Viața satului

Proprietarii de vaci pot cere subventiile pe acest an

Mihai Boicu
12 aug 2011 2874 vizualizări
Crescatorii de vaci de lapte din zonele defavorizate pot depune in decursul lunii august cererea de plata aferenta acestui an in cadrul „Schemei de plata a ajutorului specific pentru producatorii de lapte de vaca din zonele defavorizate”, finantata din Fondul de Garantare Agricola.

Cererile trebuie depuse la Agentia de Plata si Interventia pentru Agricultura (APIA). Conditiile de acordare a acestui ajutor sint detinerea unui efectiv cuprins intre 2 si 15 vazi de lapte, inclusiv, pe exploatatie, inregistrarea beneficiarului care solicita ajutorul in sistemul de administrare a cotelor de lapte, mentinerea in exploatatie a efectivului de vaci de lapte, precum si situarea sediului exploatatiei intr-una din zonele defavorizate din Romania. Potrivit Planului National de Dezvoltare Rurala, in Vrancea sint 25 de localitati din mediul rural declarate zone defavorizate. Astfel, in zona montana defavorizata sint cuprinse 20 de comune: Andreiasu, Birsesti, Chiojdeni, Jitia, Mera, Naruja, Negrilesti, Nereju, Nistoresti, Paltin, Paulesti, Poiana Cristei, Reghiu, Soveja, Spulber, Tulnici, Valea Sarii, Vintileasca, Vizantea – Livezi, Vrincioaia. Alte cinci comune sint cuprinse in zone defavorizate de conditii naturale specifice: Bordesti, Dumitresti, Gura Calitei, Maicanesti si Nanesti. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.