Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Bilete pentru Final Four

Ziarul de Vrancea
20 apr 2017 983 vizualizări
Oficialii clubului CSM Bucureşti au solicitat 1.250 de bilete pentru suporterii romani în vederea turneului Final Four al Ligii Campionilor de handbal feminin de la Budapesta, se arată într-un comunicat remis agenţiei News.ro.

Termenul pană la care toate echipele calificate trebuie să depună cererile oficiale este astăzi iar un răspuns la cererea depusă de CSM Bucureşti, respectiv sectoarele şi numărul exact de bilete alocate suporterilor romani, este asteptat pană la sfarşitul săptămanii. Deţinătoarea Ligii Campionilor, CSM Bucureşti, va întalni formaţia macedoneană HC Vardar în semifinalele actualei ediţii a competiţiei. Turneul Final Four este programat la Budapesta, în 6 mai avand loc semifinalele, iar în 7 mai finala mică şi cea pentru caştigarea trofeului.

Un bronz la europenele de judo

Sportiva Monica Ungureanu a caştigat, ieri, medalia de bronz la categoria 48 de kilograme, la Campionatul European de judo, de la Varşovia. Monica Ungureanu a caştigat grupa C a categoriei 48 de kilograme, după victorii în luptele cu Cinta Garcia Mesia (Spania) şi Marina Cerniak (Ucraina). În semifinale, Ungureanu a fost depăşită de Irina Dolgova (Rusia) şi a luptat pentru medalia de bronz. în ultima dispută, Monica Ungureanu a învins-o pe Nora Minsker (Israel). La aceeaşi categorie, Alexandra Pop a fost eliminată în primul tur al grupei A de Maria Siderot (Portugalia). De asemenea, Andreea Chiţu, multiplă campioană la categoria 52 de kilograme (locul VII la JO de la Rio), a pierdut chiar în prima luptă din grupa B, după primul tur liber, fiind învinsă de portugheza Joana Ramos, care a trecut apoi şi de Larisa Florian, caştigand grupa.

Serena face pauză de maternitate

Agentul Serenei Williams, Kelly Bush Novak, a confirmat, în noaptea de miercuri spre ieri că jucătoarea este însărcinată şi va reveni în circuitul WTA în 2018, informează L'Equipe. "Mă bucur să pot confirma că Serena Williams este însărcinată şi va naşte în această toamnă. Ea nu va mai juca în acest sezon, dar va reveni în 2018", spus Kelly Bush Novak într-un e-mail trimis agenţiilor de presă americane. Serena Williams este logodită şi urmează să se căsătorească cu Alexis Ohanian (33 de ani), co-fondatorul reţelei de socializare Reddit. Serena Williams nu a mai jucat în circuitul WTA de la sfarşitul lunii ianuarie, după ce a caştigat Australian Open. Ea a obţinut al 23-lea titlu de Grand Slam din carieră şi a depăşit recordul stabilit de Steffi Graf, de 22 de titluri. Jucătoarea americană nu a participat la turneele de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells şi Miami, anunţand că este accidentată la genunchi.

Francezii ezită să-i dea Şarapovei wild card

Federaţia Franceză de Tenis va lua, la 15 mai, o decizie cu privire la acordarea unui wild card jucătoarei Maria şarapova pentru turneu de la Roland Garros, a declarat preşedintele FFT, Bernard Giudicelli. În cazul refuzului de a-i acorda un wild card rusoaicei, French Open va fi "văduvit" de două mari jucătoare, după ce Serena Williams a anunţat că este însărcinată şi nu va mai evolua în acest an. "Organizăm un turneu de Grand Slam, nu un casting", a comentat Giudicelli, pentru AFP, această posibilitate. Şarapova, care a caştigat toate cele patru Grand Slam-uri în carieră, a fost depistată pozitiv cu meldonium la Australian Open, în ianuarie 2016, fiind suspendată 15 luni. Fără clasament acum, şarapova a fost invitată la turneele de la Stuttgart, Madrid şi Roma, însă organizatorii French Open ezită să-i acorde un wild card.

Tragere la sorţi pentru handbalistele junioare

Naţionala de handbal feminin under 19 a Romaniei va juca în grupa A, cu echipele Ungariei, Suediei şi Olandei, potrivit tragerii la sorţi de ieri, de la Paris. Romania a făcut parte din urna a treia valorică la tragerea la sorţi de joi. Cele 16 echipe au fost împărţite după cum urmează: Ungaria, Suedia, Romania, Olanda (grupa A), Rusia, Croaţia, Norvegia, Macedonia (B), Spania, Franţa, Germania, Serbia (C), Danemarca, Slovenia, Portugalia, Muntenegru (D). Primele două clasate din fiecare din cele patru grupe se vor califica în grupele principale, din care tot primele două clasate vor accesa în semifinalele competiţiei. Romania s-a calificat la turneul final al CE under 19 după ce a încheiat pe locul secund în  grupa a doua de calificare.

