Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Cu rusoaicele la CE de handbal

Ziarul de Vrancea
21 apr 2017 934 vizualizări
Naţionala de handbal feminin a Romaniei va evolua în grupa a IV-a din turul II preliminar al Campionatului European din 2018, cu echipele Rusiei, Austriei şi Portugaliei, potrivit tragerii la sorţi de ieri, de la Paris.

Romania a făcut parte din prima urnă valorică la tragerea la sorţi de la Paris, unde au fost decise cele şapte grupe preliminare, cu un total de 28 de echipe participante, din care două vor proveni din turul I. Primele două clasate din fiecare din cele şapte grupe preliminare, plus o echipă de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la turneul final al Campionatului European din decembrie 2018, găzduit de Franţa, care este calificată direct în calitate de naţiune organizatoare. La ediţia din 2016, Romania s-a clasat pe locul 5.

Finala Cupei, la Ploieşti

Finala Cupei Romaniei la fotbal se va disputal a Ploieşti, pe stadionul "Ilie Oană'', conform deciziei Comitetului Executiv al FRF de ieri. Partida va avea loc pe 27 mai, iar în deschiderea acesteia se va juca finala Cupei Romaniei dedicată echipelor U 19, în care se vor întîlni UTA şi FC Viitorul. În Cupa Romaniei, aflată în faza semifinalelor, au loc meciurile Astra - ACS Poli Timişoara (25 aprilie) şi CSU Craiova - FC Voluntari (27 aprilie).  Manşa retur a semifinalelor se va disputa în perioada 16-18 mai.

Lotul handbaliştilor pentru dubla cu sarbii

Antrenorul naţionalei de handbal masculin a Romaniei, Xavier Pascual, a convocat 18 jucători pentru partida cu Serbia, din 4 mai, a treia din grupa a II-apreliminară a Campionatului European din 2018. Lotul convocat de Xavier Pascual Fuertes este format din următorii jucători: Popescu, Iancu (portari), Chike, Pavel, Ghionea, Mihalcea, Savenco, Szas, Mocanu, Racoţea, Ramba, Cîntec, Lazăr, Sadoveac, Humet, Grigoraş, Csepreghi şi Fenici. Jucătorul Dan Racoţea, coechipier su Valentin Ghionea la echipa Wisla Plock, revine în lot după accidentare, iar spaniolul Javier Humet (CSMB) va juca primul meci în naţionala Romaniei, el fiind naturalizat.  Meciul Romania – Serbia se va juca în 4 mai, de la ora 20.00, în Sala ”Lascăr Pană” din Baia Mare. În 7 mai, în deplasare, tricolorii vor juca returul cu Serbia, la Kragujevac. Primele două echipe clasate în fiecare din cele şapte grupe preliminare şi o echipă de pe locul trei cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la turneul final al CE din 2018, găzduit de Croaţia.

Un nou şef la FRA

Florin Florea a devenit ieri noul preşedinte al Federaţiei Romane de Atletism, după ce la adunarea generală de alegeri l-a învins pe Traian Badea în ultimul tur de scrutin, cu 103 voturi la 83.  Florin Florea a fost în 2013, pentru o perioadă scurtă, secretarul general al Federaţiei Romane de Atletism, iar în prezent activa în calitate de consilier la MTS. Florin Florea, un fost sprinter cu opt titluri de campion naţional la tineret şi seniori în palmares a fost ales pe o perioadă de patru ani. A fost nevoie de două tururi de scrutin pentru alegerea preşedintelui care îi succede lui Sandu Ion, ales în 2013 şi care nu a mai candidat pentru un nou mandat. în primul tur, În care au fost exprimate 195 de voturi, au ieşit din cursă două mari atlete, Constantina Diţă, campioană olimpică de maraton, şi Monica Iagăr, multiplă campioană la săritura în înălţime, care au strans doar 27, respectiv 18 voturi. Cu cele mai multe voturi în primul tur, Florin Florea (75) şi Traian Badea (54), fost vicepreşedinte, s-au înfruntat în turul decisiv, în care primul s-a impus cu 103 la 83.  Pentru cele patru funcţii de vicepreşedinte au fost aleşi Grigore Ursanu (121 voturi), Vasile Bogdan (106), Virgil Preda (106) şi Tudor Bogdan (98).

