Sport

Declinul naţionalei, în ochii fostelor glorii

Ziarul de Vrancea
28 mar 2017 1045 vizualizări
Marica cere imperios schimbarea selecţionerului, Mutu susţine că trebuie începută reconstrucţia naţionalei numai cu jucători tineri, iar Duckadam crede că Daum va pleca de mană cu Burleanu

Fostul internaţional Ciprian Marica a declarat, ieri, că se impune schimbarea selecţionerului Christoph Daum, după ce echipa naţională a Romaniei a remizat, pe teren propriu, scor 0-0, cu reprezentativa Danemarcei, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018. "După părerea mea se impune schimbarea selecţionerului. Eu am fost un susţinător al lui Daum, dar nu văd acea schimbare de care se vorbeşte. Ne minţim că va fi bine, dar nu văd nicio schimbare. Nu e întamplător că Daum era ieşit din calculele tuturor de caţiva ani. Răbdarea are şi ea limitele ei. Nu ştiu de ce ar mai continua dacă nu merge la Mondiale. Un  antrenor roman ar fi putut face mai mult decat Daum. Avem antrenori romani care îi pot lua locul în orice moment la naţională. Ideea de joc e o problemă, eu nu prea văd ce jucăm", a spus Marica. Întrebat dacă ar trebuie să fie o schimare şi la conducerea Federaţiei Romane de Fotbal, Marica a răspuns: “Se spune că peştele... Mă feresc să folosesc cuvinte urate. Ei încearcă dar nu văd decat promisiuni. Văd o campanie foarte bună de promovare, dar nu văd o strategie cu cluburile, o implicare la nivel înalt. Văd doar promisiuni care nu schimbă cu nimic fotbalul romanesc".
Adrian Mutu, director general al FC Dinamo, s-a referit şi la grupul de jucători:  "Echipa naţională e un bun naţional, cu toţii trebuie să ajutăm să meargă bine. Nu pot accepta ca anumite persoane să fie indiferente la ce se întamplă cu echipa naţională. Din informaţiile pe care le am sunt anumite lucruri care nu merg aşa de bine la echipa naţională. Mă refer la jucători care în acest moment nu formează un grup unit. Văd o apatie în jocul lor şi în comportamentul lor. Nu mă refer că nu ar vrea să intre pe teren, dar în momentul în care nu se obţine rezultatul dorit văd o oarecare indifirenţă şi asta mă deranjează. şi nu numai la jucători, ci şi la staf şi la ceilalţi”, a spus fostul “briliant”, care s-a referit şi la selecţioner:  “Christoph Daum nu poate să-i motiveze îndeajuns pe jucători pentru a avea o atitudine corespunzătoare pe teren. Nu spun că ar trebuit schimbat Daum. Ar trebui să venim cu o nouă strategie. Această calificare este distrusă, mai avem puţine şanse, şi ar trebui să începem o reconstrucţie a naţionalei. Ar trebuie să aducem jucători tineri şi să avem pentru următoarea campanie o echipă competitivă, cu idei de joc şi cu o atitudine corespunzătoare. Şi cu un antrenor care ştie ce înseamnă Romania. Pe Daum îl văd mai mult ca un consilier al antrenorului naţonalei decat ca pe un selecţioner. în acest moment la echipa naţională nu există un grup unit", a spus Mutu.
Helmuth Duckadam, preşedintele de imagine al FC Steaua, a afirmat că în opinia sa selecţionerul Christoph Daum nu va părăsi funcţia decat atunci cand o va face şi preşedintele FRF Răzvan Burleanu.  "Nu m-a surprins rezultatul naţionalei, pronosticul meu era 1-1. A fost o primă repriză neaşteptat de bună, dar a doua a fost mai slabă şi rezultatul a fost echitabil pană la urmă. Eu cred că domnul Daum nu va pleca decat odată cu domnul Burleanu. Cred că în momentul în care nu ai rezultate, cand ceva scarţaie... Dar la noi nu pleacă nimeni, decat atunci cand vor fi schimbaţi. Eu cred că trebuia să mizăm pe un antrenor roman şi cand l-am chemat pe domnul Daum. Eu îl apreciez, dar cred că trebuia pus un antrenor roman la echipa naţională. Eu cred că un antrenor tanăr şi ambiţios poate să facă din această echipă una care să se califice la mondiale. M-am întalnit de cateva ori cu Marica la stadion, la meciuri şi l-am bătut la cap, pentru că eu consider că ar fi un candidat credibil la şefia federaţiei, important este ca el să se hotărască”, a declarat Duckadam.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
dd, acum 2579 zile, 3 ore, 22 minute, 16 secunde
la tesatura de pase ne depasesc toti. Jucatorii fac impresia ca nu gandesc !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.