Home | Viata satului | Primăria Tulnici va avea firmă de utilităţi

Primăria Tulnici va avea firmă de utilităţi

Publicat de 1918 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Primăria a cumpărat maşină de gunoi Primăria a cumpărat maşină de gunoi

SC Utilităţi Publice Tulnici SRL va asigura curăţeniaîn comună

Autorităţile din Tulnici vor să înfiinţeze o firmă proprie, cu care să presteze diferite activităţi pe teritoriul comunei. La şedinţa Consiliului Local Tulnici care va avea loc marţi, pe ordinea de zi se află un proiect privind înfiinţarea SC Utilităţi Publice Tulnici SRL, cu asociat unic Unitatea Administrativ Teritorială Tulnici. În principal, activitatea acestei firme constă în asigurarea salubrităţii în comună, deoarece la Tulnici sunt mari probleme cu gunoaiele, în special în satul turistic Lepşa. Pentru aceasta, primăria a achiziţionat o autospecială pentru deşeuri. ”Vrem să asigurăm noi serviciul de salubritate în comună, pentru că nu putem să aşteptăm Consiliul Judeţean cu proiectul ”Vrancea Curată” atunci cand se adună gunoaie la Lepşa. Firmele de salubritate cer foarte mulţi bani şi vin rar, de aceea vrem să adunăm noi deşeurile. Le vom duce unde vom putea, chiar şi la Braşov, pentru că distanţa este mai mică decat rampa de la Brăila”, ne-a declarat primarul Aurel Boţu. SC Utilităţi Publice SRL va desfăşura şi alte activităţi în comună, cum ar fi pentru infrastructură. Pentru aceasta, primăria vrea să cumpere o autobasculantă care să fie utilizată la deszăpezire şi la balastarea drumurilor. După înfiinţare, firma va avea nevoie de administrator, contabil, şofer şi doi manipulanţi pentru a putea lucra. La Tulnici s-a înfiinţat şi un serviciu public de apă, potrivit noilor prevederi legislative, care fi în subordinea Consiliului Local şi va avea personalitate juridică proprie pentru a putea face încasări. Şi aici urmează să lucreze un administrator, un contabil şi un casier. Pană acum, doar la Ciorăşti se lucrează cu firme proprii, autorităţile locale înfiinţand două firme şi două asociaţii cu care lucrează în comună. (M. B.)


Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 7.36
Soarele apune: 17.11

Calendar creştin- ortodox: Sf. Tarasie, patriarhul Constantinopolului; Sf. Mc. Alexandru şi Ipatie (Dezlegare la ouă, lapte şi brânză)

Calendar catolic: Sf. Cezar, medic

Maxima zilei: „Cel care nu ştie să asculte nu poate comanda”. - Anonim

Curs BNR:

1 Euro-  4,5169 lei
1 Dolar American (USD)- 4,2669 lei

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail