Timp Liber

Unde putem face baie în siguranţă? Cu 10-15 lei vara asta te răcoreşti la piscină

Ziarul de Vrancea
31 iul 2014 20688 vizualizări
Chiar dacă nu ajungeţi la mare, la Focşani sau în împrejurimi vă puteţi bucura din plin de soare şi apă u piscinele sunt o metodă alternativă pentru a te răcori în zilele călduroase ale lunii august

Prognozele meteo încurajatoare din acest weekend i-au determinat pe proprietarii de piscine să deschidă larg porţile amatorilor vranceni de vară, de soare. Ziarul de Vrancea vă sugerează, pentru pagina de timp liber din acest week-ned, cateva locuri din judeţ, unde vă puteţi relaxa şi vă puteţi bucura, împreună cu familia şi prietenii. Am căutat pentru voi piscinele din Focşani şi din celelalte oraşe din judeţ, dar şi locurile naturale de plajă şi îmbăiere. În Focşani, sunt în jur de şase piscine deschise publicului, dotate cu umbreluţe, şezlonguri şi bar, iar intrarea costă 10-15 lei de persoană. Ne-am interesat la autorităţile sanitare şi apa din piscine este conformă şi nu pune în pericol sănătatea celor care doresc să se scalde. Acest lucru l-au constatat chiar inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, după ce au verificat bazinele de înot. Aceştia au recoltat probe pentru verificarea calităţii apei de îmbăiere şi existenţa clorului rezidual, toate analizele fiind corespunzătoare din punct de vedere bacteorologic. S-a verificat şi care este modul de aprovizionare cu apă, dacă sunt amenajate vestiare, grupuri sanitare şi duşuri în număr suficient. Singura problemă găsită, la piscinele verificate pană acum, este lipsa barei de susţinere din jurul bazinului. Agenţii economici au primit termene de conformare pentru remedierea acestei probleme. Inspectorii sanitari spun că verificările vor continua şi luna aceasta astfel încat sănătatea celor ce îşi doresc să scape de căldură să nu fie pusă în pericol.
 
Piscinele Focşaniului

În Focşani sunt în jur de şase piscine publice. Cea mai mare, Complexul Aqualand, are o capacitate de 500-600 de persoane şi dispune de 4 piscine în aer liber, două pentru adulţi şi două mici pentru copii. Aqualand oferă cursuri de înot, care intră tot în preţul intrării. Totodată, piscina are şi o terasă, unde se poate servi mancare de tip fast food. Tarifele rămân aceleaşi ca anul trecut, adică 10 lei taxa de intrare pentru copii, iar pentru adulţi 15 lei, după cum ne-a informat personalul de acolo. Pensiunea Lifa, situată pe strada Coteşti, este dotată cu o piscină în aer liber de 200 mp, înconjurată de 60 de şezlonguri cu măsuţa proprie. Aici biletul de intrare costă 15 lei, fără a mai pune la socoteală consumaţia de la bar. Piscina Romantic, de pe strada Moldova, are o capacitate de 80 de locuri, iar intrarea este 10 lei.

Şi pensiunea Sara dispune de o piscină în aer liber (Bogdan Tilvaru Photography)

Piscina restaurantului Veneţia, de pe strada Ecaterina Varga, poate fi o opţiune de relaxare, într-o după amiază toridă. În jurul piscinei este loc pentru 50 de persoane, iar intrarea costă 10 lei. Proprietarii spun că au sistem de filtrare a apei, care lucrează zilnic. În plus, sambăta, domnişoarele primesc un cocktail de pepene din partea casei.

Şi pensiunea Sara dispune de o piscină în aer liber, optimă pentru distracţii împreună cu prietenii sau familia, cat şi pentru relaxare. Preţul intrării este de 15 lei, iar clienţii au acces şi la restaurantul locaţiei.

Avem şi o piscină acoperită

Focşaniul are şi o locaţie acoperită, Escape Pool, de pe strada Coteşti, care dispune de o piscină interioară încălzită, cu un bazin 10m/15m, saună, vestiare, duşuri, bar, şezlonguri interioare, masă de tenis. De asemenea, Escape oferă cursuri de înot pentru copii la preţul de 150 lei pentru 10 şedinţe, iar pentru părinţi cursul este de 250 de lei pentru 10 şedinţe. Cursurile sunt ţinute de un instructor profesionist, iar la lecţiile copiilor pot să asiste şi părinţii.

Piscine găsiţi şi în afara Focşaniului

Piscine tentante sunt şi în afara Focşaniului. Green Garden, situată chiar în centrul oraşului Odobesti, este o variantă bună pentru relaxarea în weekend. Piscina are lunginea de 15-20 de m, iar adacimea de pană la 1,8m. Intrarea este de 15 lei. Autorităţile din oraşul Mărăşeşti au construit două piscine langă stadionul din oraş, chiar langă  şoseaua E85, unde cei care vor să se răcorească vor putea intra pe bază de bilet. De luni pană vineri intrarea pentru adulţi costă 10 lei, iar pentru copiii de peste 7 ani, 5 lei. În week-end, preţurile cresc cu 5 lei. Piscina Cazino din Goleşti are o suprafaţă de 1.000 mp şi dispune de un tobogan de apă şi jucării speciale pentru copii. Vechea paletă de servicii este valabilă în continuare, două terenuri de minifotbal sintetice şi unul de tenis de camp, ele fiind dotate cu instalaţie de nocturnă pentru a putea juca şi noaptea, pe răcoare. De asemenea, pe terasa restaurantului se poate servi masa. Şi tot în interiorul locaţiei unui restaurant funcţionează la Adjud singura piscină din oraş, Charrme, cu o capacitate de  40 de şezlonguri. Intrarea costă 15 lei pentru cei veniţi doar la piscină şi este gratuită pentru clienţii restaurantului. (Andreea-Diana IONIŢĂ)


Foto: Plaja Doaga se află la o distanţă de 25 de kilometri de Focşani

Aglomeraţie la "Marea Vrancei"

Plaja Doaga, supranumită "Marea Vrancei", rămane o variantă agreată de către focsăneni, dar şi de către gălăţeni, pentru petrecerea timpului liber. Ca şi în anii precedenţi, aici funcţionează o terasă, unde cei veniţi la plaja pot bea ceva rece. De asemenea, se pot servi preparate la grătar. Intrarea în zona de agrement costă 5 lei. Contra unei taxe (10 lei) se poate face plajă pe şezlong, cu o umbrelă deasupra capului. După cum spun proprietarii, aici se organizează diferite concursuri pentru clienţii fideli şi talentaţi. Plaja de la Doaga este situată la 25 de kilometri de Focșani, spre Galaţi. Cei care frecventează locul spun că este o bună modalitate de petrecere a weekend-ului în natură, dacă nu te deranjează aglomeraţia, fumul de la grătare, muzica dată tare şi maşinile prea des parcate pe iarbă. Lacul de acolo, adanc de pană la 20 de metri, s-a format prin infiltraţia apei din raul Siret, în locul unde a fost o exploatare de agregate  minerale.
   


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.