Viața satului

VIDEO!!! Concurs de legume XXL la Bilieşti

Aurelian Ivan
24 aug 2014 4017 vizualizări
Cei mai importanţi legumicultori şi-au dat întâlnire în centrul comunei pentru a se făli cu legumele care mai de care mai mari şi mai frumoase

Vinete de trei ori mai mari decât în mod normal sau roşii “gigant” pe tarabele din centrul comunei Bilieşti, la ziua localităţii. Renumiţi pentru grădinile de legume, cei din Bilieşti îşi laudă marfa şi spun că au folosit doar îngrăşământ natural şi că legumele lor sunt ecologice, dacă nu chiar bio. Concursul celor mai frumoase legume are loc în contextul Zilelor Comunei Bilieşti, eveniment patronat de Primărie. “Chiar ne mândrim că am găsit o sămânţă pe placul tuturor şi au ieşit legume frumoase. Am roşii de 700 de grame una, cu două fac un kilogram şi jumătate“, spune Anisoara Grigorică, mandră de recolta din grădină. Schimbările climatice i-au afectat însă pe legumicultori. Ei spun că ceea ce se întâmplă cu vremea nu au mai văzut în viaţa lor, iar asta se vede şi în grădini. “S-a schimbat clima, nu ştiu, am avut furtuni, am avut şi piatră de la început. Totuşi, îi mulţumim lui Dumnezeu că ne-a ferit şi nu ne-a fărâmat chiar tot”, ne-a spus Vasilica Butuc. Printre agricultori a fost şi un tânăr de numai 23 de ani, Ionuţ Taban, care visează să ajungă un legumicultor important în zonă şi în jurul lui să îi adune pe ceilalţi tineri din comună pentru a dezvolta această afacere. El este şi marele câştigător al acestui concurs de legume de la Bilieşti. Cu cateva verze “gigant” şi cu alte legume frumoase tanărul a fermecat comisia care a analizat marfa expusă în cadrul concursului, oferindu-i marele premiu, o drujbă. “După planul meu personal, avem nevoie de o piaţă de desfacere, mai ales pe zona Bilieşti, unde toţi locuitorii care produc să avem unde să ne desfacem marfa proprie”, spune tanărul Taban. Familia lui îşi desface marfa prin Maramureş, iar acolo a devenit “faimoasă” cu ceea ce realizează la ei în grădină.

Cei care au avut legumele cele mai frumoase au plecat acasă cu echipamente de folosinţă în agricultură, oferite de autorităţile locale. Ziua Legumicultorului a devenit o tradiţie în această comună unde activitatea principală este legumicultura. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Taliban, acum 3528 zile, 23 ore, 49 minute, 54 secunde
Cu doua rosii si jumate de kil de chimicale... l-ai facut praf pe... cumparator! Eventual, cand dati legumele, dati si-o lumanare, sa fie!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.