Sport

Năstase îşi cere scuze pe Facebook

Ziarul de Vrancea
28 apr 2017 1271 vizualizări
El spune că la meciul de FedCup s-a exagerat de către toate părţile şi o stimează pe Serena Williams

Fostul tenisman Ilie Năstase a postat, ieri pe pagina sa oficială de Facebook, un mesaj în care îşi cere scuze şi explică afirmaţiile pe care le-a făcut la întalnirea de Fed Cup de la Mamaia şi comportamentul pe care l-a avut. Năstase consideră că s-a exagerat "din toate părţile" ceea ce s-a întamplat şi menţionează că o stimează pe Serena Williams, una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din toate timpurile. "Ştiu că nimic nu poate scuza cu adevărat vorbele mele – nici tensiunea unui meci la varf, nici atitudinea nonconformistă pentru care sunt cunoscut, nici nefericita escaladare a situaţiei. Dar viaţa mea rămane dedicată tenisului şi publicului său şi vă rog să acceptaţi, atat cat se poate, scuzele mele", a notat Năstase. Fostul tenisman a menţionat că în aceste zile a "reuşit' ceea ce nu şi-ar fi dorit, şi anume să simtă că tenisul se îndepărtează de el: "În ultimele zile, numele meu şi situaţia neplăcută creată la meciul Romania – Anglia din cadrul Fed Cup în urma declaraţiilor mele au fost prezente în presa naţională şi internaţională. Nu doresc să contest reacţiile negative pe care le-am primit, dar aş vrea să aduc cateva cuvinte acum, după o perioadă de gandire pe această temă. Aveam  cinci ani cand am luat prima rachetă în mană. De atunci, tenisul a fost pentru mine mai mult decat un sport sau o profesie. A fost viaţa mea, şi pentru tenis am sacrificat aproape totul, personal sau profesional. Din păcate, acum, la 70 de ani, am reuşit să fac ceva ce nu mi-am dorit şi nu mi-am imaginat posibil: să simt că tenisul se îndepărtează de mine".
Năstase a precizat că declaraţiile sale au starnit controverse pe bună dreptate, dar a subliniat că şi-a dorit doar să apere interesele echipei Romaniei şi ale tenisului romanesc. "Ceea ce s-a întamplat la Constanţa a fost exagerat de către toate părţile. Totusi, Joanna Konta nu avea dreptul să vorbească cu arbitrul de scaun, asta putea să facă doar căpitanul echipei. I-am cerut, în mod civilizat, cateva explicaţii, iar el m-a trimis în tribună, unde mi s-a ridicat calitatea de căpitan al echipei Romaniei. După acest incident, arbitrul a suspendat meciul. Nu înţeleg care este motivul pentru care meciul a fost suspendat şi în cadrul cărui punct al regulamentului", a adăugat el.
Fostul tenisman consideră că şi subiectul despre Serena Williams a fost exagerat de presă. "O stimez pe Serena şi o respect. Este una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din toate timpurile şi ştiu cată muncă este în spatele acestor rezultate. La conferinţa de presă am fost întrebat ce părere am despre faptul că Serena este însărcinată. Eu atunci am aflat pentru prima dată acest lucru, iar reacţia mea a fost spontană", a menţionat el.
Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a deschis o anchetă după un comentariu al căpitanului nejucător al echipei de Fed Cup a Romaniei, Ilie Năstase, despre copilul nenăscut al Serenei Williams.  La conferinţa de presă dinaintea partidei Romania - Marea Britanie din Fed Cup, în timp ce Simona Halep răspundea în engleză unor întrebări referitoare la faptul că Serena Williams este însărcinată, Ilie Năstase s-a adresat în limba romană unui membru al echipei: "Să vedem ce culoare are. Ciocolată cu lapte?".
Sambătă, în prima zi a întalnirii, Ilie Năstase a avut un conflict cu arbitrii, cu Johanna Konta şi cu căpitanul-nejucător Anne Keothavong. El a fost scos de pe arenă de oficialii partidei, iar Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) i-a ridicat acreditarea. El nu a mai fost căpitanul echipei Romaniei la meciurile de duminică.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.