Sport

Vedetele au adus medaliile

Ziarul de Vrancea
23 apr 2017 859 vizualizări
Marian Drăgulescu, Cătălina Ponor şi Larisa Iordache sunt laureaţii romani ai CE de gimnastică de la Cluj

Romania a încheiat Campionatele Europene de gimnastică de la Mamaia cu un bilanţ de patru medalii: două de aur (Marian Drăgulescu la sol şi Cătălina Ponor la barnă), una de argint (Drăgulescu la sărituri) şi una de bronz prin Larisa Iordache la barnă.
Sambătă, Marian Drăgulescu a caştigat medalia de aur la sol, fiind notat cu 14.500. În urma lui, s-au clasat Dmitri Lankin (Rusia – 14,466) şi Alexander Shatilov (Israel, 14.400). Prin aurul de la sol, el a ajuns la cel de-al zecelea titlu continental, depăşind-o la acest capitol pe Nadia Comăneci, cu nouă trofee, aflată în tribune. Ieri, Marian Drăgulescu a caştigat medalia de argint la sărituri. Marian Drăgulescu a intrat ultimul în finala de la sărituri şi a avut o medie de 14.733 după cele două execuţii, cu care a obţinut medalia de argint. În frunte a fost rusul Artur Dalaloian (14,933), iar pe locul III, ucraineanul Oleg Verniaev, campionul de la individual compus, cu 14,659 p. 
La barnă, două poziţii de pe podium au fost ocupate de romance. Larisa Iordache a intrat a treia în finala de la barnă şi a fost notă cu 13.966, iar Cătălina Ponor a intrat a şasea, fiind notată cu cea mai mare notă din concurs, 14.566. Ponor a cucerit astfel medalia de aur, iar Larisa Iordache pe cea de bronz, medalia de argint revenind sportivei olandeze Eythora Thorsdottir (14.066).
”A fost bine, un pic de emoţie, dar am trecut peste. Emoţiile au fost constructive şi asta mi-a adus medalia de azi, nici nu mai pot să vorbesc. îÎcă mai îmi tremură mainile, pentru că am muncit foarte mult, mi-am dorit medalia din tot sufletul, mi-am dorit să mai cante încă o dată imnul pentru noi romanii. Cu siguranţă voi merge mai departe. Cand veţi auzi din gura mea că mă retrag, atunci mă voi retrage. Nu am spus şi nici nu o voi spune. Despre Tokyo... să o luăm pas cu pas, am trecut de aceste Europene, le-am aşteptat cu mult drag, şi vin Mondialale”, a declarat Cătălina Ponor. La randul său, Marian Drăgulescu a spus  declarat: ”Cu astea două medalii, de la Cluj, am 31, sunt cel mai medaliat sportiv roman la Europene, Mondiale şi Olimpiadă. Mă mandresc cu asta. Medalia de azi a fost un bonus, m-am bucurat şi pentru ea şi că am plecat cu fruntea sus de aici şi am adus bucurie tuturor. Normal, aceste medalii dau motivaţie, încredere. Simt că pot face faţă pe plan european şi mondial, iar cat pot, de ce nu?”. Larisa Iordache, revenită într-o mare competiţie după o perioadă îndelungată de accidetări, a spus că e fericită pentru că a urcat pe podium, dar şi ”puţin dezamăgită” de greşeala de la coborarea de pe barnă. ”Sunt într-un fel dezamăgită de mine, puteam să fac o coborare foarte bună de pe barnă şi eram foarte sus. Finala a fost bună, ne-au ajutat mult oamenii din sală, au fost deschişi din prima clipă, a fost pentru prima dată în viaţa mea cand am trăit o astfel de atmosferă.  Larisa merge mai departe. Sper ca atunci cand ajung la Mondiale să fiu în forma care îmi place”, a declarat Larisa Iordache.
Ceilalţi campioni pe aparate: Coline Devillard (Franţa) – la sărituri, feminin;  David Beliavski (Rusia) – la cal cu manere; Nina Derwael (Belgia) – la paralele inegale; Eleftherios Petrounias (Grecia) – la inele; Oleg Verniaev (Ucraina, la paralele); Anghelina Melnikova (Rusia) – la sol feminin;  Pablo Braegger (Elveţia) – la bară fixă. Campionatele Europene din 2018, care vor avea şi probă pe echipe, vor avea loc la Glasgow. De asemenea, UEG a anunţat, duminică, faptul că următoarea ediţie a competiţiei individuale, la fel ca şi cea de acum, de la Cluj, se va desfăşura în Polonia, la Szczecin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.