Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Larisa se descurcă doar la paralele

Ziarul de Vrancea
27 mar 2017 931 vizualizări
Larisa Iordache a obţinut, duminică, cea mai mare notă la paralele - 14,050, la turneul internaţional Sainte Gym Cup, de la Saint Etienne, unde au mai fost prezente alte două romance, Laura Jurca şi Ioana Crişan.

 În calificările de sambătă, gimnastele tricolore au evoluat doar la cate două aparate, paralele şi barnă, clasandu-se pe locurile 19 (Larisa), 20 (Laura) şi 21 (Ioana). În concursul pe echipe au evoluat doar Larisa Iordache şi Ioana Crişan, la acelaşi aparate ca în calificări, fiind notate astfel: Iordache – 14,050 la paralele şi 13,200 la barnă,  Crişan – 13,100 la paralele şi 10,650 la barnă, pentru un total de 51,000 de puncte. Competiţia pe echipe a fost caştigată de Franţa (101,600 puncte), iar pe podium au mai urcat Belgia (94,100) şi Spania (93,100). Romania a ocupat ultimul loc (8), normal de altfel, în condiţiile în care nu a aliniat o echipă completă. Pentru Larisa Iordache a fost prima competiţie la care a participat după accidentările din ultimul an.

Ne-au bătut şi la tineret

Selecţionata Under 21 a Romaniei a fost învinsă, luni, la Marbella Football Center, de reprezentativa similară a Danemarcei, scor 0-2, într-un meci amical. În primul meci din Spania, reprezentativa U21 a fost învinsă de Rusia, scor 1-5. În partida cu Spania au jucat Cabuz, Tordai – portari; Căpuşă, Paşcanu, Ghiţă, Radu, Nedelcu, Dulca, Ciobanu, Hagi, Moruţan, Răducanu, apoi Dragomir, Iacob, Coman, Cicaldău, Dobre şi Ad. Petre

Apostolii Sfintei Margareta, fără glorie

Tenismanul Bogdan Apostol, jucător venit din calificări, fără clasament ATP, a ratat, accederea în turul doi al turneului futures de la Santa Margherita (Italia), dotat cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari. Apostol a fost învins, în primul tur, cu scorul de 6-0, 6-1, după 46 de minute, de italianul Marco Cecchinato (174 ATP), favoritul numărul 1. Tot ieri, Andrei Apostol (843) a fost eliminat (scor 2-6, 6-7) de către italianul Luca Prevosto (1446). În concurs se mai află doi jucători romani, Dragoş Dima şi Adrian Ungur.

CR 7, lider în topul caştigurilor din fotbal

Atacantul echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, este cel mai bine plătit fotbalist din lume, el obţinand venituri de 87,5 milioane de euro în sezonul 2016/2017. Cristiano Ronaldo este urmat în clasament de argentinianul Lionel Messi (76,5 milioane de euro) şi de brazilianul Neymar, ambii de la FC Barcelona, cu 55,5 milioane de euro. Galezul Gareth Bale (Real Madrid) este al patrulea, cu 41 de milioane de euro, iar argentinianul Ezequiel Lavezzi, de la Hebei Forune, din China, este pe cinci cu 28,5 milioane de euro. Cifrele prezentate de France Football iau în considerare salariile brute, primele şi veniturile din publicitate în sezonul 2016-2017.  La antrenori, cel mai bine plătit este José Mourinho, de la Manchester United, cu 28 de milioane de euro.

Blind a fost demis de la olandezi

Tehnicianul Danny Blind a fost demis din funcţia de selecţioner al naţionalei Olandei, după înfrangerea din meciul cu Bulgaria, scor 0-2, din preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Interimatul va fi asigurat de secundul lui Blind, Fred Grim (51 de ani), care va pregăti reprezentativa Olandei în vederea meciului amical cu Italia, de marţi, de la Amsterdam. Danny Blind, în varstă de 55 de ani, se afla în funcţie din iulie 2015, cand l-a înlocuit pe Guus Hiddink. După disputarea a cinci etape din grupa A a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, Olanda se află pe locul patru, cu şapte puncte, după Franţa (13 puncte), Suedia (10 puncte) şi Bulgaria (9 puncte).

Sarri, cel mai tare antrenor din Serie A

Maurizio Sarri, tehnicianul echipei Napoli, unde joacă şi Vlad Chiricheş, a fost desemnat cel mai bun antrenor din Serie A în sezonul trecut. "Nu mă aşteptam, mai ales că acest premiu revine de obicei antrenorului campioanei Italiei", a declarat Sarri. Tehnicianul napolitan l-a învins pe Massimiliano Allegri de la Juventus cu trei voturi. "În sfarşit, sunt şi eu în faţa lui Allegri", a comentat Sarri. Eusebio Di Francesco, antrenorul echipei Sassuolo, a fost al treilea. În varstă de 58 de ani, Sarri a condus Napoli la locul doi în Serie A, în sezonul trecut.

Ipoteză hard SF

Fostul atacant Raul Gonzalez, legendar jucător al echipei Real Madrid, nu exclude ideea de a lucra într-o zi pentru FC Barcelona, informează cotidianul Sport. "Să lucrez la Barça? În fotbal se poate întampla orice. Pot să recunosc că FC Barcelona a lucrat bine în ultimii ani. Iar asta nu înseamnă că nu susţin Realul", a declarat Raul. În varstă de 39 de ani, Raul a jucat pentru Real Madrid din 1994 pană în 2010. El s-a retras din activitate în 2015, de la New York Cosmos.


Mătrăşiţi din motive politice

Oficialii clubului Galatasaray Istanbul au decis, duminică, retragerea legitimaţiilor de membru pentru foştii internaţionali Hakan Şükür şi Arif Erdem, din cauza apropierii de predicatorul Fethullah Gülen. Sambătă, Adunarea Generală a clubului s-a opus acestei măsuri, lucru care nu a fost pe placul autorităţilor turce. "Adunarea Generală trebuie să remedieze imediat această eroare", a declarat ministrul Sportului, Akif Cagatay Kiliç. Conform publicaţiei Hurriyet, conducătorii grupării Galatasaray au decis, duminică, excluderea celor doi foşti fotbalişti deoarece nu şi-au plătit cotizaţiile. Pe numele lui Hakan Şükür, care s-a stabilit de mai mulţi ani în SUA, şi Arif Erdem sunt emise mandate de arestare din vara trecută, ei fiind bănuiţi de legături cu mişcarea Fethullah Gülen după tentativa de puci din 15 iulie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.