Sport

Primul succes în 2017

Ziarul de Vrancea
5 mar 2017 937 vizualizări
Tecău şi Rojer au caştigat proba de dublu de la Dubai, în timp ce la simplu s-a impus marele favorit, Andy Murray * surprizele s-au ţinut lanţ la Acapulco, unde s-a impus Sam Querrey, după ce i-a învins pe Kyrgios şi Nadal * dublă victorie pentru Georgia Crăciun în Antalya

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numărul 4, a caştigat, sambătă, proba de dublu din cadrul turneului de la Dubai, învingand în finală cu scorul de 4-6, 6-3, 10-3, după o oră şi 19 minute, cuplul Rohan Bopanna/Marcin Matkowski (India/Polonia). Tecău şi Rojer se află la primul turneu caştigat în acest an, cei doi mai avand în palmares 12 succese în circuitul ATP. Învingătorii au realizat şase aşi, iar Bopanna, fostul partener al romanului Florin Mergea, şi Matkowski au avut 4. Cuplul indiano-polonez a reuşi să caştige primul set cu 6-4, după profitand de un break. Tecău şi Rojer au caştigat setul secund, în urma unui break reuşit la scorul de 2-1, conducand cu 4-1, 5-2 şi încheind cu 6-3. În super tie-break, Tecău şi Rojer au dominat ostilităţile conducand cu 3-0 şi 6-1, pentru a obţine victoria cu 10-3.
* În turneul de simplu, scoţianul Andy Murray şi-a confirmat statului de lider mondial. El a caştigat finala cu spaniolul Fernando Verdasco (35 ATP) cu 6-3, 6-2 în 73 de minute. Andy Murray, în varstă de 29 de ani, a caştigat al 45-lea turneu din carieră şi primul din acest an. Britanicul Andy Murray, nr. 1 mondial ATP, şi spaniolul Fernando Verdasco (35 ATP) vor disputa sambătă finala turneului de tenis de la Dubai, dotat cu premii de 2.429.150 dolari.
În semifinale, Murray l-a eliminat pe francezul Lucas Pouille cu 7-5, 6-1, iar Verdasco l-a învins pe olandezul Robin Haase cu 7-6,  5-7, 6-1.
* Surprizele s-au ţinut lanţ la Acapulco, unde a fost învins, în sferturi şi marele favorit, Novak Djokovic. Însă australianul Nick Kyrgios, autorul marii surprize, a fost şi el depăşit de americanul Sam Querrey, scor 6-3, 1-6, 5-7. Mai mult, Querrey (40 ATP) a caştigat şi finala, dispunand de favoritul secund, spaniolul Rafael Nadal, cu 6-3, 7-6. În semifinale, Nadal (6 ATP) îl eliminase pe al treilea favorit, croatul Marin Cilic, scor 6-1, 6-3, însă a ratat obţinerea a celui de-al 40-lea titlu ATP. La randul său, Querrey a obţinut prima victorie în faţa lui “Rafa” din cinci confruntări directe şi al nouălea titlu din carieră. Nadal s-a impus la Acapulco în 2005 şi 2013.
* Lesia Ţurenko (50 WTA) a caştigat turneul feminin de la Acapulco, dotat cu premii de 250.000 de dolari, obţinand al treilea titlu al carierei. În varstă de 27 de ani, Lesia, a trecut în finală de sportiva franceză Kristina Mladenovic (30 WTA), scor  6-1, 7-5. Precedentele victorii ale ucrainencei au fost în 2015 (Istanbul) şi 2016 (Guangzhou). În semifinale, Lesia a a beneficiat de abandonul croatei Mirjana Lucic-Baroni, prima favorită, la scorul de 5-0 în favoarea ei, în timp ce “Kiki” Mladenovic a învins-o cu 7-5, 4-6, 6-2 pe americana Christina McHale. Scorul întalnirilor directe între Ţurenko şi Mladenovic a devenit acum 4-1 pentru prima.
* Australianca Ashleigh Barty a caştigat turneul de la Kuala Lumpur, obţinand la 20 de ani primul titlu WTA al carierei. Ashleigh Barty (158 WTA) a trecut în finală de japoneza Nao Hibino, scor 6-3, 6-2. Meciul a durat o oră şi 13 minute. În semifinale, Barty a învins-o cu 6-3, 7-5 pe chinezoaica Han Xinyun (139), iar Hibino a trecut de poloneza Magda Linette cu 2-6, 6-4, 6-4.
* Tanăra jucătoare romană Georgia Crăciun (800 WTA), venită din calificări, a caştigat turneul ITF de 15.000 $ din Antalya, după ce în urmă cu o zi s-a impus şi la dublu, alături de Ilona Ghioroaie. Romanca a învins-o în finală pe Pia König (Austria), 425 WTA, scor 6-3, 6-2, într-o oră şi 18 minute.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.