Viața satului

59 de agricultori au cerut sprijin pentru tomate

Mihai Boicu
24 mar 2017 2104 vizualizări
Ministerul Agriculturii oferă sprijin financiar producătorilor de tomate

Direcția Agricolă Vrancea a primit 59 de înscrieri în programul de sprijin pentru tomate în spații protejate. Cele mai multe solicitări au fost din localitățile Țifești, Biliești, Ploscuțeni, Pufești, Vînători, Suraia și Bolotești. Ajutorul de minimis pentru producătorii de tomate în spații protejate se acordă în baza HG 39/2017, pe întreg teritoriul țării, pentru o perioadă de opt ani. ”Prin acordarea ajutorului de minimis se urmărește obținerea unor produse de calitate, competitive cu cele de pe piața europeană, precum și o eficiență economică în realizarea și valorificarea producției. De asemenea, ajutorul va contribui la creșterea și stabilizarea cantitativă și calitativă a producțiilor de materii prime, la echilibrarea balanței veniturilor și cheltuielilor producătorilor agricoli”, se arată în informarea prezentată la ședința de joi a Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii Vrancea. Producția de tomate reprezintă 20,27% din producția totală de legume în România. Valoarea sprijinului financiar de ajutor minimis care se acordă beneficiarilor este de 13.481,4 lei/beneficiar/an, care reprezintă contravaloarea în lei a 3000 euro/beneficiar/an. Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă beneficiarilor nu poate depăși suma de 15.000 euro pe durata a trei exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual și în cele două exerciții financiare precedente. Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis se ridică la 179,752 milioane lei, care reprezintă contravaloare în lei a 40 de milioane lei de euro și care se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate cu această destinație Ministerului Agriculturii. Direcția Agricolă trebuie să verifice în teren, în maxim 5 zile de la data comunicării de către solicitant, înființarea culturii și începutul rodirii. După valorificarea produselor, solicitanții au obligația să depună la Direcția Agricolă documentele justificative care să ateste comercializarea producției de tomate. Documentele justificative se depun după valorificare, dar nu mai târziu de 27 decembrie 2017. (M. B.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.