Viața satului

La Vulturu s-a inaugurat una dintre cele mai mari pieţe din judeţ

Mihai Boicu
11 mai 2014 4874 vizualizări
Autorităţile locale şi judeţene au inaugurat sambătă piaţaagroalimentară din comună u aceasta se întinde pe o suprafaţă 1,3 hectare u comercianţii au la dispoziţie spaţii acoperite, tarabe, boxe pentru produse lactate, carne şi peşte

Autorităţile din comuna Vulturu au inaugurat sambătă piaţa agroalimentară din localitate. Aceasta nu este doar una dintre cele mai mari pieţe din judeţ, dar şi printre cele mai moderne, deoarece a fost construită de la zero şi a fost prevăzută cu toate facilităţile necesare unui comerţ civilizat. La Vulturu este o piaţă tradiţională, care are loc în fiecare sambătă. Pană acum, comercianţii se strangeau langă primărie, pe marginea drumului naţional, în condiţii improvizate şi nesigure în acelaşi timp, din cauza traficului rutier. Primăria a luat anul trecut decizia să construiască o piaţă nouă, pe un amplasament situat pe drumul care duce spre satul Hînguleşti. Piaţa este una dintre cele mai importante investiţii realizate de autorităţile locale, fiind finanţată în întregime de la bugetul local, cu peste 700.000 lei. La tăierea panglicii inaugurare au venit, pe langă primarul Nicuşor Păcuraru (PSD), senatorul Cristian Dumitrescu, deputatul Neagu Murgu, cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, Dragoş Bîrlădeanu şi Ionel Cel – Mare, precum şi mai mulţi consilieri judeţeni. Festivitatea a avut loc pe o scenă construită odată cu piaţa, unde de acum încolo se vor desfăşura manifestările prilejuite de zilele comunei. Inaugurarea pieţei a început cu o slujbă de sfinţire a investiţiei, la care au venit nu mai puţin de nouă preoţi.

Copiii din comună au făcut spectacol

Copiii din comună au susţinut un program artistic pe scena pe care se vor organiza zilele comunei

Primarul din Vulturu a făcut u scurt bilanţ al celor aproape doi ani de mandat şi a promis că în programul de finanţare 2014 – 2020 va accesa toate proiectele pe care le poate atrage comună. “Am făcut remiza de pompieri unde ţinem acum materialele pentru situaţii de urgenţe, am făcut un grup sanitar modern la şcoala din Vulturu. Tot aici am făcut şi împrejmuirea şcolii, iar în grădinţa şcolii avem plantate 5.000 de plante ornamentale, cu care vom înfrumuseţa comuna. O parte dintre ele au fost aduse chiar aici la piaţă. Eu îmi doresc ca în toamna lui 2015 comuna noastră să arate altfel. A fost reabilitat şi căminul cultural, unde foarte mulţi dintre copiii noştri vin şi învaţă să dandeze, iar rezultatul muncii lor de un an de zile se vede în faptul că au început să participe la concursuri în judeţ şi în afara judeţului”, a spus primarul din Vulturu. Acesta a spus că are promisiuni de la conducerea Consiliului Judeţean că drumul judeţean care face legătura cu satul Maluri va fi asfaltat. De altfel, acelaşi lucru l-a susţinut şi vicepreşedintele CJ Dragoş Bîrlădeanu. Problema drumului a fost ridicată şi la zilele comunei de către ambasadorul României la Moscova, Vasile Soare, de loc din zonă. După discursurile oficialităţilor, pe scenă au urcat lăutarii din Vulturu, copiii din ansamblul “Rapsodia vultureană” şi alţi interpreţi originari din comună. Chiar la inauguare a căzut o ploaie măruntă, cateva sute de oameni au venit să vadă programul artistic.

De la groapă de gunoi la piaţă

Piaţa Agroalimentară a costat peste 7 miliarde lei vechi şi oferă condiţii civilizate pentru comerţul produselor alimentare, industriale, cereale, cherestea sau animale

Construcţia pieţei agroalimentare a început anul trecut şi a costat peste 700.000 lei. Pe locul unde a realizată s-a aflat pană anul trecut o groapă de gunoi, “care nu făcea cinste localităţii”, după cum a spus primarul. Aceasta a fost închisă şi ecologizată, iar apoi au început lucrările la piaţă. Spaţiile pentru comercianţi au fost ridicate în lateral, iar în mijloc a fost amplasată o fantană arteziană. Pe o latură a fost construit un spaţiu acoperit pentru cei cu produse industriale, iar pe altă latură un spaţiu pentru vanzatorii de produse alimentare, de la legume la lapte, branză, carne şi peşte. Ambele spaţii au o lungime de cateva zeci de metri. De asemenea, în piaţă se mai pot comercializa cereale, cherestea şi animale. Comercianţii au o umbră de regret că numai vand chiar în centrul comunei, însă se bucură pentru faptul că îşi desfăşoară activitatea în condiţii bune. “Vindem de peste 20 ani la Vulturu. Ne era foarte greu în vechiul loc, pentru că ploua, ningea, era noroi, bătea vantul. Eram sub cerul liber... E drept că acolo era vad, dar oamenii vor trebui să cumpere şi vor veni şi aici. Aici avem condiţii, piaţa acoperită, sunt tarabe, avem apă, lumină.”, ne-au spus Sultănică şi Dinu Oprea din satul Hînguleşti. Piaţa de la Vulturu este, probabil, cea mai modernă din mediul rural, iar în ceea ce priveşte mărimea este întrecută, din cate se pare, doar de piaţa de la Dumbrăveni. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.