Sport

Ultimul mohican a înclinat steagul

Ziarul de Vrancea
16 mar 2017 1013 vizualizări
Horia Tecău a fost eliminat de pe tabloul de dublu de la Indian Wells * Federer l-a doborat pe Nadal, iar Nick Kyrgios l-a învins încă odată consecutiv pe Djokovic * prima semifinală feminină: Karolina Pliskova – Svetlana Kuzneţova

De ieri dimineaţă (ora noastră), Romania a încetat să mai existe pe tablourile principale ale turneelor de la Indian Wells. Ultimul mohican, Horia Tecău, a fost eliminat împreună cu partenerul său din Olanda, Jean-Julien Rojer, de către o pereche foarte puternică, Jamie Murray/Bruno Soares (Marea Britanie/Brazilia), favorită numărul 4, scor 6-7, 4-6, după o oră şi 35 de minute de joc. Tecău şi Rojer au început foarte bine meciul, au condus cu 4-1, dar şi-au pierdut break-ul din game-ul al patrulea la 4-3. De la 4-4, s-a mers cap-cap pană la un tie-break echilibrat, cu multe mini-break-uri încheiat cu 7-5 pentru Jamie şi Bruno. În setul al doilea, primul break al perechii adverse a fost recuperat imediat (2-4), însă Horia şi Juuls au greşit pe propriul serviciu la 4-5 şi au fost înfranţi. Anul trecut, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au fost eliminaţi în primul tur la Indian Wells. Murray şi Soares vor juca în semifinală cu perechea Lukasz Kubot / Marcelo Melo (Polonia / Brazilia), învingători cu 6-1, 6-3 în faţa cuplului Nick Kyrgios / Nenad Zimonjic (Australia / Serbia). În celelalte două sferturi s-au înregistrat surprize: Gilles Muller / Sam Querrey (Luxemburg / SUA) – Henri Kontinen / John Peers (Finlanda / Australia) 6-7, 6-3, 10-6; Raven Klaasen / Rajeev Ram (Africa de Sud / SUA) – Novak Djokovic / Viktor Troicki (Serbia) 3-6, 6-2, 10-6.
* Mult aşteptatul meci din optimile turneului ATP Masters 1000, dotat cu premii totale de 6.993.450 dolari dintre Roger Federer şi Rafael Nadal, a fost, la fel ca şi finala Australian Open, caştigat de elveţian, de data aceasta, mult mai clar, scor 6-2, 6-3. Federer, numărul 10 mondial, nu i-a lăsat nicio şansă marelui său rival (6 ATP), în faţa căruia s-a impus în ceva mai mult de o oră de joc, reuşind în total 26 de lovituri caştigătoare. Această a 36-a confruntare între doi dintre cei mai buni jucători din istoria tenisului nu s-a ridicat însă la nivelul precedentului lor duel, care a avut loc în luna ianuarie, în finala Openului Australiei, caştigată în cinci seturi de Federer (6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3). Nadal continuă să domine bilanţul confruntărilor directe, cu 23 de victorii faţă de cele 13 ale elveţianului, dar este pentru prima oară cand Federer reuşeşte să caştige trei meciuri consecutive în faţa ibericului.
Însă confruntarea din sferturi, Federer – Djokovic, nu va avea loc, întrucat sarbul, numărul 2 mondial, a fost din nou învins de australianul Nick Kyrgios, cu 4-6, 6-7, după o oră şi 52 minute de joc. Kyrgios (21 ani), care îl învinsese pe Djokovic şi în urmă cu două săptămani la Acapulco (Mexic), s-a calificat cu această ocazie pentru a treia oară în cariera sa în sferturile de finală ale unui turneu Masters 1.000, după ce a mai reuşit această performanţă anul trecut, la Miami şi Madrid. Alte rezultate din optimi: Pablo Carreño (Spania) — Dusan Lajovic (Serbia) 6-4, 7-6; Pablo Cuevas (Uruguay) — David Goffin (Belgia) 6-3, 3-6, 6-3; Stan Wawrinka (Elveţia) — Yoshihito Nishioka (Japonia) 3-6, 6-3, 7-6; Dominic Thiem (Austria) — Gael Monfils (Franţa)  6-3, 6-2; Jack Sock (SUA) — Malek Jaziri (Tunisia) 4-6, 7-6, 7-5; Kei Nishikori (Japonia) — Donald Young (SUA) 6-2, 6-4. Programul sferturilor: Carreño – Cuevas, Wawrinka – Thiem, Sock – Nishikori, Federer – Kyrgios.
* Simona Halep poate rămane liniştită pe locul V în topul WTA, întrucat Garbiñe Muguruza (7 WTA) a fost eliminată  de o jucătoare în mare formă, Karolina Pliskova (Cehia, nr. 4 mondial) după două seturi cu tie-break. Meciul a fost echilibrat, însă în ambele seturi, Pliskova a pornit tare şi a fost ajunsă de jucătoarea iberică. Karolina a înregistrat cu această ocazie a şasea victorie în şapte partide disputate împotriva spaniolei.  Svetlana Kuzneţova a dispus la randul ei, tot în două seturi, 6-3, 6-2, de compatrioata sa Anastasia Pavliucenkova, restabilind cu această ocazie egalitatea în bilanţul confruntărilor directe (2-2). Pliskova şi Kuzneţova, care se vor întalni în meciul următor, sunt singurele jucătoare de Top 10 ajunse în semifinale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.