Timp Liber

Stela Popescu şi Alexandru Arşinel joacă la Focşani

Ziarul de Vrancea
28 ian 2016 2160 vizualizări
Spectacolul este dedicat împlinirii a 80 de ani de viaţă ai actriţei

Marea actriţă Stela Popescu va juca în luna martie pe scena Ateneului Popular “Maior Gh. Pastia” din Focşani. “La mulţi ani, Stela!” este spectacolul în care actriţa va juca, pe 6 martie 2016, pe scena focşăneană alături de Alexandru Arşinel şi Ana Maria Donosa. Spectacolul este dedicat celor 80 de ani de viaţă împliniţi de doamna teatrului românesc de comedie, dintre care 60 de scenă. Stela Popescu este renumită mai ales pentru cupletele celebre pe care le-a făcut alături de nume mari aler scenei româneşti, de-a lungul anilor, printre aceştia Ştefan Bănică şi Alexandru Arşinel. De altfel, acesta din urmă este unui dintre invitaţii actriţei în spectacolul de la Focşani. Născută într-o zi de 21 decembrie (1935), la Slobozia-Hodorogea, Orhei, în Basarabia, Stela Popescu a venit pe lume într-o familie de învăţători, însă s-a refugiat în România în 1940 împreună cu mama sa, după ce tatăl său a fost deportat în Siberia odată cu invadarea Basarabiei de către armata rusă. În 1956 a fost admisă la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, iar primul loc de muncă a fost la la Teatrul din Braşov, unde a ajuns să joace în 400 de spectacole pe an.  Din 1963 până în 1969 a jucat la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”. În 1969, artista a părăsit Revista şi s-a angajat la Teatrul de Comedie, unde a jucat 24 de ani. Între anii 1971-1979 a făcut un cuplul memorabil, pe scenă şi la televiziune, cu actorul Ştefan Bănică. În 1993 a revenit la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”, unde lucrează şi în prezent.  Din 1979 a început colaborarea cu Alexandru Arşinel, iar talentul actoricesc şi textele semnate de Mihai Maximilian au garantat succesul. Pentru întreaga sa carieră, la finele anului 2011, Stela Popescu a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului. Spectacolul “La mulţi ani, Stela!” de la Ateneul Popular din Focşani, din 6 martie 2016, începe la ora 19,00. Biletele se găsesc la agenţia Ateneului la preţul de 60 lei. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.