Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Romanul imbatabil la Cercul Polar

Ziarul de Vrancea
17 mar 2017 1602 vizualizări
Bistriţeanul Tiberiu Uşeriu a caştigat, ieri, pentru a doua oară consecutiv Maratonul 6633 Arctic Ultra, o cursă desfăşurată pe distanţa de 350 de mile (peste 560 kilometri) în apropierea Cercului Polar, el conducand această probă extremă de la început pană la sfarşit

Uşeriu a terminat cursa la ora locală 01.25, la Tuktoyaktuk (Canada), la o temperatură de minus 36 de grade. În 2017, la startul maratonului arctic din Canada s-au aflat 24 de concurenţi, care s-au înscris în cele trei secţiuni: 120 de mile, plus 120 de mile şi 350 de mile, în ultima luand startul şi Tiberiu Uşeriu (42 de ani), alături de alţi 17 participanţi. Din cei 18 înscrişi la start, doar Uşeriu şi încă trei participanţi – din Scoţia, Anglia şi Franţa – au mai rămas în cursă. Anul trecut, Uşeriu a caştigat Maratonul 6633 Arctic Ultra în 173 de ore şi 40 de minute şi a avut de înfruntat temperaturi chiar şi de minus 62 de grade Celsius. La start s-au mai aflat doi romani – Vlad Tănase şi Andrei Roşu – care au terminat la egalitate pe poziţia a treia.

Ultimii convocaţi în lotul Danemarcei

Selecţionerul Åge Hareide a convocat ultimii doi jucători în lotul Danemarcei - pe mijlocaşul Pione Sisto de la Celta Vigo şi pe atacantul Lasse Vibe de la Brentford - pentru meciul cu Romania, programat la 26 martie, la Cluj, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Născut în Uganda, Sisto, în varstă de 22 de ani, a disputat 22 de partide în La Liga în acest sezon şi a marcat trei goluri.  La randul său, Lasse Vibe, în varstă de 30 de ani, are 25 de partide jucate la Brentford, în Championship, şi a înscris opt goluri, dintre care şase în acest an. Răman în afara lotului, cu excepţia apariţiei unor probleme medicale, mijlocaşul Pierre-Emile Højbjerg de la Southampton şi atacantul Viktor Fischer de la Middlesbrough, care nu au prea evoluat în ultima perioadă. Partida Romania - Danemarca este programată la 26 martie, la ora 21.45, pe Cluj Arena.

Timişoara nu mai are datorii

Clubul Poli Timişoara a anunţat, ieri, că a achitat tranşa a doua către gruparea Galicia pentru transferul lui Pedro Henrique şi şi-a onorat toate datoriile în vederea finalizării dosarului de licenţiere. Poli Timişoara a încheiat sezonul regulat al Ligii I pe penultimul loc, cu 14 puncte. Timişorenii au obţinut şapte victorii şi şapte remize, dar au avut o penalizare de 14 puncte.  În play-out-ul Ligii I, Poli Timişoara a învins FC Botoşani în prima etapă, scor 2-1, şi în etapa secundă va întalni, luni, pe teren propriu, de la ora 18.00, echipa FC Voluntari. Gruparea bănăţeană risca penalizări suplimentare în cazul neachitării datoriilor.

Momente de reculegere

Liga Profesionistă de Fotbal a hotărat ca toate partidele etapei a II-a play-off/play-out din Campionatul Naţional Liga I să fie precedate de un moment de reculegere în memoria fostului fotbalist Adrian Stoicov.Această decizie a fost luată la propunerea clubului ACS Poli Timişoara. Fostul fotbalist al Politehnicii Timişoara Adrian Stoicov a încetat din viaţă, miercuri, la 49 de ani, în urma unei scurte, dar grave suferinţe. Adrian Stoicov, fundaş stanga, a fost unul dintre componenţii de bază ai echipei Poli din anii 80-90, atunci cand formaţia ”alb-violetă” a eliminat Atletico Madrid, a remizat cu Real Madrid şi a ajuns, în 1992, în finala Cupei Romaniei. Ulterior, Adrian Stoicov a fost antrenor secund şi antrenor de copii şi juniori la Politehnica Timişoara.

Echipa ideală în Europa League

Echipa engleză Manchester United are trei jucători în echipa ideală a manşei secunde a optimilor de finală ale Ligii Europa, a anunţat,ieri, site-ul oficial al UEFA. Echipa antrenată de José Mourinho este reprezentată de portarul Sergio Romero, de fundaşul Antonio Valencia şi de mijlocaşul Juan Mata.Echipa ideală a manşei secunde a optimilor de finală ale Ligii Europa este următoarea: Sergio Romero (Manchester United) - Antonio Valencia (Manchester United), Gustavo Cabral (Celta Vigo), Matthijs de Ligt (Ajax Amsterdam), Sead Kolasinac (Schalke 04) - Ricardo Quaresma (Beşiktaş Istanbul), Leon Goretzka (Schalke 04), Juan Mata (Manchester United), Jean Boetius (RC Genk) - Frank Acheampong (Anderlecht Bruxelles), Ryan Babel (Beşiktaş Istanbul).

Jucătorii de la Barcelona îl vor pe Unzué

Antrenorul secund al echipei FC Barcelona, Juan Carlos Unzué, este preferatul jucătorilor pentru preluarea funcţiei de antrenor principal din sezonul viitor, după ce Luis Enrique a anunţat că nu va mai continua la gruparea catalană. Unzué este susţinut de Andres Iniesta, Ivan Rakitic şi Gerard Piqué. “Unzué cunoaşte acest club şi modul în care lucrăm. El este alături de noi de mult timp. Este un antrenor calificat şi cu experienţă", a declarat Iniesta. "Unzué a petrecut mulţi ani în club, nu numai cu Luis Enrique ci şi cu Guardiola. Este un bun candidat", a spus Piqué. "Avem mare încredere în Unzué, el ne cunoaşte foarte bine. Are propriile idei", a precizat Rakitic. Tehnicianul Luis Enrique a anunţat, la 1 martie, că va pleca de la FC Barcelona la finalul acestui sezon. Anunţul a fost făcut după meciul cu Sporting Gijon, scor 6-1, din etapa a XXV-a a campionatului Spaniei. Luis Enrique conduce FC Barcelona din 2014, el jucand la echipa catalană în perioada 1994-2004.

S-a schimbart regimul în fotbalul african

Conducătorul Federaţiei de Fotbal din Madagascar, Ahmad Ahmad, a fost ales, joi, în funcţia de preşedinte al Confederaţiei Africane, înlocuindu-l pe camerunezul Issa Hayatou, care se afla în fruntea organizaţiei de 29 de ani. La alegerile de la Addis Abeba, Ahmad a primit 34 de voturi, în timp ce Hayatou a primit doar 20. Ahmad Ahmad, în varstă de 57 de ani, a devenit automat vicepreşedinte FIFA. Issa Hayatou, în varstă de 71 de ani, candida pentru a opta oară la funcţia supremă în fotbalul african.

Mali, suspendată de FIFA

FIFA a decis, ieri suspendarea cu efect imediat a Federaţiei de Fotbal din Mali (FEMAFOOT), după ce ministrul sportului a decis dizolvarea Comitetului Executiv. "FIFA a luat act de decizia ministrului sportului, Housseini Amion Guindo, de a dizolva Comitetul Executiv al Federaţiei de Fotbal din Mali. în consecinţă, s-a decis suspendarea federaţiei din Mali cu efect imediat. FEMAFOOT îşi va pierde drepturile de membru al FIFA şi nicio echipă naţională sau de club din această ţară nu va mai putea evolua în competiţiile internaţionale", se arată în comunicatul FIFA. Forul mondial a precizat că suspendarea va fi ridicată dacă deciziile ministeriale vor fi anulate.La 8 martie, ministrul sportului din Mali a decis dizolvarea Comitetului Executiv al federaţiei, condus de generalul de poliţie Boubacar Baba Diarra, motivand persistenţa crizei în fotbalul din Mali. Housseini Amion Guindo a numit un Comitet Executiv provizoriu care va trebui să pregătească într-un an de zile alegeri pentru o nouă conducere.

Recunoaştere tardivă

Ciclistul britanic Josh Edmondson a recunoscut, ieri, într-un interviu pentru BBC, că şi-a făcut injecţii cu vitamine, metodă interzisă, în perioada 2013-2014 pe cand evolua la echipa Sky. Edmondson, în varstă de 24 de ani, a precizat că presiunea l-a forţat să încalce regulile antidoping. Vitaminele utilizate erau autorizate de Codul Mondial Antidoping, dar Uniunea Ciclistă Internaţională a interzis administrarea lor prin injecţii. Edmondson a afirmat că oficialii Sky l-au acoperit în acest caz. Josh Edmondson concurează în prezent pentru formaţia NFTO.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.