Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Barça a luat apă pe “Riazor”

Ziarul de Vrancea
12 mar 2017 727 vizualizări
Echipa FC Barcelona a fost învinsă, ieri, în deplasare, cu scorul de 1-2 (0-1), de formaţia Deportivo La Coruña, într-un meci din etapa a XXVII-a a campionatului Spaniei.

Atacantul Florin Andone a fost suspendat pentru acest meci. Echipa galiciană a deschis scorul prin Joselu (’40), la o mare greşeală a lui Javier Mascherano. Imediat după pauză, Luis Suarez a egalat, iar în min. 74, Alex Bergantinos a înscris al doilea gol pentru Depor. În minutele adiţionale, Messi a executat peste poartă o lovitură liberă de la 18 metri, iar pe contraatacul următor, doi atacanţi au ratat singuri cu portarul.

Haţegan arbitrează în Liga Campionilor

Ovidiu Haţegan va arbitra meciul dintre echipa Juventus Torino şi formaţia FC Porto, programat marţi, la ora 21.45, în manşa secundă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor. Haţegan va fi ajutat de asistenţii Octavian şovre şi Sebastian Gheorghe şi de arbitrii adiţionali Radu Petrescu şi Sebastian Colţescu. Arbitru de rezervă va fi Radu Ghinguleac. În tur, Juventus Torino s-a impus la Porto, cu scorul de 2-0. Celălalt meci al zilei de marţi, Leicester City - FC Sevilla, va fi arbitrat de o brigadă din Italia, formată din Daniele Orsato (central), Riccardo Di Fiore, Lorenzo Manganelli (asistenţi), Luca Banti, Antonio Damato (adiţionali) şi Alessandro Giallatini (rezervă). În tur, FC Sevilla a învins Leicester City cu scorul de 2-1.

Firfirică aruncă bine

Atletul Alin Firfirică (Steaua Bucureşti) a obţinut, sambătă, medalia de aur la aruncarea discului, categoria under 23, la Cupa Europei la aruncări, din Gran Canaria. Alin Firfirică (21 de ani) a încheiat pe primul loc al finalei la aruncarea disculului cu o reuşită de 59,62 metri, fiind urmat pe podium de Gudni Gudnason (Islanda, 59,33 metri) şi Domantas Poska (Lituania, 58,87).  În prima zi a competiţiei din Insulele Canare, o comportare meritorie au avut şi suliţaşii seniori Toma Pop, ocupantul locului 5, cu o aruncare de 74,05 m, şi George Zaharia — al 6-lea, cu 73,11 m, în finala A, caştigată de germanul Julian Weber — 85,85 m.i Lenuţa Burueană a ocupat locul VI, la U23, în proba de aruncarea greutăţii, cu 15,16 m. Finala A şi medalia de aur au fost caştigate de suedeza Fanny Roos, cu 17,53 m.


Final cu nervi la Torino

Formaţia Juventus Torino a învins pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa AC Milan, în primul meci al etapei a XXVIII-a a campionatului Italiei. Paulo Dybala a marcat golul victoriei din penalti în minutul 90^7. Benatia a deschis scorul pentru Juventus în minutul 30, iar Bacca a egalat pentru AC Milan în minutul 43. În minutul 90^3, José Sosa de la AC Milan a fost eliminat. Milanezii şi-au pierdut cumpătul la finalul meciului, vandalizand vestiarul de pe “Delle Alpi”, iar atacantul Bacca a sărit la arbitrul. Însă comentatorii italieni apreciază că arbitrul a făcut şi două cadouri echipei milaneze.


UTA a trecut “la promovare”
Liga a II-a, etapa a XXIV-a: CS Mioveni – UTA 0-2; CS Afumaţi – Juventus 1-3; Metalul Reşiţa - ASU Politehnica Timişoara  0-2; Dacia Unirea Brăila - CS Baloteşti 1-1; Luceafărul Oradea - FC Olimpia Satu Mare  2-2; Academica Clinceni – Sepsi Sfantu Gheorghe 1-2; FC Braşov - Unirea Tărlungeni 3-0 (w.o.); CSM Valcea – Chindia Targovişte 0-2 (w.o);. Dunărea Călăraşi şi Foresta Suceava au stat. Clasament: 1. Juventus – 51 p; 2. UTA – 45 p; 3. Sepsi – 44 p; 4. Braşov – 42 p; 5. Olimpia – 41 p; 6. Mioveni – 38 p.

Englezii repetă victoria

Cu o etapă înainte de final, echipa de rugby a Angliei şi-a asigurat trofeul în ediţia 2017 a Turneului celor 6 Naţiuni, învingand sambătă seară, cu scorul de 61-21 (30-7), formaţia Scoţiei, în faţa a 82.000 de spectatori, care au umplut pană la refuz tribunele legendarei arene londoneze Twickenham. Englezii, care repetă performanţa reuşită anul trecut, au înscris 7 eseuri, realizate de Joseph (minutele 3, 25, 43), A. Watson (‘35), B. Vunipola (‘57), Care (‘72, ‘ 80), toate transformate de Farrel, care a executat cu succes şi patru lovituri de penalitate. Pentru scoţieni, Reid (‘29) şi H. Jones (‘51, ‘70) au marcat eseuri, toate transformate de Russell. Pe de altă parte, rugbyştii englezi, conduşi de managerul australian Eddie Jones, au posibilitatea să realizeze, ca şi anul trecut, Marele Şlem, dacă obţin a cincea victorie din turneu, pe 18 martie, la Dublin, cu Irlanda, precum şi să rămană singuri deţinători ai recordului victoriilor consecutive în meciuri-test, performanţă pe care o împart acum cu Noua Zeelandă, cu 18 succese la rand. Celelalte rezultate ale etapei: Italia – Franţa 18-40; Ţara Galilor – Irlanda 22-9. Clasament: 1. Anglia – 18 p; 2. Irianda – 10 p; 3. Franţa – 10 p; 4. Ţara Galilor – 9 p; 5. Scoţia – 9 p; 6. Italia – 0 p. . În ultima etapă, pe 18 martie, sunt programate următoarele meciuri: Scoţia-Italia, Franţa- Ţara Galilor şi Irlanda-Anglia.

Lecţie de bun simţ

Tehnicianul formaţiei Arsenal Londra, Arsene Wenger, contestat de fani în ultimele zile, a declarat că în anii petrecuţi la gruparea engleză a arătat multă loialitate şi a subliniat că preferinţa sa este să rămană la echipă, relatează Reuters. "Să nu vorbim prea mult despre mine pentru că s-au întamplat multe în ultima vreme. Am arătat în viaţă că încerc să fiu dedicat total acestui club şi voi face asta cat sunt aici. Cat? Nu ştiu în acest moment. Am arătat multă loialitate şi preferinţa mea este să răman", a spus Wenger. Arsenal Londra s-a calificat, sambătă, în semifinalele Cupei Angliei, învingand cu scorul de 5-0 echipa de liga a cincea Lincoln City. Tot în această săptămană, Arsenal a fost învinsă cu 1-5 de Bayern München, în Liga Campionilor. Înaintea ambelor partide, suporterii echipei Arsenal au organizat manifestaţii împotriva lui Wenger.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.