Sport

Se extinde Grupa Mondială?

Ziarul de Vrancea
24 apr 2017 917 vizualizări
O decizie în privinţa noului format al Fed Cup va fi luat în agust, în Vietnam * se propune o grupă mondială de 16 echipe, care se vor întalni eliminatoriu pană la un Final Four comun cu Cupa Davis

Romania va evolua, în sezonul 2018, în Grupa Mondială a Cupei Federaţiei, dacă ITF va adopta, la începutul lunii august, planul de modificare a formatului competiţiei, care prevede, printre altele, extinderea primei grupe valorice a FedCup de la opt la 16 echipe. Romania a învins, week-end-ul trecut, cu 3-2, reprezentativa Marii Britanii, menţinandu-se astfel în Grupa Mondială II, formată în ultimii ani din opt echipe. Grupa Mondială I are în componenţă tot opt formaţii, iar ITF plănuieşte să adune toate aceste 16 reprezentative într-o singură grupă valorică, după modelul Cupei Davis. Primele două tururi ar urma să se desfăşoare ca pană acum, eliminatoriu, iar ultimele patru echipe care vor rămane în competiţie ar trebui să evolueze într-un turneu Final Four, organizat într-un singur oraş, într-o săptămană,  împreună cu meciurile din faza similară a Cupei Davis. Tuttosport a scris, la finalul lunii martie, că Torino este unul dintre oraşele candidate la organizarea turneelor Final Four-2018 ale Fed Cup şi Cupei Davis, la Pala Alpitour, o sală polivalentă construită pentru JO din 2006, cu 18.500 de locuri.
Schimbările formatului competiţiei vor fi discutate şi votate în Adunarea Genenrală a Federaţiei Internaţionale de Tenis, din 1-4 august, de la Ho Chi Minh (Vietnam), şi aplicate din 2018. În cazul în care formatul pentru anul viitor va rămane neschimbat, echipa Romaniei de Cupa Federaţiei va fi cap de serie la tragerea la sorţi a partidelor din Grupa Mondială II, urmand a întalni una dintre echipele Spaniei, Australiei, Canadei şi Slovaciei. ITF a dat publicităţii, luni, clasamentul naţiunilor participante în Cupa Federaţiei, în care Romania a urcat de pe locul 14 pe locul 12. În urna capilor de serie, în afară de Simona Halep şi colegele ei, ar mai figura Rusia (locul 8), Italia (locul 10) şi Ucraina (locul 11). Spania, Australia, Canada şi Slovacia ocupă în această ordine locurile 13-16. În Grupa Mondială I vor evolua, dacă se menţine sistemul, Cehia (locul 1), Belarus (locul 2), SUA (locul 3), Franţa (locul 4), Elveţia (locul 5), Germania (locul 6), Olanda (locul 7) şi Belgia (locul 9).

Finală surpriză:  SUA – Belarus

Echipa Statelor Unite ale Americii s-a calificat, duminică, în finala Fed Cup, după ce a învins, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, reprezentativa Cehiei, caştigătoarea utimelor trei ediţii, în semifinalele competiţiei. Punctul decisiv pentru SUA a fost adus de perechea Bethanie Sands/Coco Vandeweghe, care a trecut, cu scorul de 6-2, 6-3, de cuplul Kristyna Pliskova/Katerina Siniakova. Sambătă, Coco Vandeweghe a învins-o pe Marketa Vondrousova, scor 6-1, 6-4, iar Katerina Siniakova a trecut de Shelby Rogers, scor 6-3, 6-3. Duminică, Vandeweghe a învins-o pe Siniakova, scor 6-4, 6-0, iar Vondrousova a trecut de Lauren Davis, scor 6-2, 7-5.SUA, naţiunea cea mai titrată în Fed Cup (17 victorii), va întalni în finală selecţionata Belarusului, care a învins, cu scorul general de 3-2, formaţia Elveţiei. Finala va avea loc în perioada 11-12 noiembrie, în Belarus.
Rezultatul întalnirii Belarus – Elveţia, disputată la Minsk a constituit o surpriză, chiar dacă din lotul gazdelor nu mai face parte supervedeta Viktoria Azarenko. Aliaksandra Sasnovici (96 WTA) le-a învins pe ambele jucătoare helvete: 6-3, 5-7, 7-5 cu Viktorija Golubic (54), respectiv, 6-2, 7-6 cu Timea Bacsinszky (22). Tanăra de 19 ani, Arîna Sabalenka, a pierdut cu 4-6, 5-7 meciul cu Bacsinszky dar a adus calificarea, învingand-o pe Golubic, scor 6-3, 2-6, 6-4. Elveţiencele, cu un cuplu de lux, Belinda Bencic / Martina Hingis au caştigat, 6-0, 6-1, cu echipa Olga Govorţova / Vera Lapko.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.