Rollins plăteşte sfidarea

Sportiva americană Brianna Rollins, campioană olimpică la 100 de metri garduri, a fost suspendată un an deoarece în decursul a 12 luni a omis de trei ori să ofere informaţii cu privire la locul în care se afla, procedură necesară pentru pentru a fi testată antidoping. Rollins face parte din grupul de sportivi care trebuie să ofere informaţii pentru localizarea lor în eventualitatea unor controale antidoping. Faptul că sportiva nu a oferit informaţiile respective în trei randuri reprezintă o încălcare a regulamentelor. Brianna Rollins a fost testată în afara competiţiilor de opt ori pe parcursul anului 2016, însă o comisie de specialişti din SUA a considerat că atleta trebuie să fie suspendată 12 luni pentru cele trei omisiuni. Rollins, în varstă de 25 de ani, a caştigat medalia de aur la 100 m garduri, la Jocurile Olimpice de anul trecut, de la Rio şi a fost campioană mondială în 2015, la Beijing.

Ibrahimovic, accidentat grav la genunchi

Fotbalistul echipei Manchester United, Zlatan Ibrahimovic, s-a accidentat la genunchiul drept, joi seară, la meciul cu Anderlecht Bruxelles, din Liga Europa. Tehnicianul Jose Mourinho nu este optimist în privinţa stării suedezului. La partida cu Anderlecht s-a accidentat şi Marcos Rojo, care a părăsit terenul pe targă, în minutul 23. Ibrahimovic a fost înlocuit în minutul 90, după ce a căzut pe genunchi la o fază de joc. "Vreau să aştept, dar nu sunt încrezător în privinţa celor doi. Vreau să încerc să fiu optimist, dar nu sunt. Nu cred că accidentărule sunt minore, dar prefer să aştept pană cand toate investigaţiile vor fi făcute", a spus Mourinho după meci.

nima lui Ehiogu a cedat

Fostul internaţional englez Ugo Ehiogu, antrenor al echipei under 23 a clubului Tottenham, a încetat din viaţă, ieri dimineaţă, după ce în urmă cu o zi a suferit un stop cardiac la baza de pregătire a grupării din Premier League. Ehiogu s-a prăbuşit la baza de pregătire a grupării, joi, şi a primit îngrijiri acolo, după care a fost transportat cu ambulanţa la spital. Fostul fotbalist a murit la spital, vineri dimineaţă. Ehiogu avea 44 de ani şi era angajat la Tottenham Hotspur din 2014. El a jucat pentru gruparea Mddlesbrough în perioada 2000-2007, inclusiv în cele două partide din semifinalele Cupei UEFA 2006, cu Steaua.  După plecarea de la Middlesbrough, Ehiogu a jucat la Leeds United, Glasgow Rangers, Sheffield United şi, ultima dată, la Wembley FC, de la care s-a retras din activitatea de fotbalist în 2012. Pentru echipa Angliei, Ugo Ehiogu a jucat în patru meciuri, în perioada 1996-2002.

Stadion suspendat din cauza fanilor

Liga Franceză de Fotbal (LFP) a decis ca stadionul echipei Bastia să fie suspendat în aşteptarea unei hotărari definitive cu privire la incidentele grave de la partida cu Olympique Lyon. Bastia va disputa meciul următor pe teren neutru şi fără public. Un verdict va fi dat la 4 mai.  Astfel, partida Bastia - Rennes, din 29 aprilie, se va disputa pe teren neutru.  Marţi, oficialii clubului SC Bastia au decis închiderea tribunei de est a stadionului, ca măsură de precauţie după incidentele de la meciul cu Olympique Lyon. Conducătorii grupării corsicane au precizat că vor reamenaja tribuna de est, de unde au pătruns pe teren suporterii la meciul cu Lyon, pentru a spori securitatea pe stadionul Armand-Cesari. În plus, SC Bastia a anunţat că va interzice accesul pe stadion al suporterilor care au participat la incidente şi care vor fi identificaţi. De asemenea, clubul francez va depune plangere în instanţă faţă de fanii care au creat incidentele şi se va constitui parte civilă.

Mondragon, jefuit la Bogota

Fostul internaţional columbian Faryd Mondragon a declarat că a fost ameninţat cu arma şi jefuit la Bogota, la un magazin de articole sportive. Mondragon a precizat că a fost jefuit de un bărbat care avea un pistol. Faryd Mondragon a adăugat că bărbatul care l-a jefuit era aşteptat în afara magazinului de trei persoane cu motociclete. "I-a dat ceasul unui motociclist şi au plecat", a menţionat fostul sportiv. Mondragon, în varstă de 45 de ani, a jucat la Galatasaray în perioada 2001-2007. El a evoluat pentru naţionala Columbiei în 51 de meciuri, în perioada 1993-2014.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.