Home | Timp Liber | Vrânceni pe podiumul Festivalului Internaţional de Teatru Ludic

Vrânceni pe podiumul Festivalului Internaţional de Teatru Ludic

Publicat de 1410 vizualizari 1 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Alexandru Simion Trafa din cadrul trupei de teatru Mimica Alexandru Simion Trafa din cadrul trupei de teatru Mimica

Cei trei focşăneni au primit trofeul Festivalului derulat la Iaşi

O experienţă unică şi palpitantă a fost participarea la Iaşi, în perioada 6-10 decembrie a celor trei focşăneni care au reprezentat Vrancea la această cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Ludic. Este vorba despre actorul Adrian Simion Trafa, sau Trafa aşa cum îl cunosc apropiaţii, care a fost însoţit de Cristian Alexa, la chitară şi de Daniela Anghelache, care s-a ocupat de imagine. Trupa Mimica aparţinând Asociaţiei culturale “8” din Focşani  a urcat pe scena din sala Dublin din Casa de Cultură a Studenţilor de la Iaşi vineri, de la orele 17.45, cu piesa “Fluturii care fac Mac- Mac”, autor şi regie Adrian Simion Trafa. Cu o participare numeroasă atât din ţară cat şi din străinătate, pe scena Festivalului au urcat zeci de trupe de teatru care au fost răsplătite, pentru participare, cu Trofeul Festivalului. În organizarea Ministerului Tineretului şi Sportului a Casei de Cultură a Studenţilor  Iaşi , Asociaţia Cultural Artistică Studenţească " Ludic" , Teatrul Studenţesc  "Ludic " – Iaşi, Festivalul adună de la an la an atat actori şi trupe care nu au studii de specialitate în domeniul teatral. Adrian Simion Trafa şi participarea sa la Festivalul Internaţional de Teatru Ludic este o întreagă poveste, despre pasiune, răbdare, putere şi curaj. Felicitări celor trei vrânceni pe care îi aşteptăm să încânte din nou şi publicul focşănean. “Este un format de teatru studenţesc unde actorii care activează sunt actori amatori, fără studii de specialitate. Teatrul studenţesc Ludic abordează toate formele de teatru, cum ar fi: teatrul dans, teatrul absurd, teatrul muzical, pe cel contemporan, teatrul de stradă etc. «Fluturii care fac mac mac» este un spectacol de teatru care comprimă mai multe stiluri de teatru în care predomină elementele de muzică şi poezie. Piesa vorbeşte despre drama clovnului care nu mai poate să iubească oamenii, folosind o paralelă între faptul că putem cunoaşte un om aşa cum vrem să-l cunoaştem noi sau aşa cum este el: «Frumosul pentru a se naşte are nevoie de oameni iar de cele mai multe ori ne alege pe noi»”, ne-a spus actorul Adrian Simion Trafa. (Gabriel SAVA)

 

 

 

 

Subscribe to comments feed Comentarii (1 publicate)

avatar
re 14-12-2016
mergi tu, Gabi Sava, sa te incante acest mare actor...
total: 1 | afişare: 1 - 1

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.57
Soarele apune: 19.36

Calendar creștin- ortodox: Sf. Cuv. Ioan Scărarul; Sf. Prooroc Ioad; Sf. Euvula (Dezlegare la ulei şi vin)
Calendar catolic: Ss. Ioan Climac (Scărarul), abate; Leonard Murialdo, pr.

Maxima zilei: “Eu am crezut întotdeauna în adevăr. Trebuie să ai curajul să priveşti realitatea în faţă. Fără acest curaj, viaţa nu are sens. Oamenii care ne fac cel mai mult rău sunt aceia care, vrând să ne protejeze, ne ascund adevărul.” (Agatha Christie)

Curs BNR:
1 Euro – 4.5575 lei
1 Dolar American (USD) – 4.2232 leiUltimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail