Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Argint la barnă pentru Cătălina

Ziarul de Vrancea
26 mar 2017 896 vizualizări
Gimnasta Cătălina Ponor a caştigat, sambătă, medalia de argint în finală la barnă, la Cupa Mondială de la Doha. Cătălina Ponor a fost notată cu 13,900 şi a obţinut astfel medalia de argint, celelalte sportive care au urcat pe podium fiind chinezoaicele Liu Tingting (14, 466) şi Luo Huan (13,700). a caştigat, sambătă, medalia de argint în finală la barnă, la Cupa Mondială de la Doha. Cătălina Ponor a fost notată cu 13,900 şi a obţinut astfel medalia de argint, celelalte sportive care au urcat pe podium fiind chinezoaicele Liu Tingting (14, 466) şi Luo Huan (13,700).

Cătălina Ponor a concurat în calificări şi la sol, dar a ratat exerciţiul, încheind pe locul 11 (11,966), iar pe 12 s-a aflat Olivia Cîmpian (11,833). Tot sambătă, în finala masculină de la sărituri, Marian Drăgulescu s-a clasat pe locul 8, ultimul (13,983).

Handbalistele de la CSM şi-au asigurat titlul

Echipa feminină CSM Bucureşti a învins, sambătă, la Cisnadie, cu scorul de 30-21, echipa locală CS Măgura şi a devenit campioana Romaniei, cu patru etape rămase de disputat înaintea sfarşitului de sezon.  Jucătoarele din Capitală au un avantaj de 14 puncte în fata locului II, ocupat de Dacia Brăila, şi nu mai pot pierde cel de-al treilea titlu consecutiv. Clubul bucureştean anunţă că la meciul cu CSM Bistriţa, ultimul de pe teren propriu, programat miercuri, de la ora 18.45, în Sala Polivalentă, Federaţia Romană de Handbal va înmana Trofeul Ligii Naţionale, împreună cu medaliile şi tricourile de campioane ale Romaniei. Pentru deţinătoarea Ligii Campionilor la handbal feminin urmează dubla manşă cu Ferencvaros Budapesta, din sferturile de finală ale actualei ediţii a celei mai importante compeţii europene.Partidele vor avea loc la 7 aprilie, la Bucureşti, şi în 15 aprilie, în Ungaria.

Debut cu autogol, în Australia

Fundaşul Lucian Goian a marcat în proprie poartă la debutul la formaţia Perth Glory, care a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (2-0), de echipa Sydney FC, într-un meci din etapa a XXIV-a a campionatului australian. oian, care a fost titular, şi-a marcat în proprie poartă în minutul 38. Jucătorul roman, care a primit un cartonaş galben în minutul 25, a fost schimbat în minutul 59. Cu trei etape înainte de finalul sezonului regulat, Perth Glory se află pe locul cinci, cu 32 de puncte. Primele două clasate se vor califica direct pentru semifinale, iar formaţiile de pe locurile 3-6 vor juca meciuri de baraj pentru accederea în penultima fază a competiţiei.

Sexta lui Chipirliu

Liderul Ligii a II-a, Juventus Bucureşti, a învins, duminică, în deplasare, formaţia Academica Clinceni, cu scorul de 7-0 (4-0), în etapa a XXVI-a a competiţiei, partidă în care Bogdan Chiprliu a înscris de şase ori. Atacantul de 24 de ani, fost la Oţelul Galaţi, a marcat în minutele 2, 11 (penalty), 27, 37, 65 şi 89. Un gol a fost înscris de Buhăescu, în minutul 85. Cu 25 de reuşite în acest sezon, Chipirliu l-a egalat pe Attila Hadnagy (Sepsi Sfantu Gheorghe) în clasamentul golgheterilor din Liga a II-a. Celelalte rezultate din etapa a XXVI-a a Ligii I: CS Afumaţi - Dunărea Călăraşi  1-2; CS Mioveni - CS Baloteşti  3-0; Dacia Unirea Brăila - Chindia Targovişte  0-2; Sepsi Sfantu Gheorghe - Olimpia Satu Mare 3-1. Meciul FC Braşov - ASU Politehnica Timişoara se joacă astăzi. Juventus este pe primul loc, cu 57 de puncte, fiind urmată de Sepsi, cu 47 de puncte şi de UTA şi FC Braşov, cu cate cu 45 de puncte.

S-a încheiat sezonul regulat la polo

Campioana en titre la polo, Steaua Bucureşti, a învins, ieri în deplasare, vicecampioana CSM Digi Oradea, cu scorul de 7-6, în ultimul meci din sezonul regulat al Superligii Naţionale şi încheie pe primul loc al clasamentului înaintea semifinalelor. Tot ieri, echipa Corona Sportul Studenţesc a caştigat, în deplasare, cu Dinamo Bucureşti, scor 13-7, după ce sambătă Dinamo se impusese cu 12-6. Astfel, la finalul sezonului regulat, Steaua este lider, cu 81 de puncte, urmată de CSM Digi Oradea (72), Dinamo Bucureşti (57) şi Corona (54). Cele patru echipe se vor duela în semifinale, după programul Steaua – Corona şi CSM Digi Oradea – Dinamo. Semifinalele se vor juca în sistemul ”cel mai bun din cinci meciuri”, primele fiind programate în 1 şi 2 aprilie.

