv pianul la Liceul de Arte, iar în adolescenţă şi-a făcut o mică formaţie cu caţiva prieteni. Visul ei era de a performa pe marile scene. Ştia însă că sunt puţine şanse să fie remarcată la Focşani, după cum avea să afle cat de greu este să începi un proiect mare şi peste graniţă. În 2000 a plecat la Bucureşti, pentru a studia Conservatorul. După 3 ani, timp în care a avut cateva colaborări muzicale în Capitală, a plecat în Italia, acolo unde au emigrat părinţii ei, la fel ca alte mii de familii din Vrancea. La Roma a urmat cursurile unei şcoli private de muzică. Aventura muzicală a tinerei a continuat prin cluburile din Roma, iar în paralel a făcut alte joburi pentru a se întreţine, înclusiv vânzătoare sau secretară. "Am cântat şi în cluburi, interpretând piese ale unor artişti celebri. Dar nu se câştigă mult din asta. Cei mai mulţi dintre colegi aveau şi alte joburi. Mi-am dat seama că în acest fel, muzica devine un hobby, ceea ce eu nu voiam. Am vrut mereu ca muzica să fie o profesie pentru mine.", a povestit Alina.
 

Şi-a vandut apartamentul pentru muzică
 

Nu se mulţumeşte însă cu muzica de club şi vrea mai mult, vrea să atragă atenţia caselor de discuri şi să aducă ceva nou în domeniu. Cum i s-a refuzat plecarea la un colegiu de profil din America şi-a pus speranţele toate în acest prim album. Semnalele sunt bune pentru că melodiile ei au deja sute de mii de vizualizări pe Youtube. “Susţinătorii mei sunt deocamdată prietenii, familia şi, mai nou, fanii pe care i-am cucerit online. În ceea ce priveşte susţinerea financiară este acoperită în totalitate de mine”, ne-a spus Alina Chelaru. Într-un interviu acordat ziarului Gazeta Romanească din Italia, Alina a mărturisit că nu i-a fost deloc uşor şi că a hotărat chiar să vandă apartamentul din Bucureşti pentru a investi în proiectul său muzical. “A fost o idee nebunească, dar nu regret nimic. Sunt o femeie cu cârma în mână, cum s-ar zice. Merg înainte", spune Alina.

Greul străinătăţii

Alina spune că, în ciuda faptului că a plecat de aici de ani buni, Focşaniul rămane oraşul ei de suflet pentru că de aici a plecat cu visul de a cuceri lumea. “Focşaniul nu l-am părăsit niciodată deoarece a fost şi va fi mereu cu mine oriunde voi fi. Am plecat din Focşani pentru a mă duce la facultate, la conservator în anul 2000, dar după 2 ani şi jumătate am abandonat Bucureştiul şi am venit în Italia la părinţii mei. Provin dintr-o familie modestă iarăşi dorinţa unui trai mai bun i-au făcut pe părinţii mei să se îndrepte către un loc ce ar fi putut oferi o şansă în plus pentru viitorul meu, adică Italia.”, ne-a povestit Alina. Între timp, tatăl său a revenit în patrie, iar ea a rămas la Roma împreună cu mama, care o susţine în tot ce face. “Cu tatăl meu am o bună relaţie chiar dacă ne vedem nu aşa de des pe cat mi-aş dori, dar mă consolez cu faptul că măcar la concert va fi prezent.”, spune Alina. A avut însă şi momente cumplite, pentru că, odată plecată din Romania nu se mai putea întoarce, întrucat graniţele Europei occidentale erau închise pentru romani înainte ca ţara noastră să adere la Uniunea Europeană. “A fost greu cand nu aveam actele în regulă şi nu puteam părăsi ţara nici măcar pentru a fi prezentă pentru a da un ultim salut prietenului meu, care îmi era şi unchi. A murit destul de tanăr, la 40 ani. Mi-a fost greu să mă întorc în ţară pentru a-mi vedea bunicii din partea tatălui, mai ales că bunica mea ce a murit într-o duminică în timp ce vorbea cu noi la telefon. M-am simţit neputincioasă şi a trebuit să fac alegeri, ca de altfel în orice moment din viaţă”, ne-a mai mărturisit Alina.

Visul american începe în Italia

Chiar Italia este ţara ei adoptivă de ani buni, Alina visează încă la America. Spune despre ţara tututor posibilităţilor că a rămas “dorinţa sa arzătoare”. A avut însă dezamăgiri pentru că i s-a refuzat viza de plecare la studii. “Am simţit întotdeauna că acolo este locul meu sau mai bine spus locul unde mă voi putea exprima la maxim, artistic vorbind. Destinul însă a dorit ca să ajung mai întai în Italia şi să îmi refac viaţa la Roma, un oraş fermecător ce m-a cucerit din primul moment. Aici se spune că Roma ori o iubeşti ori o urăşti. E clar că-mi era destinat să răman aici. În toţi aceşti ani am înregistrat, am cantat prin cluburi şi am început două facultăţi pe care ulterior le-am abandonat deoarece dorinţa de a canta era mult prea puternică pentru a îmi lăsa spaţiu şi pentru altceva.”, ne spune Alina. În toţi aceşti ani însă visul de a pleca în America nu a părăsitao. “În 2006 am susţinut o audiţie la Paris pentru colegiul din Boston, Berklee College Of Music, unul dintre cele mai renumite, la nivel artistic vorbind. M-am prezentat la audiţie cu două cantece: unul compus de mine şi celălalt aparţinand lui Alanis Morisette. Le-am plăcut chiar foarte mult încat la cateva săptămani mi-au oferit o bursă de 5.000 de dolari pe semestru pentru 4 ani. Am fost foarte fericită dar nu pentru mult timp pentru că nu am reuşit să obţin viză pe motivul că aş fi o posibilă emigrantă. Şi aşa s-a întamplat ca cererea să îmi fie refuzată şi a doua şi a treia şi a patra... Fiind o fire încăpăţanată şi sinceră, nu m-am lăsat bătută şi am încercat şi pentru a 5 a oară, norocoasă de altfel", ne-a relatat Alina.

