Timp Liber

Info Galele Teatrale 2017

Ziarul de Vrancea
14 mar 2017 1513 vizualizări
„5 acte de dragoste”, luni, 20 martie 2017, de la ora 19

Spectacolul se joacă cu săli pline și este creația regizorului Moshe Yazur (SUA), care realizează un colaj dramatic, adaptând cinci piese scurte, din opera unor ofertanți scriitori precum Neil Simon și Joseph Bologna.  Distribuția îi reunește pe actorii Eugen Cristea, Cristina Deleanu alături de mai tinerii Tomi Cristin/Jean Lemne, Cristina Pascalin și Daniel Nițoi. O comedie care tratează dragostea în toate vârstele ei, ”din frageda tinerețe până la temuta bătrânețe”, într-un spectacol care readuce la Focșani un actor-vedetă: Eugen Cristea. El este cap de afiș al comediei ”5 acte de dragoste”, ce va fi jucată luni, 20 martie 2017, de la ora 19, pe scena Ateneului Popular Focșani. Prețul unui bilet este de 60 lei.

 „O NOAPTE FURTUNOASA” , miercuri 29 martie, ora 19, la Sala Teatrului Municipal 

  Aflată în patrimoniul comediei românești, inovatoarea piesă a lui I.L.Caragiale are parte de o haină nouă, binemeritată. Umorul inefabil, personajele puse în situații absurde datorate diferenței între aparență și esență. Comicul ridicat la rang de artă, respectarea cu sfințenie a textului original, doar câteva direcții ale noului spectacol "O noapte furtunoasă". Măiestria regizorală a lui Dan Tudor este susținută impecabil de cunoscuții actori ai teatrelor bucureștene: Dragoș Ionescu, Afrodita Androne, Tudorel Filimon, Orodel Olaru, Narcisa Pintea, Florin Dobre, conduși surprinzător în ideea redescoperirii lumii și a adevărului piesei - actorii creează adevărate puncte de referință în istoria interpretării celebrelor personaje Caragialești. Dumitrache, Chiriac, Ipingescu, Veta, Zita, Spiridon, Rica - sunt reevaluați, reîncărcați pentru întâlnirea cu publicul de azi. Prețul unui bilet este de 60 lei. (Valentin GHEORGHIȚĂ, director al Ateneului Popular ”Mr. Gh. Pastia” din Focșani 

GALELE TEATRALE FOCȘĂNENE 2017 se vor desfășura în perioada 20-31 martie. Biletele se găsesc la Agențiile Teatrului și Ateneului Popular ”Mr. Gh. Pastia” Focșani.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.