Sport

Fugiţi de Romania, cat vă ţin picioarele!

Ziarul de Vrancea
24 apr 2017 3059 vizualizări
Avertisment lansat de FIFPro cu privire la riscurile pe care şi le asumă fotbaliştii străini care vin în campionatul nostru

Sindicatul internaţional al fotbaliştilor, FIFPro, avertizează jucătorii din toată lumea în legătură cu riscurile la care se expun atunci cand semnează cu un club din Romania, informează AFAN. Potrivit unui raport al FIFPro, 75 la sută dintre jucătorii legitimaţi în Romania se confruntă cu întarzieri salariale.  "Situaţia se înrăutăţeşte de la an la an. În 2015, AFAN avea cunoştinţă de 257 de cazuri care ajunseseră la comisii. Numărul litigiilor a crescut la 287 în 2016. Este frustrant. Nu mai avem timp să ne concentrăm pe programe dedicate educaţiei şi sănătăţii, pentru că ne ocupăm numai de plangerile jucătorilor pe tema problemelor salariale. Sunt cluburi care nu pot plăti salariile promise. Le achită fotbaliştilor primul salariu sau prima de instalare, apoi nu le mai dau niciun ban”, a declarat Emilian Hulubei, preşedintele sindicatului fotbaliştilor din Romania, AFAN. Mai mulţi jucători olandezi s-au plans de tratamentul din Romania, unul dintre ei susţinand că a primit doar 400 de euro din cateva sute de mii de euro, precizează sursa citată. "Cluburile din Romania au creat un sistem economic prin care să înşele jucătorii. Acest comportament este antisocial, indecedent şi total inacceptabil", a declarat Louis Everard, directorul Uniunii Fotbaliştilor din Olanda şi membru al conducerii FIFPro.Sindicatul Internaţional al Fotbaliştilor a specificat că patru cluburi din Liga I sunt în insolvenţă şi că alte patru cluburi s-au retras din Liga a II-a pentru că au intrat în faliment. De asemenea, în articolul postat pe fifpro.org a fost evidenţiată şi lipsa sponsorilor, dar şi a fanilor de pe stadioane, audienţa medie din acest sezon fiind de 2.700 de spectatori pe meci.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.