Un vrancean a fost ales cel mai bun pizzar la Roma
Vranceanul Silviu Ioan Munteanu a fost chemat miercuri, 8 octombrie, de doua ori pe podiumul Pizza World Cup 2014 la Roma. Vranceanul, proprietar al unei pizzerii în Colleferro, localitate situată la 50 km sud de Roma, este unul dintre puţinii români care participă la acest tip de evenimente şi unul dintre puţinii care câştigă. În micuţa sa pizzerie, un perete este dedicat diplomelor şi medaliilor obţinute la diferitele concursuri la care a participat, după cum scriu colegii de la ziarul Emigrantul, care apare la Roma.
Silviu Ioan Munteanu a devenit în ultimii ani un obişnuit al celor mai importante competeţii culinare din Peninsulă
Mai nou, de câteva zile, a devenit instructor în domeniu, ceea ce îl ridică pe o treaptă superioară în ierarhia maeştrilor pizzetari. Evenimentul, organizat la complexul Palacavicchi din Ciampino (Roma), s-a desfăşurat pe parcursul a 3 zile, între 6 şi 8 octombrie, şi a avut peste 280 de participanţi din Italia, Franţa Romania, Moldova, Japonia, Belgia, Luxemburg la cinci probe de pizza. Aceştia s-au întrecut în măiestrie, viteză (pizza în 120 secunde), îngeniozitate, tradiţie etc. Silviu Munteanu a câştigat locul al 3-lea la două categorii: pizza "fantesia" şi pizza "innovativa". La eveniment a participat şi fostul ministru al Agriculturii din Italia, Alfonso Pecoraro Scanio, care l-a şi felicitat pe priceputul român. Sosit la 23 de ani în Italia, focşăneanul Silviu Ioan Munteanu şi-a găsit de muncă aproape imediat: salahor. Cu toate că în ţară absolvise şcoala sportivă din Focşani, iar mai apoi lucrase ca instructor sportiv, munca de jos nu l-a speriat. În 2005, alături de soţia sa Mihaela, o vrânceancă din Gugeşti, preiau gestiunea unui restaurant la Colleferro. De-a lungul anilor, familia Munteanu a reuşit să-şi facă o reputaţie foarte bună la Colleferro. (Z. V.)