Timp Liber

Focşanii sărbătoresc Halloween-ul

Iulia Dascălu
27 oct 2016 1358 vizualizări
In următoarele zile vor avea avea mai multe loc mai multe evenimente

Concurs de costume de Halloween la Soho
Sâmbătă, 29 octombrie, începand cu ora 23.00, la Soho se dă startul petrecerii de Halloween - Night Creatures. Ai grijă în ce alegi să te costumezi, pentru că anul acesta de Halloween Soho, premiază cel mai original şi interesant costum tematic. Premiul constă într-o excursie la Bran şi o şampanie. Rezervările se pot face la numărul de telefon 0720 340840.
Promenada Mall organizează un targ de Halloween
În perioada 27-30 octombrie Promenada Mall vă invită să vizitati târgul de Halloween. De asemenea, duminică, 30 octombrie, începând cu ora 17:00 sunteţi aşteptaţi la o petrecere de Halloween în zona restaurantelor din incinta Focsani Mall. De asemenea, şi Cheers Art organizează duminică începand de la ora 18.00 o petrecere cu specific Halloween unde punch-ul îl veţi primi din partea casei şi veţi avea parte şi de alte surprize. (I. D.)

Halloween este o sărbătoare de origine celtică şi s-a răspândit în secolul al XIX-lea în Statele Unite ale Americii, prin intermediul imigranţilor irlandezi. Astăzi, Halloween se sărbătoreşte la scară mondială, fiind preluat de aproape toate ţările lumii. Halloween se sărbătoreşte în fiecare an, în noaptea de 31 octombrie. Sărbătoarea a fost influenţată, de-a lungul secolelor, de numeroase culturi. În Imperiul Roman era Ziua Pomona, la celtici era festivalul Samhain, iar la creştini Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor.
Istoricul Nicholas Rogers, care a cercetat originile Halloween-ului, a observat că, în timp ce unii folclorişti i-au detectat originile în sărbătoarea romană a Pomonei, zeiţa fructelor şi seminţelor sau în festivalul morţilor denumit Parentalia, sărbătoarea este cel mai frecvent legată de festivalul celtic Samhaia, scris iniţial Samuin. Numele provine din irlandeza veche şi înseamnă „sfârşitul verii”. Numele de „Halloween” şi multe dintre tradiţiile actuale provin din perioada veche engleză, fiind atestat pentru prima oară în secolul al XVI-lea. Cu ocazia acestei zile, în marile oraşe ale lumii, au loc parade şi carnavaluri. Simbolurile şi obiectele artizanale asociate Halloween-ului s-au dezvoltat în timp. Printre imaginile asociate Halloween-lui se numără temele morţii, răului şi ocultului, sau monştrii legendari, bostani sluptaţi în chipuri înfricoşătoare. Culorile tradiţionale ale sărbătorii sunt negru şi portocaliu. (I.D.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.