Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Arbitraj video la Cupa Mondială

Ziarul de Vrancea
27 apr 2017 1105 vizualizări
Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a anunţat, ieri, că arbitrajul video va fi utilizat la Cupa Mondială din 2018, din Rusia. "Vom utiliza arbitrajul video la Cupa Mondială din Rusia în 2018 pentru că pană în prezent am avut reacţii pozitive", a declarat Infantino

FIFA a folosit arbitrajul video în premieră în competiţiile organizate de FIFA, la Campionatul Mondial al cluburilor din decembrie 2016, din Japonia. În acest an, asistenţa video va fi folosită la Cupa Confederaţiilor, printre cei opt arbitri delegaţi pentru aceasta numărandu-se şi romanul Ovidiu Haţegan.

Keşeru, triplă contra Litex

Atacantul Claudiu Keşeru a marcat trei goluri pentru echipa Ludogoreţ Razgrad în meciul caştigat, joi, în deplasare, scor 7-0, în faţa formaţiei Litex Loveci, gruparea romanului calificandu-se în finala Cupei Bulgariei.  Keşeru, care a fost integralist, a marcat în minutele 24, 68 şi 90 (penalty). Celelalte goluri au fost înscrise de Paulo (‘12, ‘51, ‘82) şi Misidjan (37).Cosmin Moţi a fost rezervă la Ludogoreţ. În tur, Ludogoreţ s-a impus, scor 4-0, iar în finală va juca în compania echipei Botev Plovdiv.

Peluzele se mută la handbal

Doi suporteri prezenţi în Sala Sporturilor din Constanţa, la meciul de handbal masculin HC Dobrogea - Dinamo Bucureşti, au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce forţele de ordine au folosit spray-uri cu gaz lacrimogen, în urma unui conflict izbucnit cu fanii echipei oaspete. "În minutul 58 al meciului de handbal masculin dintre echipele HC Dobrogea şi Dinamo Bucureşti a avut loc un conflict spontan între suporterii echipei din Bucureşti şi firmă de pază. Pentru aplanarea conflictului, agenţii firmei de pază au folosit spray lacrimogen. Din această cauză meciul a fost întrerupt aproximativ cinci minute. Jandarmii au evacuat spectatorii, au izolat şi condus grupul suporterilor dinamovişti pe terasă Sălii Sporturilor şi ulterior la autocar. Din primele informaţii, doi suporteri au avut nevoie de îngrijiri medicale", se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Constanţa.
Echipa Dobrogea Sud Constanţa a învins, miercuri seară, pe Dinamo cu 27-25 (15-13), în meciul al doile al semifinalei Ligii Naţionale. Scorul general este 1-1, la 13 mai urmand a avea loc, la Bucureşti, meciul al treilea.

Titlul voleibaliştilor, la Zalău

Echipa de volei masculin ACSVM Zalău a învins joi, pe teren propriu, formaţia Arcada Galaţi, cu scorul de 3-0 (22, 19, 22)  în ultima etapă a Diviziei A şi a caştigat titlul naţional după cinci ani, în timp ce ultimele două clasate, VCM Piatra Neamţ şi Universitatea Cluj au retrogradat.  La finalul campionatului, pe primele şase locuri se află: 1. ACSVM Zalău - 76 puncte (are drept de participare în Liga Campionilor), 2. SCM U Craiova 74 p - (Cupa CEV), 3. Arcada Galaţi 70 p-  (Challenge Cup), 4. Steaua Bucureşti – 62 p (Challenge Cup), 5. Tricolorul LMV Ploieşti - 59 p (Cupa Balcanică), 6. CSM Bucureşti 34 p. În turneul locurilor 7-12 mai este de disputat o restanţă, chiar între retrogradatele Universitatea Cluj (23 puncte) – VCM Piatra Neamţ (5), dar rezultatul nu mai contează în economia clasamentului.Sezonul 2016-2017 se va încheia duminică, la Piatra Neamţ, unde vor avea loc finalele Cupei Romaniei,  CS Volei Alba Blaj – Ştiinţa Bacău (la feminin), respectiv ACSVM Zalău – Arcada Galaţi (masculin).

Sepsi a revenit pe locul II în liga secundă

Formaţia Sepsi Sfantu Gheorghe a învins, ieri în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa CS Baloteşti, în etapa a XXXI-a a Ligii a II-a şi este pe locul doi în clasament. Golurile au fost marcate de Hadnagy ('66) şi Bujor ('86). În clasament, Sepsi este pe locul doi, cu 57 de puncte, lider fiind Juventus Bucureşti, cu 66 de puncte. În urma covăsnenilor se află FCM Braşov – 53 p, CS Mioveni – 51 p şi Chindia Targovişte, cu 50 p. CS Baloteşti este pe locul 16, cu 27 de puncte.