Nadal,  la borna 1000

În turneul Masters 1000 de la Miami, Rafael Nadal a susţinut meciul cu numărul 1.000 din cariera lui de jucător profesionist, de aproape 15 ani. În faţa sa a stat germanul Philipp Kohlschreiber (31 WTA). În varstă de 30 de ani, Nadal a disputat primul meci ca profesionist în aprilie 2002, la Mallorca, împotriva paraguayanului Ramon Delgado, pe care l-a învins cu 6-4, 6-4. Dintre cele 999 de partide disputate, fostul lider mondial a caştigat 821 şi a pierdut 178, ceea ce însemană o rată a succesului de peste 82 la sută. Doar zece jucători au mai atins această cifră în era open. Cele mai multe partide jucate le are americanul Jimmy Connors, 1.535 (1.256 de victorii - 279 de înfrangeri), urmat de elveţianul Roger Federer, cu 1.340 de meciuri (1.094-246) şi de cehul Ivan Lendl, cu 1.310 (1.068-242). Printre tenismenii din clubul "peste 1.000" se numără Ilie Năstase, cu 1.085 de meciuri (780-305), romanul fiind pe locul 6. Doar Federer şi un all spaniol, David Ferrer (1.033 - locul 9), mai sunt în activitate dintre cei zece jucători care au depăşit "mia". Nadal a fost de patru ori finalist la Miami, însă acest trofeu îi lipseşte din palmares. în meciurile directe cu Philipp Kohslchreiber, spaniolul conduce cu 13-1.

Kluivert, şantajat de escroci

Fostul fotbalist Patrick Kluivert a pariat, în anii 2001 şi 2012, pe vremea cand era antrenorul echipei de tineret a clubului FC Twente, sume mari pe meciuri ale primei formaţii a grupării olandeze, acumuland o datorie de un milion de euro şi fiind şantajat de mafia pariurilor, a scris, sambătă, volkskrant.nl. Potrivit publicaţiei citate, Kluivert, acum membru în conducerea clubului PSG, nu este acuzat de aranjare de meciuri. Dovezi despre şantaj au fost descoperite după ce parchetul financiar olandez a reţinut, în februarie, cinci persoane, care făceau parte dintr-o organizaţie criminală implicată în pariuri ilegale şi în trucarea rezultatelor. în cadrul percheziţiilor efectuate în acest caz au fost descoperite documente referitoare la Kluivert. Potrivit avocatului fostului fotbalist al echipelor Ajax, Milan şi Barcelona, Kluivert a fost doar o victimă a mafiei pariurilor. în cadrul anchetei s-a stabilit că membri ai organizaţiei au făcut mari presiuni în ultimii ani asupra lui Patrick Kluiver ca să-şi plătească datoria. Fostul internaţional a achitat o mare parte a sumelor datorate. El ar fi fost şantajat cu o înregistrate audio, în care îşi recunoaşte datoria.

Locul 59 la Mondiale

Atletul Dorin Rusu s-a clasat, duminică, pe locul 59, în competiţia under 20 la Campionatul Mondial de cross-country, găzduit de Kampala (Uganda). Atletul tricolor (19 ani), legitimat la CSM Vatra Dornei, a încheiat cursa de 8 kilometri, cu timpul de 26.33 minute. Medalia de aur a revenit sportivului ugandez Jacob Kiplimo (22.40), urmat pe podium de Amdework Walelegn (Etiopia, 22.43) şi de Richard Yator Kimunyan (Kenya, 22.52). Campionatul Mondial de cross-country de la Kampala a reunit 410 sportivi din 51 de ţări. Probele din competiţie sunt la tineret, feminin şi masculine, plus seniori, tot la ambele categorii, respectiv, în premieră, proba de ştafetă mixtă. Romania a fost reprezentată doar de Dorin Rusu.

Atenţie la medicamente

Baschetbalistul francez Joakim Noah a fost suspendat 20 de meciuri în NBA pentru încălcarea regulamentului antidoping. Jucătorul a folosit un medicament interzis de programul antidoping american şi nu va juca mai devreme de luna decembrie. Pivotul de la New York Knicks va fi suspendat pentru ultimele zece meciuri din sezonul regulat  2016-2017, precum şi pentru următoarele din sezonul următor, fără a fi plătit. Noah a fost cumpărat un medicament care conţine substanţa LGD-4033, necesară pentru tratarea problemelor musculare şi a osteoporozei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.