Sport

Doar trei finalişti din Romania

Ziarul de Vrancea
21 apr 2017 1231 vizualizări
La CE de gimnastică de la Cluj, în finalele pe aparate vor concura Marian Drăgulescu (la sol şi sărituri), Larisa Iordache şi Cătălina Ponor (la barnă) * campioni europeni la individual compus au devenit britanica Elissa Downie şi ucraineanul Oleg Verniaev

Campionatele Europene de gimnastică de la Cluj au adus, joi seară, o surpriză neplăcută pentru delegaţia Romaniei. Deşi gimnasta romană Cătălina Ponor era calificată în două finale, la sol şi barnă, mai tarziu, arbitrii au micşorat nota Cătălinei la sol, astfel că ea va participa numai la finala de la barnă, împreună cu Larisa Iordache. Explicaţia acestei declasări este corectă, chiar dacă arbitrii au anunţat cu mare întarziere schimbarea de clasament, în urma unor contestaţii făcute de delegaţiile Rusiei şi Germaniei. ”Sunt fericită şi mandră pentru calificarea în finala la barnă, dar tristă pentru sol. Uneori trebuie să faci alegeri în ultima secundă şi pentru că nu m-am simţit bine, aveam o durere la glezna dreaptă după încălzirea la barnă, am făcut solul fără saltul înainte şi asta m-a costat eliminarea din finală. Dar, asta e gimnastica. Acum, trebuie să fiu concentrată pentru finala la barnă de duminică”, a explicat Cătălina Ponor, într-un mesaj pe Instagram. Nota Cătălinei la dificultatea exerciţiului ia fost declasată cu o jumătate de punct, astfel că noua notare a fost 13.066, în loc de 13.566 cat primise iniţial, şi a ocupat locul X, faţă de locul IV pe care era clasată iniţial. Cătălina va concura la barnă, unde a obţinut de asemenea poziţia a patra în calificări, clasamentul fiind condus de Larisa Iordache. "Din păcate, Cătălina nu a intrat în finala la sol. Ea a ratat o cerinţă, iar arbitrii au fost luaţi de val iniţial, de atmosfera din tribune. Dar trebuie să fim corecţi, mai ales că suntem la noi acasă. Este o chestiune pur matematică. Ea a ratat o cerinţă şi acest lucru se sancţionează cu jumătate de punct. Sunt sigură că nici Cătălina nu şi-ar fi dorit să ia locul altei concurente în finală dacă nu avea acest drept", a declarat Anca Grigoraş.
Ieri, medalia de aur a finalei masculine la individual-compus a revenit ucraineanului  Oleg Verniaiev. Acesta a caştigat medalia de aur cu un punctaj total de 85.866, urmat de rusul Artur Dalaloian (85.498) şi de britanicul James Hall (84.664). La individual compus, victoria a revenit britanicei Elissa Downie (55.765), urmată pe podium de Zsofia Kovacs (Ungaria, 55.432) şi de Melanie Dos Santos (Franţa, 55.065). Tinerele gimnaste romane Ioana Crişan (15 ani)  şi Olivia Cîmpian (16 ani) s-au clasat pe locurile 18, respectiv, 23.
Campionatele europene de gimnastică se încheie în week-end cu finalele pe aparate. Astăzi, Marian Drăgulescu va concura la sol, iar maine tot el va evolua la sărituri, în timp ce Cătălina Ponor şi Larisa Iordache vor evolua la barnă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.