Home | Timp Liber | Doi artişti de operă şi Orchestra de Cameră “Unirea” au produs o seară de vis pentru melomanii din Focşani

Doi artişti de operă şi Orchestra de Cameră “Unirea” au produs o seară de vis pentru melomanii din Focşani

Publicat de 719 vizualizari 3 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Soprana Gabriela Iștoc a impresionat publicul focșănean Soprana Gabriela Iștoc a impresionat publicul focșănean

Muzică de operă la Ateneu u publicul a aplaudat mai mult ca niciodată

Concertul de luni seară de la Ateneul Popular din Focşani a impresionat publicul meloman. Mai multe bis-uri au fost cerute prin intermediul aplauzelor. Orchestra de Cameră Unirea, sub bagheta dirijorului Vincent Gruger,  a susținut un concert vocal-simfonic de excepție în Sala Mare a Ateneului Popular, în cadrul Stagiunii 2016-2017.  

În deschidere, directorul Ateneului Popular Mr. Gh. Pastia a prezentat un scurt istoric al muzicii de operă și cum s-a dezvoltat ca structură muzicală complexă. De asemenea, a vorbit și despre soliști și motivul pentru care a ales să-i invite să cunoască publicul focșănean. ”Tinerii soliști m-au cucerit de la primele repetiții. Sper că vor fi o surpriză plăcută și pentru dumneavoastră”, a spus Valentin Gheorghiță în deschiderea evenimentului. Și surpriza a fost pe măsură.

 Tinerii soliști au cântat pentru prima dată la Focșani

De formație teolog, Paul Lungu a cântat pentru a doua oară muzică de operă

 Programul serii a cuprins arii şi muzică din opere şi operete celebre: „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus MOZART, „La Traviata” de Giuseppe VERDI, „Tosca” şi „Gianni Schicchi” de Giaccomo PUCCINI, „Elixirul dragostei” de Gaetano DONIZETTI, „Carmen” de Georges BIZET, „Văduva veselă” de Franz LEHAR şi „Liliacul” de Johann STRAUSS. Solişti invitaţi au fost soprana Gabriela Iştoc şi tenorul Paul Lungu, care au surprins publicul cu vocea lor, dar și cu interpretarea artistică demnă de marile scene ale Operelor lumii. ”Nu am mai avut demult o primire atât de călduroasă. Vedeam în sală ochii spectatorilor plini de admirație și sala chiar îți oferă posibilitatea să te apropii de public. M-am simțit la fel de minunat ca pe scena din Bacău, atunci când am primit peste 30 de buchete de flori”, ne-a mărturisit, la finalul spectacolului, soprana Gabriela Iștoc. Dacă la început a avut multe emoții, debutantul în muzica de operă, tenorul Paul Lungu a spus că emoțiile s-au spulberat când a văzut sala plină de spectatori. ”A fost un public cald, primitor, mi-a dat o stare foarte bună, am văzut chipurile din sală, am rămas surprins”, a declarat entuziast tenorul Paul Lungu.

În sală au fost prezente și persoane cu dizabilități care au acceptat invitația Asociației ”Eu, Tu și Ei” de a petrece o seară minunată alături de Orchestra Unirea, în cadrul unui proiect intitulat ”Focșaniul meloman”, care se derulează de trei ani. Aplauzele s-au prelungit minute în șir, focșănenii încheind seara cu gândul la următorul concert, anunţat pe 3 aprilie, de  Paști. (A.T.) 

 

 

Subscribe to comments feed Comentarii (3 publicate)

avatar
Vali Crintea 15-03-2017
#Penelopa, referitor la evenimentul caruia i-a fost dedicat articolul , nu ne spui nimic ?
As fi bucuros sa aflu daca ti-a placut, sau daca vei veni la spectacolul viitor pentru ca pana la urma cred ca noi, oamenii , suntem vinovati pentru ca dam prioritate unor greseli gramaticale uitand sa apreciem si sa ne bucuram de lucrurile frumoase importante.
avatar
Penelopa 15-03-2017
Nu pot, domnule, sa spun nimic, pentru ca nu am participat si nici nu ma pricep, dar banuiesc ca evenimentul a fost chiar mai frumos decit descrierea din articol. Tocmai din acest motiv, cred ca merita o exprimare corecta si atenta. Pentru un jurnalist, gramatica nu trebuie sa fie altceva decit o prioritate. Sint de acord insa ca nu trebuie sa dam prioritate greselilor, cum foarte bine v-ati exprimat E mai bine sa le evitam :)
avatar
Penelopa 15-03-2017
"a cuprins arii şi muzică " :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
"următorul concert, anunţat pe(ntru) 3 aprilie, de Paști" :) De pasti codrii de arama de departe vezi ca Pastele Ortodox va fi in data de 16 Aprilie. Concertul din 3 aprilie este, eventual, de(dicat) Pastelui, nu de Pasti. Pe bune. Chiar nu puteti fi atenta la ce si cum scrieti ? Taca-paca, cu gindul la ziua de salariu si atat ? Of, of ce multa munca pentr-un cartof, Dar e de apreciat faptul ca va pregatiti singura "chiflele" :)
PS: Pentru azi premiul "Rusinica" va apartine in totalitate, din cauza ca nu am mai gasit greseli demne de premiat si in articolele colegilor., ca altadata. Sincere felicitari colegilor atenti :)
total: 2 | afişare: 1 - 2

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.03
Soarele apune: 20.15

Calendar ortodox:
30    D        Sfantul Apostol Iacov - Ap. Fapte VI, 1-7Ev. Marcu XV, 43-47XVI, 1-8glas 2, voscr. 3


Calendar catolic:
30     D    † DUMINICA a 3-a a Paştelui; Ss. Pius al V-lea, pp. *; Iosif Cottolengo, pr.; Sofia, fc. m.


Maxima zilei: „În politică, prostia nu e un handicap” Napoleon Bonaparte (15.08.1769-05.05.1821) lider politic, general, Împărat al Franţeiţ

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5333 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 1453 lei

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail