Timp Liber

Comedia „Avarul” se joacă în octombrie la Ateneul Popular din Focşani

Mihaela Vlădescu
29 sep 2016 2063 vizualizări
Din distribuţie fac parte Tudorel Filimon şi Eugen Cristea u biletul costă 60 de lei

„Avarul”, una dintre cele mai cunoscute piese ale lui Moliere, se joacă în luna octombrie pe scena Ateneului Popular „Maior Gh. Pastia” din Focşani. Piesa, regizată de Daniel Niţoi, aduce în oraşul de pe Milcov o serie de actori cunoscuţi ai teatrului din ţara noastră, printre care Tudorel Filimon, Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Oana Gabriela Drăghici, Vasile Filipescu, Jean Lemne şi alţii. Piesa „Avarul” este una dintre cele mai apreciate opere semnate de Moliere, comedia jucandu-se în Bucureşti cu casa închisă. ”Avarul” dezvăluie moravurile şi vicisitudinile unei familii burgheze, în centrul căreia se situează Harpagon, un personaj complex (jucat de Tudorel Filimon), stăpanit de o zgarcenie nemaipomenită şi de un egoism pe cat de odios, pe atat de ridicol. Spectatorii sunt purtaţi, pentru aproximativ 90 de minute, cu ajutorul decorului special, jocului actoricesc, costumelelor de epocă, coafurilor şi perucilor, în cea de-a doua jumătate a secolului al XVII-lea. „Este un spectacol care nu se mai joacă cu o amărâtă de cortină, se joacă cu costume, se joacă cu peruci”, spune actorul Eugen Cristea. „Pentru toţi cei care vor să vadă teatru clasic este un exemplu de teatru corect, curat, aşa cum a început el cândva. Nu sunt exhibiţii, nu sunt divagări de sensuri. E o piesă curată, fără schimbări şi inovaţii. Acesta ar fi meritul lui Daniel Niţoi. E o plăcere să îl joci, e un text cu foarte multe intenţii moralizatoare, care folosesc şi zilelor noastre mai puţin delicate şi mai interesate de conflicte minore”, descrie piesa actriţa Cristina Deleanu. Scenografia este semnată Simona Marcu, coregrafia îi aparţine Izabelei Bostan-Kevorkian şi Mădălinei Mechienici, iar ilustraţia muzicală este asigurată de George Marcu. Spectacolul se joacă la Focşani joi, 20 octombrie 2016, de la ora 20,00. Biletele au fost puse în vânzare la agenţia Ateneului la preţul unic de 60 lei. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.