Si America se dezvaluie ...

 

"Anul acesta am fost invitată să urmăresc în direct decernarea premiilor Grammy la Los Angeles unde am avut ocazia să văd cum se organizează un spectacol adevărat şi cat se poate crea din nimic totul. Şi am avut un flash: pot face şi eu ceva de genul. O dorinţă infantilă poate, dar cred că este un pariu caştigător. Mi-am produs totul singură de la A la Z. Concertul acesta este ca şi un copil pe care l-am crescut ca în basme: creşte într-o lună cat alţii în ani de zile :-) Îmi doresc de asemenea ca acest eveniment să creeze, chiar dacă va fi într-o mică măsură, o consolidare prin intermediul muzicii între statele mele, căci sigur sunt romanca dar sunt şi romană (din Roma)”, a încheiat vrânceanca Alina Chelaru. Vrancenii din regiunea Romei care vor să o audă cântand pot să obţină invitaţii de pe site-ul www.iamalina.com. (Silvia VRÎNCEANU)

 • Ce înseamnă "IAMAlina"?

 "Înseamnă pur şi simplu "I am Alina" - eu sunt Alina. Ideea mi-a venit căutând un nume disponibil pentru site-ul meu de internet."

 •  Ce artişti preferi?

 “Îmi plac "clasicii" la nivel de tehnică: Pink Floyd, Doors, dar ascult şi muzică modernă: Rihanna şi Beyonce, care, pe lângă voce, au şi o întreagă producţie în spate".

 

 • Ce vrei de la concertul de pe 7 iunie?

 “Mi-ar plăcea să vină reprezentanţi ai caselor de discuri importante, să mă asculte. Mi-ar plăcea să emoţionez publicul cu muzica mea.”

 

Subscribe to comments feed Comentarii (3 publicate)

avatar
Dan Trofin 30-05-2013
Un articol excelent despre o focsaneanca care ne arata ca se poate : mai ales, daca iesim din acest oras cu posibilitati limitate pt tinerii dornici de afirmare intr-un judet cu o specificitate aparte !
Considerat "Provincie EUROPEANA", Vrancea este inca un judet repetent la posibilitatile de afirmare pentru tinerii merituorii, de distractie ca alternativa de petrecere a timpului liber, etc ..
MULT SUCCES, din partea mea pentru Alina Chelaru ! Felicitari ZdV pentru acest gen de articole cu focsaneni / vranceni care au reusit ~ chiar daca in afara tari !
avatar
fost coleg 29-05-2013
Mult succes, Alina Chelaru! Sper sa mai auzim de tine.
avatar
Lumea lui Mastur Banciu ! 29-05-2013
Există o speranță la unii romani care chiar vor să scape de cei care au vandut țara la fier vechi. Ca să scapi de ei trebuie să emigrezi așa cum a procedat și eroina noastră care a făcut bine că a plecat din țară. Țara pe care a părăsit-o este un fel de bordel populat numai cu carvette pricepute la un singur lucru și acesta interzis prin lege. A părăsit o țară în care saloanele de masaj erotic unde se practică mascat la combinație prostituția,excortele,turismul sexual ,există iar unii factori responsabili gen ITM Vn.care se lăuda prin șefa lor cu rezultatele verificărilor făcute la aceste lanțuri de farmacii ´(v.ZdVn.din12.08.2011),răman surprinși că nu au constatat abateri și i-a găsit în regulă, iar saloanele sunt pline de afișe gen ''prostituția interzisă'','' spune N U prostituției '',iar în ceea ce privește prostituția este greu de dovedit competența fiind a poliției.S I C !! Toată amestecătura asta de suspiciune,a unor autorități,de trimitere către viciu fac rău și ne așează într-o zonă periferică unde totul e posibil. Tot ce e rău. Alegerea Alinei pentru o astfel de performanță prin muncă cinstită este lăudabilă iar ea poate fi urmată de multe alte tinere care au încredere în munca cinstită și voință pentru a se separa de cele sărmane cu totul și care s-ar vinde oricum,oriunde.
total: 3 | afişare: 1 - 3

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

 • Trimite unui prieten Trimite pe mail
 • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
 • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.57
Soarele apune: 19.36
Calendar creștin- ortodox: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor (Denia Canonului Mare)
Calendar catolic: Sf. Eustasie, ep.

Maxima zilei: „Vremurile noastre sunt vremea mediocrității, a lipsei de sentimente, a pasiunii pentru incultură, a lenei, a incapacității de a te apuca de treabă și a dorinței de a avea totul de-a gata.” (Feodor Mihailovici Dostoievski)

Curs BNR:
1 Euro – 4.5500 lei
1 Dolar American (USD) – 4.1870 leiUltimele stiri / locale

  Ultimele stiri nationale

  Newsletter

  Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail