Timp Liber

Primele oferte de Paste fac cu ochiul si vrincenilor

Mihaela Beșleagă
20 mar 2009 1050 vizualizări
Acestia nu renunta la vacante, dar aleg destinatiile mai ieftine u pentru aprilie si 1 Mai, in topul cererilor se afla Bulgaria si Grecia, unde preturile graviteaza in jurul a 100 de euro pentru un sejur de patru zile

Mini-vacanta de Paste se apropie, numai o luna despartindu-ne de cea mai importanta sarbatoare a primaverii. Ca in fiecare an, ofertele pregatite de agentiile de turism pentru sejururi in tara si in strainatate sint bogate si tentante. Desi vrincenii sint mai strinsi la punga in aceasta perioada, sint destui cei care si-au facut deja rezervari pentru o vacanta de vis in aprilie. In topul preferintelor externe ramin si in acest sezon Bulgaria si Grecia, cu conditii superlative la preturi mici. De pilda, in Bulgaria, la un hotel de patru stele, trei nopti all inclusive va vor scoate din buzunar sume cuprinse intre 95 - 120 euro, iar la un hotel de trei stele 65 de euro. In Grecia, in zona Halkidiki si Katerini, un pachet de trei nopti cu mic dejun, cina si transport cu autocarul are un pret de pornire de 99 euro, la un hotel de trei stele. In topul celor mai vindute pachete turistice de Paste se numara si destinatiile europene, la preturi ceva mai mari. Vrincenii au ales Praga, cu 499 euro de persoana pentru patru nopti, Lisabona sau Paris, ambele oferte la preturi de circa 650 de euro. Una dintre destinatiile cele mai potrivite pentru o vacanta reconfortanta in mijlocul naturii, impletita cu arome traditionale, este Bucovina. Cazarea la pensiuni de 2 - 3 margarete, pentru trei nopti, cu toate mesele incluse, costa aproximativ 1.200 lei/persoana. Si pentru elevi se organizeaza mini-vacante de Paste si de 1 Mai. De exemplu, pentru o iesire de trei zile pe litoral, plus o excursie bonus in Bulgaria, la Balcik, una dintre agentiile locale are o oferta de 250 lei/persoana. Operatorii de turism resimt usor scaderea interesului vrincenilor pentru vacante si orientarea acestora catre pachete ceva mai ieftine. "Comparativ cu anul trecut se observa o usoara scadere a numarului de turisti, tendinta fiind insa de a alege pachete putin mai ieftine sau sejururi cu un numar mai mic de zile. In rest, s-au dat si pachete exotice, in Dubai, Tunisia sau Egipt, chiar daca este un numar mai mic de turisti. Speram totusi ca litoralul sa vina din urma pentru sezonul estival, mai ales pe ofertele de inscrieri timpurii cu reducerile aferente", ne-a spus Dragos Horhocea, manager al unei agentii de turism din Focsani. "Chiar daca este criza, oamenii nu vor renunta la vacante si week-end-uri, se intereseaza in continuare de oferte. Ar trebui sa profite de unele reduceri care sint acum de 10 - 20%, daca isi fac rezervari din timp pentru sejururi", a remarcat si Radu Enache, un alt operator de turism din oras. (Mihaela BESLEAGA)



Preturi orientative pentru vacanta de Paste


u Israel - 7 nopti, circuit, 790 euro/persoana

u Tenerife "" 7 nopti, hotel 4 stele, intre 241-644 euro/persoana

u Cipru "" 4 nopti, hotel 2 stele, 309 euro/persoana

u Dubai "" 7 nopti, hotel 5 stele, 1.195 euro/persoana

u Poiana Marului, Brasov "" 3 nopti, 240 lei

u litoralul romanesc "" 3 nopti, 136 lei


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.