Sport

Simona Halep a renăscut

Ziarul de Vrancea
28 mar 2017 1350 vizualizări
ondusă cu 4-6, 2-5 în meciul cu australianca Samantha Stosur, jucătoarea romană de tenis a salvat o minge de meci şi a caştigat partida * în sferturile de finală ale turneului de la Miami, Simona o va întalni pe britanica Johanna Konta

Simona Halep a obţinut o victorie excepţională în turul III la Miami Open, excepţională nu atat prin valoarea adversarei, cat mai ales prin modul în care a reuşit să întoarcă o situaţie defavorabilă. Samantha Stosur (19 WTA), sportivă care poate prinde de multe ori o formă proastă, dar într-o zi bună poate bate pe oricine a avut minge de meci în setul II cu Simona, a ratat-o, romanca schimband destinul meciului. Samantha Stosur, care va împlini la finalul acestei luni 33 de ani, şi-a folosit cu inteligenţă atuul său primordial, back-handul, iar Simona a eşuat în tentativa de a o împiedica pe Stosur să se aşeze şi să evite backhandul  cu dreapta inversă.
În primul set, Simona Halep a reuşit un break în ghemul al treilea, apoi a condus cu 4-2 şi 30-0 pe serviciul rivalei. Din acel moment, caştigătoarea ediţiei 2011 a US Open a trecut la controlul întalnirii. Ea a caştigat patru game-uri la rand şi a încheiat primul set cu 6-4, upă aproximativ 40 de minute. În pauza dintre seturi, Darren Cahill a încercat să o scoată pe Simona Halep din apatia în care a intrat, sfătuind-o să-şi canalizeze jocul şi serviciul pe reverul adversarei. Simona a primit cadou un break în debutul setului secund, după două duble greşeli comise de Stosur. Sportiva australiană a revenit repede în joc, cu trei jocurii caştigate la rand, La 1-3, Halep a reuşit un rebreak, însă serviciul, la cote scăzute ieri, a trădat-o din nou. Stosur s-a îndepărtat la 5-2 şi meciul părea terminat. Australianca nu a atacat pe serviciul Simonei, care a urmat, aşteptand să încheie partida pe propriul serviciu. Halep s-a apropiat la 3-5, apoi a avut cateva execuţii bune şi a obţinut break-ul. Cu încrederea refăcută, Halep a jucat din ce în ce mai bine şi a început să o mişte mult pe advesară de-a lungul liniei de fund. De partea cealaltă, Stosur a obosit şi nu a mai reuşit să se aşeze în poziţiile preferate.  Totuşi, Samantha putea să termine partida cu victorie. La 5-4, pe serviciul Simonei, Stosur a avut o minge de meci, pe care a ratat-o. Apoi Halep nu i-a mai lăsat nicio şansă adversarei, a caştigat setul, cu 7-5, şi decisivul clar, cu scorul de 6-2, după două ore şi zece minute de la start. "A fost un meci greu aşa cum mă aşteptam. Am avut o revenire bună şi sunt fericită pentru acest lucru. Ultima mea revenire de acest fel a fost la Doha în 2014, în primul tur cu Kaia Kanepi, cand a revenit de la minge de meci. Mă bucur că am arătat că pot juca tenis la nivel înalt. Cand eram condusă nu m-am gandit la scor. Am vrut doar să lupt, nu am renunţat şi am crezut în şansa mea. Am fost puţin norocoasă să întorc partida de la minge de meci, dar am şi luptat", a spus Simona, pentru site-ul oficial al WTA.
În sferturile de finală, romanca o va întalni pe britanica Johanna Konta (11 WTA), un fel de avanpremieră a meciului de Fed Cup de la Mamaia. Konta, care a învins-o cu 7-5, 6-1 pe spaniola Lara Arruabarrena (72 WTA), a caştigat singura întalnire împotriva Simonei Halep, cu 6-3, 3-6, 7-5 în sferturi la Wuhan 2005. Despre englezoaică, Simona a afirmat: “Va fi greu. Este într-o formă bună, este aproape de Top 10. Ea joacă la un nivel înalt şi mă aştept la o partidă dificilă. Am şansa mea de a caştiga aici, la Miami, dar acum mă gandesc la ziua de pauză în care trebuie să mă recuperez. Apoi voi merge pe teren cu încredere" Referitor la întalnirea cu Johanna Konta din sferturile de finală de la Miami, Halep a afirmat: "Va fi greu. Este într-o formă bună, este aproape de Top 10. Ea joacă la un nivel înalt şi mă aştept la o partidă dificilă. Am şansa mea de a caştiga aici, la Miami, dar acum mă gandesc la ziua de pauză în care trebuie să mă recuperez. Apoi voi merge pe teren cu încredere"
Dintre celelalte rezultate ale turneului feminin, este de menţionat abandonul numărului 6 mondial, spaniola Garbiñe Muguruza, în faţa danezei Caroline Wozniacki.  După ce a pierdut primul set, scor 6-7 (1-7în tie-break), Muguruza a cerut să consulte medicul turneului, iar apoi a abandonat, incomodată de căldură. Alte rezultate: Angelique Kerber (Gemania) – Risa Ozaki (Japonia) 6-2, 6-2; Mirjana Baroni (Croaţia) – Bethanie Sands (SUA) 7-5, 6-4; Venus Williams (SUA) – Svetlana Kuzneţova (Rusia) 6-3, 7-6. Programul sferturilor de finală: Angelique Kerber – Venus Williams; Simona Halep – Johanna Konta; Caroline Wozniacki – Lucie Safarova; Mirjana Baroni – Karolina Pliskova.
Turul III, masculin: Roberto Bautista (Spania) – Sam Querrey (SUA) 3-6, 6-2, 6-3; Adrian Mannarino (Franţa) – Borna Coric (Croaţia) 6-4, 2-6, 7-6; Roger Federer (Elveţia) – Juan Martin Del Potro (Spania) 6-3, 6-4; Nick Kyrgios (Australia) – Ivo Karlovic (Croaţia) 6-4, 6-7, 7-6; Alexander Zverev (Germania) – John Isner (SUA) 6-7, 7-6, 7-6; David Goffin (Belgia) – Diego Schwartzman (Argentina) 4-6, 6-3, 7-5; Stanislas Wawrinka (Elveţia) – Malik Jaziri (Tunisia) 6-3, 6-4; optimi: Fabio Fognini (Italia) – Donald Young (SUA) 6-0, 6-4.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.