Falcao, recordmanul eficienţei

Atacantul columbian al echipei AS Monaco, Radamel Falcao, care a înscris un gol în partida cu Borussia Dortmund, scor 3-1, din manşa secundă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, a devenit cel mai eficient marcator din istoria cupelor europene, a anunţat, ieri, site-ul oficial al UEFA. Falcao, care a înscris 45 de goluri în 50 de mecuri în cupele europene, are o medie de 0,90 goluri pe meci şi conduce în acest clasament în care au fost luaţi în calcul fotbaliştii care au jucat cel puţin 20 de partide în competiţiile continentale. Internaţionalul coumbian este urmat de Gerd Müller (Bayern München), cu o medie de 0,87 goluri pe meci, de Stephane Guivarc'h (AJ Auxerre, Rennes, Newcstle United) şi Ferenc Puskas (Honved Budapesta, Real Madrid), ambii cu o medie de 0,86 goluri pe meci, şi de Lionel Messi (FC Barcelona) şi Alfredo Di Stefano (Real Madrid), ambii cu o medie de 0,83 goluri pe meci. Portughezul Crisitano Ronaldo, care a devenit marţi primul jucător care a înscris 100 de goluri în Liga Campionilor, are o medie de 0,72 de goluri pe meci în cupele europene.

A murit un mare săritor în înălţime

Atletul Germaine Mason, care a caştigat o medalie de argint pentru Marea Britanie la Jocurile Olimpice de la Beijing, în 2008, a încetat din viaţă, ieri, într-un accident de motocicletă la Kingston, în Jamaica. Mason, în varstă de 34 de ani, a pierdut controlul motocicletei şi a decedat în momentul impactului. Potrivit The Gleaner, la locul accidentului au sosit, la scurt timp după accident, mai mulţi sportivi, între care şi Usain Bolt şi Michael Frater. Germaine Mason, născut în Jamaica în 1983, a decis în 2006 să reprezinte Marea Britanie la competiţiile internaţionale. în 2008, el caştigat argintul olimpic la săritura în înălţime, la Beijing.

Revenire doar pentru un meci

Fostul căpitan al echipei Liverpool, Steven Gerrard, va evolua pentru formaţia pregătită de Jürgen Klopp, la 24 mai, într-un meci amical cu Sydney FC. Klopp a convocat şi alte foste glorii pentru partida din Australia: Jamie Carragher, Steve McManaman, Daniel Agger. "Trebuia să îi vedeţi ochii lui Steve cand l-am întrebat ce părere are despre acest proiect. «Vreţi să joc?». Credeam că trebuie să muncesc pentru a-l convinge. însă a spus imediat: «Bineînţeles. Cand?»", a declarat Jürgen Klopp. Steven Gerrard, care a evoluat aproape întreaga carieră la echipa Liverpool, de la juniorat pană în 2015 (peste 700 de meciuri), s-a retras din activitatea de fotbalist în noiembrie 2016. Gerrard a devenit apoi antrenor la juniori în cadrul clubului Liverpool.

Gafă impardonabilă

Crainicul de la stadionul echipei columbiene Santa Fe a comis o gafă, miercuri, înaintea unui meci din Copa Libertadores cu brazilienii de la Santos, anunţand un minut de reculegere în memoria căpitanului oaspeţilor, Ricardo Oliveira, care era pe teren. În mod normal, crainicul ar fi trebuit să anunţe că minutul de reculegere este în memoria lui Kaneco, fost component al echipei Santos, care a încetat din viaţă marţi, la varsta de 70 de ani. Ricardo Oliveira nu a fost atent şi nu şi-a dat seama de gafa crainicului în momentul în care a fost comisă. "Eu nu am auzit. Acum am aflat. Nu este nevoie ca organizatorii să îşi ceară scuze. Este în regulă", a spus fotbalistul după meci.

Meci caritabil la Sofia

Foştii fotbalişti Dimităr Berbatov şi Luis Figo vor organiza un meci de caritate la Sofia, în 14 iunie, fondurile urmand să fie donate copiilor defavorizaţi, a anunţat, joi, L'Equipe. Din echipa lui Berbatov vor face parte printre alţii bulgarul Hristo Stoicikov şi foştii coechipieri de la Manchester United, Edwin van der Sar, Nemanja Vidic, Paul Scholes, Ryan Giggs, Gary Neville şi Patrice Evra. În formaţia lui Figo şi-au anunţat prezenţa Michel Salgado, Roberto Carlos, Francesco Toldo, Jens Lehmann, Maxwell, Robert Pires şi Deco. La eveniment au mai fost invitaţi printre alţii Zinédine Zidane, Fabio Cannavaro şi Cristiano Ronaldo, dar aceştia încă nu au confirmat prezenţa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.