Sport

14 echipe înscrise în Superliga Vrancei

Dan Chiriac
17 aug 2012 801 vizualizări
Campionatul va începe pe 1 septembrie şi se va disputa după sistemul de anul trecut, cu play-off şi play-out

Adunarea Generală a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vrancea s-a desfăşurat joi seara la Casa de Cultură din Odobeşti, o gazdă ce s-a dovedit a fi foarte primitoare pentru cei 24 de delegaţi ai echipelor din fotbalul judeţean. Adunarea Generală a decis ca Superliga Vrancei să înceapă pe 1 septembrie, şi să se desfăşoare după formatul de anul trecut, cu play-off şI play-out. Diferenţa este că în faza a doua, echipele vor pleca cu puncte bonus, după următorul sistem: locul 1 – 6 puncte, locul 2 – 4 puncte, locul 3 – 2 puncte şi locul patru – 0p. 14 echipe au confirmat deja participarea în Superligă, dar vor fi nevoite să-şi pună în regulă bazele sportive pană pe 25 august. În caz contrar, aceste formaţii vor fi nevoite să evolueze pe un alt teren care corespunde cerinţelor impuse de ROAF. Terenurile cu probleme sunt în acest moment la Coteşti, Carligele, Tătăranu, Cîmpineanca. În acest moment sunt disponibile două locuri în campionat, după ce Şoimii Mirceşti şi Unirea Ţifeşti au anunţat că nu vor participa la competiţie. Foresta Gugeşti şi Victoria Gologanu şi-au anunţat intenţia de a le lua locul, dar pentru acest lucru au nevoie să cesioneze locurile echipelor care nu s-au înscris. În caz contrar, cele două poziţii vor fi ocupate de Flacăra Urecheşti şi Unirea Milcovul, echipele retrogradate în sezonul precedent. În cazul în care nu se vor ocupa toate cele 16 locuri disponibile, sezonul 2012/2013 se va desfăşura în sistem campionat. În Superligă echipele sunt obligate să aibă formaţii de juniori A1 care să joace în campionatul judeţean.


Liga a cincea debutează pe 9 septembrie


Cele 14 formaţii înscrise pană în acest moment în Liga a cincea vor începe campionatul pe 9 septembrie. Dacă vor mai fi găsite alte două formaţii, campionatul se va desfăşura după formatul superligii. Cei prezenţi au salutat reînfiinţarea echipelor de fotbal în comune cu tradiţie în fotbal, precum Răcoasa, Năneşti sau Dumbrăveni. De asemenea, în cadrul Adunării Generale au fost aleşi reprezentanţii echipelor de liga a cincea şi juniori în Biroul Executiv. Costel Vlădoiu – Şoimii Mirceşti şi Nicolae Petrea – AS FC Unirea Focşani vor face parte din structura AJF Vrancea. Delegaţii prezenţi în sală au decis să anuleze toate sancţiunile sportive din sezonul precedent. În schimb, pentru a avea drept de joc, toţi jucătorii sau oficialii suspendaţi în sezonul trecut vor fi nevoiţi să-şi plătească amenzile. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.