Sport

Două din trei, învingătoare

Ziarul de Vrancea
21 mar 2017 875 vizualizări
Ana Bogdan şi Patricia Ţig s-au calificat în turul secund al calificărilor de la Miami

Exceptand neaşteptata înfrangere a lui Marius Copil în primul tur de calificări, se poate spune că festivalul de tenis de la Miami a început bine pentru tenisul romanesc, două din cele trei jucătoare romane prezente trecand peste primul “hop” din calificări. Referitor la Copil, mai trebuie să adăugăm că surprinzătorul său învingător, Reilly Opelka (169 ATP) a fost nevoit să abandoneze în turul II, expediindu-l pe tabloul principal pe Darian King (Barbados, 121 ATP), jucător care anul trecut se “plimba” prin turneul de la Arenele CFR din Iaşi.
La feminin, Ana Bogdan (124 ATP) pare a se afla în formă de joc destul de bună. Ea a învins o jucătoare mai bine clasată, germana Tatjana Maria (101), în două ore şi 29 de minute, scor 7-5,2-6, 6-4. A fost o partidă grea în care primele două break-uri din primul set au fost anihiliate de jucătoarea germană, dar al treilea, cel mai lung, i-a adus victoria în primul set. Dacă setul al doilea a revenit clar nemţoaicei, în cel decisiv singurul break realizat de Ana a fost decisiv. În turul al doilea de calificare, decisiv, Ana o întalneşte pe jucătoarea croată Donna Vekic (88 WTA), care a învins-o pe tanăra jucătoare americană Kayla Day (153 WTA), care a impresionat la Indian Wells, cu scorul de 4-6, 6-2, 6-4.
Patricia Ţig (95 WTA) a avut şi ea o adversară bună, Alexandra Krunic (Serbia, 125 WTA), dar victoria ei s-a conturat mult mai uşor, 6-2, 6-3 în 66 de minute. Pătrunsă de două săptămani în Top 100, “Pati” joacă în turul secund cu rusoaica Evghenia Rodina (79), învingătoare cu 6-3, 6-2 în meciul cu sportiva cehă Lucie Hradecka (159), jucătoare redutabilă de dublu. Aflată la un prim concurs de anvergură, tanăra Jaqueline Cristian (335, admisă cu wild-card), a fost învinsă clar, în 62 de minute, de germaa Mona Barthel (95 WTA).
Reamintim faptul că pe tabloul principal se află patru romance: Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu. Simona şi Irina vor juca direct în turul II, iar Monica şi Sorana se bat cu suedeza Johanna Larsson (60), respectiv, portoricana Monica Puig (40). Simona Halep va juca în turul II cu  japoneza Naomi Osaka (49), învingătoare în prima rundă cu 6-2, 6-3 în faţa cehoaicei Kristina Kucova (82), iar Irina Begu se va confrunta cu spaniola Lara Arruabarrena (72), care a trecut cu 7-5, 6-1 de rusoaica Natalia Vihlianţeva (81).
* Doi jucători romani s-a calificat în turul II al turneului futures de 25.000 de dolari de la Santa Margherita (Italia). Dragoş Dima (298 ATP) a dispus cu 6-1, 6-2 de italianul Nicola Ghedein (718) şi va juca în turul II cu un alt italian, Andrea Basso (566), învingător cu 6-3, 6-0 în faţa lui Raul Brancaccio (724). Experimentatul Adrian Ungur (316) a trecut de Tomasso Gabrieli (Italia, 2093) cu 7-6, 6-0 şi va juca în turul II cu Antonio Campo (1231). Acesta l-a învins cu 2-6, 7-6, 2-6 de romanul Andrei Apostol (843).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.