Sport

Norocul dublu al Simonei Halep

Ziarul de Vrancea
27 apr 2017 1271 vizualizări
Johanna Konta, posibila ei adversară în sferturi la Stuttgart a fost eliminată de letona Sevastova, căreia Simona i-a administrat două seturi albe anul trecut * în plus, romanca va avansa pe locul IV în Topul WTA * Şarapova începe să apară în clasamente * Victorie frumoasă a lui Florin Mergea la dublu

Debutul Mariei Şarapova (fără clasament), la turneul de la Stuttgart (7-5, 6-3 cu italianca Roberta Vinci) a fost dublat, ieri, cu un nou succes, 7-5, 6-1 contra compatrioatei sale, Ekaterina Makarova (43). Meciul a avut aceleaşi coordonate ca şi cel precedent, Maria începand greu şi terminand în forţă. Şarapova a prins deja 100 de puncte WTA şi cu acest rezultat a intrat în clasamentul virtual, undeva, în zona 400. Calculele arată că, dacă ar caştiga turneul, Maşa ar ajunge, luni, în jur de 115-120 WTA, ceea ce i-ar permite prezenţa în calificările multor turnee. În turul următor, Maria va juca împotriva jucătoarei estone Anett Kontaveit (73 WTA), care a realizat, în ultimul meci al reuniunii de miercuri, o surpriză uriaşă, învingand-o cu 2-6, 7-6, 6-1 pe numărul 6 mondial, spaniola Garbiñe Muguruza. Acest rezultat o avantajează pe Simona Halep, care va urca la începutul săptămanii pe locul IV, indiferent de prestatiile ei ulterioare. Prin victoria împotriva Barborei Strycova, Simona a depăşit-o în clasamentul virtual pe Dominika Cibulkova, care nu participă la acest turneu, iar singura jucătoare care o putea ajunge era spaniola.
În plus, Simona Halep a mai scăpat de o posibilă belea în sferturile de finală: britanica Johanna Konta (7 WTA) a fost eliminată în turul II de către letona Anastasija Sevastova, scor 3-6, 5-7 (82 de minute). Cele două s-au întalnit de cinci ori în circuit, scorul direct fiind 3-2 pentru jucătoarea baltică. Primele patru întalniri s-au disputat cu mulţi ani în urmă. Sevastova a caştigat cu 6-2, 7-6 (2009 la Palma de Mallorca), 5-7, 6-1, 5-0 ab. (2010 la Bad Gastein) şi 6-2, 6-2 (2011, la Luxembourg), iar Halep s-a impus în 2011, la Copenhaga, scor 6-7, 7-6, 6-0.. Ultima finală a fost anul trecut, la Bucureşti şi Simona a realizat un scor rarisim: 6-0, 6-0. Cea mai bună prestaţie a letonei din acest an a fost la turneul de la Dubai, în care a ajuns pană în semifinale. Alte rezultate înregistrate la simplu: Laura Siegemund (Germania) – Svetlana Kuzneţova (Rusia) 6-4, 6-3; Carla Suarez (Spania) – Elena Vesnina (Rusia) 6-2, 6-4.
La dublu, într-un meci cu trei ucrainence de-o parte şi de alta a fileului, Raluca Olaru şi Olha Savciuk au fost învinse, în primul tur, de perechea Liudmîla Kicenok / Lesia Ţurenko, scor 6-2, 4-6, 10-12. De remarcat că în super-tie-break, perechea Olaru – Savciuk a condus cu 7-1 şi 8-2 şi a mai avut o minge de meci la 10-9. Ieri, Simona Halep şi poloneza Alicja Roskolska au fost învinse în sferturi, cu 4-6, 4-6  de cuplul Andrea Hlavackova/Samantha Stosur (Cehia/Australia), astfel încat Simona se poate concentra pe simplu.
* La Istanbul, duelul dintre cele două turcoaice, Başak Eraydîn şi Alya Aksu, a fost caştigat de prima cu 6-1, 6-2. Eraydîn o va întalni în sferturile de finală pe Irina Begu.

* În fine, dar nu în cele din urmă, perechea Florin Mergea/Aisam Qureshi (Romania/Pakistan) s-a calificat în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Barcelona, cu premii totale de 2.324.905 euro, trecand de cuplul prim favorit, Henri Kontinen/John Peers (Finlanda/Australia), scor 6-4, 6-4. Mergea l-ar putea avea ca adversar în faza următoare pe Horia Tecău. Pe jumătatea de tablou pe care se află Mergea joacă şi perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cei doi romani putandu-se confrunta în semifinale.
* Alexandra Dulgheru (597 WTA) a fost eliminată în turul II al turneului  ITF de la Tunis,  de către Kathinka von Deichmann (Liechtenstein), 245), scor 4-6, 0-6.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.