Sport

La ce sport ne mai bate Albania?

Ziarul de Vrancea
5 mar 2017 1111 vizualizări
In afară de fotbal, la atletism: sportivii romani au ratat ruşinos obiectivul european de la Belgrad

Nu de mult, amăraţii suporteri ai naţionalei de fotbal se întrebau în ce alt sport Romania mai poate fi depăşită de Albania? Sau să zicem chiar de Islanda, deşi nu ne-am întalnit de mult cu revelaţia de la Euro 2016. Există un asemenea sport? Da, există şi se numeşte atletism, disciplină în care Romania a dat patrimoniului sportiv o sumedenie de sportivi de clasă, începand cu Iolanda Balaş şi Lia Manoliu şi încheind cu Marian Oprea şi Nicoleta Grasu.
Ieri, s-au încheiat la Belgrad Campionatele Europene de atletism în sală. Romania şi-a propus o medalie şi două-trei clasări în primele şase locuri. Rezultatul? Singura prezenţă romanească într-o finală din cele 24 programate s-a soldat cu “merituosul” loc 11 obţinut de Ancuţa Bobocel la 3000 m. Mai interesant decat lista ratărilor sportivilor romani aflaţi în plimbare la Belgrad este faptul că învingătorul probei masculine de lungime se numeşte Ismail Smajlaj, este din Albania şi a sărit 8,08 m, devenind primul campion continental din istoria atletismului acestei ţări. În proba feminină de 1500 m, prima medaliată outdoor din Albania (2016), Luiza Gega, s-a clasat pe locul V. Deci, un aur şi un loc V. Mult mai bine decat locul 11 obţinut de Ancuţa Bobocel, nu? Mai ziceam ceva de Islanda. În proba de 800 m feminin, bronzul a fost obţinut de Anita Hinriksdottir, din ţara gheizerelor. Deci, tot mai bine decat Romania. Ne oprim aici, fiindcă vom găsi clasări pe locuri fruntaşe şi a unor sportivi din Luxemburg.
Deci, speranţele noastre se puneau în aruncătorul de greutate Andrei Gag, medaliat anul trecut cu argint la mondiale. Nici nu s-a calificat, a aruncat din prima 19,74 m a ratat încă două şi a ieşit cu al 14-lea rezultat al calificărilor. Era interesant şi debutul experimentatei atlete ieşene Angela Moroşanu, care s-a reprofilat pe lungime, deşi a fost mai mult o alergătoare de 400 m garduri decat sprinteră. Campioana Romaniei, cu o săritură de peste 6,50 m, n-a sărit în calificări mai mult de 5.90 m (performanţă bună de Cupa Liceelor) şi a ieşit. Clasată a şasea la Europenele de acum trei ani, Bianca Răzor tinde să rămană doar la stadiul de speranţă, din moment ce nu a trecut nici prima fază preliminară la 400 m
Ce pretenţii să mai ai, aunci, la iluştri necunoscuţi ca Petre Rezmiveş, Ana Maria Nesteruc şi alţi iluştri necunoscuţi? Se spune că sezonul indoor e slăbuţ, că mulţi atleţi sar peste perioada de iarnă, concentrandu-se pe marile concursuri estivale. Aşa este. Dar dacă nici la Europenele indoor nu reuşim mai mult decat un loc 11 şi o droaie de necalificări, cu ce ne prezentăm la Mondialele din august, de la Londra, cand vin toate spumele şi cremele? Nu putem uita, în final, că la recenta Balcaniadă indoor, Romania (abonată la primul loc pe naţiuni) se clasa pe locul VIII. Albania a fost înaintea noastră. (GIN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.