Sport

Copiii s-au întrecut la un concurs de şah

Dan Chiriac
7 mai 2017 2000 vizualizări
Andrei Nicolau la masculin şi Ana Maria Apostu la feminin s-au impus în turneul organizat cu ocazia Zilei Infanteriei

La 30 aprilie militarii activi şi în rezervă sărbătoresc Ziua Infanteriei. Pentru sărbătorirea la această dată a Zilei Infanteriei Române, s-a luat ca referinţă data de 30 aprilie 1830 când s-a hotărât „formăluirea în Valahia a şase batalioane pedestrime şi şase escadroane călărime a străjii pământeşti.“ Din aceste forţe, ulterior au fost create trei regimente mixte: unul la Bucureşti, unul la Ploieşti şi altul la Craiova. În acelaşi timp au luat fiinţă în Moldova un batalion de infanterie şi un escadron de cavalerie din care s-a înfiinţat primul regiment mixt cu garnizoana la Iaşi. Cu ocazia acestei zile, 9 copii de grădiniţă care fac pregătire la şah la Sala Sporturilor Vrancea şi la cercul de şah de la Grădiniţa cu program prelungit Nr. 23 Focşani au participat în zilele de 27 aprilie, 2 şi 3 mai 2017 la un concurs de şah rapid sistem Robin (fiecare cu fiecare). La băieţi cel mai bun a fost detaşat şi meritat Andrei Nicolau cu 8 victorii din tot atâtea partide jucate. El a atins un grad de pregătire şi experienţă care au i-au permis să fie acceptat la cel mai puternic turneu de şah din Vrancea, „Pionul Adjud“ care este organizat în această perioadă la Casa de Cultură „Tudor Vornicu“ din oraşul de peste Trotuş. Pe locul al doilea s-a clasat Eduard Grosu cu 7 puncte. În urma acestora au urmat la egalitate trei copii cu 5 puncte fiecare: Ştefan Munteanu-Haimana, Filip Toia şi Lucian Chirilă. De remarcat şi prestaţia promiţătoare a lui Marius Bozgan care a început pregătirea mai târziu decât toţi ceilalţi şi pentru experienţa acumulată poate fi felicitat chiar dacă punctajul realizat este sub al celorlalţi. La fete pe primul loc s-a clasat Ana-Maria Apostu urmată de Maria Sima şi Antonia Spiridonescu. Şi la fete s-a putut constata o egalitate perfectă între Maria Sima şi Antonia Spiridonescu, fetele de pe locurile al doilea şi al treilea, care au făcut între ele remiză, au câştigat şi pierdut la fel la aceiaşi parteneri. Iniţiatorul şi organizatorul acestui concurs a fost instructorul de şah pentru copii şi juniori mici Anton Soare, locotenent colonel de infanterie în rezervă. (D.CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.