Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Năstase îşi apără generaţia

Ziarul de Vrancea
6 mar 2017 848 vizualizări
Fostul tenismen Ilie Năstase a declarat că nu este corect faţă de Rod Laver sau Pete Sampras să se spună că Roger Federer este cel mai bun jucător de tenis din toate timpurile.

Într-un interviu acordat Perform Group, Ilie Năstase, caştigător a două titluri de Grand Slam, a apreciat că fiecare dintre aceşti jucători a dat tot ce este mai bun în perioada în care au evoluat. "Nu este corect să se spună că Federer este cel mai mare din toate timpurile. Nu este corect faţă de jucătorii dinainte, ca Rod Laver sau Pete Sampras. Oamenii se uită la jucătorii din prezent, aşa e la fiecare sport. Poate după Messi şi Ronaldo va fi unul mai bun peste zece ani. Dar nu vreau să compar, toţi sunt mari campioni şi au evoluat la cel mai bun nivel", a declarat Năstase.

Briceag a scăpat de cuţit

Conducerea CSU Craiova anunţă că accidentarea fundaşului Marius Briceag nu este gravă, iar jucătorul va reveni curand pe teren. "Primim multe mesaje de la fani ai Ştiinţei care ne intreabă de starea lui Marius Briceag. Şi noi ne-am speriat aseară, cand am văzut tăietura de pe genunchiul fundaşului nostru, dar, din fericire, a fost vorba doar de o rană şi nu e nimic grav care să-l ţină pe Marius departe de teren", a postat clubul oltean pe Facebook. arius Briceag s-a accidentat, duminică, la Piteşti, în finalul partidei cu Gaz Metan Mediaş, caştigată de CSU Craiova în ultima etapă a sezonului regulat al Ligii I. Jucătorul de 24 de ani a fost transportat apoi cu ambulanţa la spital.

Weiler rămane la  Anderlecht

Antrenorul Rene Weiler şi-a prelungit cu un sezon, pană în iunie 2019, contractul cu Anderlecht, echipă la care evoluează jucătorii Nicolae Stanciu şi Alexandru Chipciu. "Prelungirea contractului antrenorului Rene Weiler este o decizie unanimă a conducerii grupării. Suntem foarte mulţumiţi de munca lui. Rene Weiler a repoziţionat RSCA pe hartă, aducand o viziune foarte clară grupului de jucători", a declarat Herman Van Holsbeeck, managerul sportiv al clubului Anderlecht, pentru site-ul oficial. În varstă de 43 de ani, Weiler este la Anderlecht de vara trecută, după ce anterior a antrenat pe FC Nurnberg, FC Aarau, FC Schaffhausen, St.Gall şi Winterthur. Sub conducerea lui, echipa belgiană se află pe locul II în campionat, la egalitate de puncte cu liderul FC Bruges şi a obţinut calificarea în optimile de finală ale Ligii Europa.

Malaezii nu se prezintă la Pyongyang

Federaţia Malaysiană de Fotbal a anunţat, luni, că nu va permite echipei naţionale să se deplaseze la Pyongyang pentru meciul cu reprezentativa Coreei de Nord din preliminariile Cupei Asiei, "Decizia de sambătă a Guvernului de a-l expulza pe ambasadorul nord-coreean Kang Chol pare să fi creat un pericol pentru a merge în Coreea de Nord în acest moment", a declarat Hamidin Mohamad Ali, preşedintele Federaţiei Malaysiene de Fotbal. Guvernul malaysian l-a expulzat pe ambasadorul nord-coreean din cauză că a criticat ancheta cu privire la asasinarea lui Kim Jong-nam, fratele vitreg în exil al liderului de la Phenian Kim Jong-un. Kim Jong Nam a murit la 14 februarie, după ce a fost atacat de două femei pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur. Cele două suspecte l-au otrăvit, însă susţin în continuare că nu se cunoşteau şi aveau impresia că participă la filmarea unei farse TV. Partida Coreea de Nord - Malaysia, din prima etapă a grupei B a preliminariilor Cupei Asiei din 2019, ar trebui să aibă loc la 28 martie, Pyongyang.

Zero goluri într-o etapă

Niciun gol nu a fost marcat în meciurile disputate în week-end în etapa a XXVIII-a a ligii secunde din Muntenegru, o premieră, conform presei muntenegrene. Cinci meciuri au fost programate şi niciun jucător nu a reuşit să găsească drumul spre gol. Muntenegru este adversara Romaniei în grupa E de calificare la Cupa Mondială din 2018. Naţionala muntenegreană ocupă locul doi în grupă, după Polonia, avand o victorie cu Danemarca, scor 1-0 şi o remiză cu Romania, scor 1-1.

Haye a fost operat

Pugilistul David Haye a fost operat la tendonul lui Ahile, la două zile de la înfranegerea din meciul cu Tony Bellew, după ce antrenorul său a aruncat prosopul în runda a 11-a. Haye a alunecat şi s-a accidentat la tendonul lui Ahile în repriza a şasea. în repriza a 11-a, antrenorul său a decis să arunce prosopul pentru a evita o accidentare mai gravă. "David Haye a fost supus unei intervenţii chirurgicale la piciorul drept, după ce s-a accidentat la meciul cu Bellew", a anunţat agenţii sportivului, Pugilistul David Haye a fost învins de Tony Bellew, într-un meci fără miză, dar extrem de aşteptat, disputat la Londra. Haye a fost trimis de două ori la podea în repriza a şasea, iar în runda a 11-a antrenorul său a decis să "arunce prosopul" pentru încheierea luptei. Tony Bellew are 34 de ani, 29 de victorii, o remiză şi două înfrangeri, în timp ce Haye are 36 de ani, 28 de victorii şi trei înfrangeri. Duminică, Bellew a anunţat că a suferit o accidentare la mană, dar nu şi-a dat seama decat după meci.

Viaţa merge înainte

Echipa braziliană Chapecoense, decimată în noiembrie 2016 în urma unui accident de avion, va reveni, astăzi, pe scena fotbalului internaţional şi va evolua cu formaţia Zulia, în Copa Libertadores, competiţie în care va juca pentru prima oară. Chapecoense face parte din grupa 7 a competiţiei, alături de Lanus (Argentina), Nacional (Uruguay) şi Zulia (Venezuela). Antrenorul formaţiei Chapecoense, Caio Junior, şi 19 dintre fotbaliştii săi au decedat, la 29 noiembrie 2016, după ce aeronava care îi transporta la Medellin s-a prăbuşit în apropierea oraşului columbian. Lotul echipei braziliene se îndrepta spre Medellin pentru meciul cu Atletico Nacional, din prima manşă a finalei Cupei Americii de Sud.


Un turc, antrenor la Leverkusen

Clubul Bayer Leverkusen a anunţat, pe site-ul oficial, că Tayfun Korkut va fi antrenorul echipei pană la finalul sezonului, în locul lui Roger Schmidt. "Tayfun Korkut este un antrenor modern, cu o cultură a jocului care convine echipei noastre", a declarat directorul sportiv, Rudi Völler. În varstă de 42 de ani, Korkut a mai antrenat echipele Hannover şi Kaiserslautern. Bayer Leverkusen a anunţat că a renunţat la serviciile tehnicianului Roger Schmidt, după ce echipa a înregistrat, sambătă, o înfrangere cu scorul de 6-2 în faţa Borussiei Dortmund.Tayfun are 42 de selecţii în naţionala Turciei şi a mai jucat la Fenerbahçe, Real Sociedad, Espanyol, Beşiktaş şi Gençlerbirligi.

Clasamentele tenisului

Top 10 WTA: 1 (1. Serena Williams (SUA) – 7780 p; 2. (2). Angelique Kerber (Germania) – 7.405 p; 3 (3). Karolina Pliskova (Cehia) – 5.640 p; 4 (4). Simona Halep (Romania) – 5172 p; 5 (5). Dominika Cibulkova (Slovacia) – 5.075 p; 6 (6). Agnieszka Radwanska – 4.670 p; 7(7). Garbiñe Muguruza (Spania) – 4.585  p; 8 (8). Svetlana Kuzneţova (Rusia) – 3.915 p; 9(9). Madison Keys (SUA) – 3.897 p; 10 (10). Elina Svitolina (Ucraina) – 3.795. Pozţiile celorlalte jucătoare romane din Top 200:  Irina Begu – 32 (31); Monica Niculescu – 45 (43); Sorana Cîrstea – 66 (66); Patricia Ţig – 99 (101); Ana Bogdan – 124(121). La dublu: Monica Niculescu – 20 (20); Raluca Olaru – 54 (56); Andreea Mitu – 90 (88).

Top 10 ATP: 1 (1). Andy Murray (Marea Britanie) – 12.040 p; 2(2). Novak Djokovic (Serbia) – 9.825 p;  3 (3). Stanislas Wawrinka (Elveţia) – 5.195 p; 4 (4). Milos Raonic (Canada) – 5.080 p; 5 (5). Kei Nishikori (Japonia) – 4.730 p; 6 (6). Rafael Nadal (Spania) – 4.415 p; 7 (8). Marin Cilic (Croaţia) – 3.590 p; 8(7). Jo-Wilfried Tsonga (Franţa) – 3.480 p; 9 (9). Dominic Thiem (Austria) – 3.375 p; 10 (10). Roger Federer (Elveţia) – 3.260 p. Jucătorii romani din top 200: Marius Copil – 111 (124). La dublu: Horia Tecău – 15 (19); Florin Mergea – 24 (22).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.