Sport

Imposibila"remontada"

Ziarul de Vrancea
9 mar 2017 469 vizualizări
Performanţa echipei Barcelona în manşa retur a optimilor Ligii Campionilor este unică în istoria Cupelor Europene *oficialii de la Barcelona îşi ridică fanii în slăvi, cei parizieni critică arbitrajul

Formaţia Paris Saint-Germain, învinsă, miercuri cu scorul de 1-6 de FC Barcelona, este prima echipă eliminată din cupele europene după ce a caştigat manşa tur cu 4-0. Toate cele 169 de formaţii care au caştigat în primul tur al cupelor europene cu scorul de 4-0 au reuşit calificarea în faza următoare. Doar trei echipe au reuşit să întoarcă un deficit de patru goluri după prima manşă şi să se califice mai departe. În sezonul 1961-1962, în primul tur al Cupei Cupelor, formaţia portugheză Leixoes a fost învinsă în tur cu 2-6 de elveţienii de la Chaux-de-Fonds, dar în retur s-au impus cu 5-0. În sezonul 1984-1985, în 16-imile de finală ale Cupei UEFA, echipa sarbă Partizan Belgrad a fost învinsă în tur cu 2-6 de englezii de la Queens Park Rangers, dar în retur a caştigat cu 4-0. În sezonul 1985-1986, în optimile de finală ale Cupei UEFA, formaţia spaniolă Real Madrid a fost învinsă în tur cu 1-5 de germanii de la Borussia Monchengladbach, dar în retur s-a impus cu 4-0. Orice s-ar întampla, performanţa Barcelonei va rămane în istoria fotbalului, datorită nivelului ridicat la care s-a realizat.
“Cheia jocului”, după antrenorul barcelonez, Luis Enrique, a fost “încrederea”, iar golul calificării l-au dat fanii. “Deşi înfrangerea din tur ne-a marcat, nimeni nu a încetat să creadă. Dedicăm victoria tuturor celor care au crezut în noi de la început", a declarat Enrique după meci, conform El Mundo Deportivo.
În schimb, oficialii grupării parizienii critică arbitrajul: "Nu am făcut meciul pe care ni l-am dorit, iar arbitrul a favorizat Barcelona. Gazdele au intrat pe teren cu spiritul de a caştiga. Ne-am dorit să avem continuitatea din meciul tur, dar este clar că nu am putut. După pauză, la 0-2, jocul nostru s-a îmbunătăţit, am arătat mai multă personalitate. În mod normal, la 1-3 meciul era încheiat. Dar în 5-10 minute am pierdut totul, am pierdut toată munca depusă în repriza secundă. Acesta este un test pentru echipa mea şi ştiu că de aici vom creşte. Dacă vom continua să muncim, PSG va beneficia şi de alte oportunităţi", a spus Emery. Mai categoric a fost preşedintele PSG, Nasser Al-Khelaifi: "Chiar dacă am avut două penaltiuri neacordate, nu căutăm scuze. Nu am jucat nimic în prima repriză. După ce am caştigat cu 4-0 în tur, să pierzi cu 1-6 în retur este extrem de greu de acceptat, dar nu avem altă soluţie. După victoria din tur, să ne calificăm în sferturi era o dorinţă normală, dar în fotbal asta nu înseamnă nimic. Am încercat totul, dar nu am reuşit, însă vom continua. Este extrem de greu să primeşti trei goluri cand erai condus cu 1-3 în minutul 88. Nu am discutat cu jucătorii, nu e momentul. Toată lumea este supărată, dar ne vom calma", a spus El-Khelaifi.
Optimile de finală ale Ligii Campionilor (manşa tur): Barcelona – PSG 6-1 (în tur, 0-4). Suarez (‘3), Kurzawa (’40 – autogol), Messi (’50 – penalty), Neymar (’88, ’90^1 – penalty), Sergi Roberto (‘90^5) / Cavani (’62); Borussia Dortmund – Benfica Lisabona 4-0 (0-1). Aubameyang (‘4, ’61, ’85), Pulisic (’59). Bayern München şi Real Madrid sunt calificate deja în sferturi. Celelalte partide din optimile Ligii Campionilor vor avea loc săptămana viitoare.


CAS

Apoteoză în Sud, cataclism în Nord

Cotidanul catalan Sport a catalogat drept "apoteotică" revenirea Barcelonei cu 6-1 după înfrangerea din meciul tur cu PSG, scor 0-4, în timp ce francezii de la L'Equipe scriu despre "un naufragiu istoric".  "Isprava Barcelonei", a titrat un al cotidian catalan, El Mundo Deportivo. “ Remontada pentru istorie” au scris rivalii madrileni de la Marca, în timp ce colegii lor de la As, tot din Capitală, au titrat "Barça intră în istorie". La nord de Spania, francezii nu-şi ascund dezamăgirea. "Cataclism pentru PSG, eliminată de Barcelona", a notat Le Figaro. "PSG cade de la mare, mare înălţime", a arătat France Football.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.