Nominalizări pentru All Star Team

Federaţia Europeană de Handbal a anunţat, joi, nominalizările pentru All Star Team a Ligii Campionilor, între cei nominalizaţi aflandu-se şi iranianul Sajad Esteki (Dinamo Bucureşti), pentru cel mai bun inter stanga, precum şi Xavier Pascual (FC Barcelona şi naţionala Romaniei), pentru titlul de cel mai bun antrenor. Este a cincea ediţie a All Star Team, cei mai buni jucători şi antrenorul sezonului 2016-2017 urmand a fi votaţi de fani, dar şi de mass-media şi experţi ai EHF, pană în 30 mai. Nominalizările sunt cate cinci, pentru fiecare post din cele şapte ale unei echipe, plus cel mai bun apărător, cel mai bun antrenor şi cel mai bun tanăr jucător al sezonului. Componenţa All Star Team va fi anunţată în timpul Turneului Final Four al Ligii Campionilor, de la Koln, în 3-4 iunie.

A treia descălecare a lui Advocaat

Antrenorul echipei Fenerbahçe Istanbul, Dick Advocaat, va fi numit pentru a treia oară în funcţia de selecţioner al naţionalei Olandei, a anunţat, ieri,cotidianul De Telegraaf. Conform publicaţiei olandeze, mai sunt de pus la punct cateva detalii minore, iar Advocaat îl va avea ca secund pe Ruud Gullit. Dick Advocaat, în varstă de 69 de ani, a mai condus reprezentativa Olandei în 1992-1994 şi 2002-2004. Tehnicianul olandez mai are contract cu Fenerbahçe Istanbul pană la 1 iunie, dar ar putea fi prezent pe banca tehnică a Olandei la meciul amical cu Maroc, din 31 mai. Advocaat îl va înlocui în funcţie pe Danny Blind, demis la sfarşitul lunii martie, după ce Olanda a fost învinsă de Bulgaria, scor 2-0, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018. După disputarea a cinci etape din grupa A a preliminariilor CM-2018, Olanda se află pe locul patru, cu şapte puncte, după Franţa (13 puncte), Suedia (10 puncte) şi Bulgaria (9 puncte).

Coman, achiziţionat definitiv de Bayern

Fotbalistul francez Kingsley Coman, care a jucat în ultimii doi ani la Bayern München sub formă de împrumut de la Juventus Torino, a fost achiziţionat, ieri de gruparea bavareză, în schimbul sumei de 21 de milioane de euro. Potrivit L'Equipe, Bayern avea o opţiune de cumpărare în contractul de împrumut al lui Coman. Atacantul în varstă de 20 de ani a semnat un acord valabil pană la 30 iunie 2020. Coman a fost achiziţionat de Juventus Torino în august 2014, după expirarea contractului cu Paris Saint-Germain. în 2015, francezul a fost împrumutat la Bayern.

Götze are probleme metabolice

Internaţionalul german Mario Götze nu va evolua la Cupa Confederaţiilor din Rusia, deoarece suferă de o tulburare metabolică, a anunţat selecţionerul Germaniei, Joachim Löw. Mario Götze a fost diagnosticat în februarie şi retras imediat de la antrenamentele cu echipa Borussiei Dortmund.  În prezent, jucătorul are un program individual de pregătire. Selecţionerul  a precizat că Götze se simte mai bine, tratamentul funcţioneză bine, iar un lucru este sigur "jucătorul se va recupera total şi va putea juca din nou". Cupa Confederaţiilor din Rusia are loc în perioada 17 iunie - 2 iulie, iar Germania se află în grupa B, cu Australia, Camerun şi Chile.

Mexicanii domină Liga Campionilor

Echipa mexicană Pachuca a caştigat Liga Campionilor CONCACAF după ce a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0),  o altă ormaţia mexicană Tigres UANL, în manşa secundă a finalei competiţiei, informează L'Equipe. În tur, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 1-1. Miercuri, unicul gol al întalnirii a fost marcat de Jara, în minutul 83. Pachuca, care a caştigat pentru a cincea oară în istorie Liga Camponilor CONCACAF este prima echipă calificată la Cupa Mondială a cluburilor, care va avea loc în perioada 6-16 decembrie, în Emiratele Arabe Unite.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.