Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Mai avem atletism în Romania?

Ziarul de Vrancea
3 mar 2017 1403 vizualizări
Singura performeră a Romaniei cu calificare în finala unei probe, în prima zi a Campionatelor Europene de atletism indoor de la Belgrad a fost Ancuţa Bobocel la 3000 m care a încheiat pe locul 12, ultimul calificant în finală, cu timpul de 8:58.91. (record personal al sezonului)

Atleta Anamaria Nesteriuc s-a calificat în semifinalele probei de 60 m garduri. Atleta de 23 de ani şi-a încheiat seria pe locul VI, cu 8,24 s, al 16-lea timp din 18 concurente. Calificarea a fost posibilă deoarece trei atlete au fost descalificate în altă serie. Alţi sportivi romani, Elena Panţuroiu şi Cristina Bujin la triplu salt, Bianca Răzor (400 m), Lenuţa Burueană (greutate),Roxana Barcă (3000 m), Cosmin Dumitrache (60 m garduri) şi Claudia Bobocea (1500 m) au fost eliminaţi în serii sau calificări. La ediţia din 2015 a competiţiei, Romania a obţinut două medalii de bronz – Marian Oprea, la triplusalt, şi Florentina Marincu, săritura în lungime. Delegaţia Romaniei are drept obiectiv la Campionatele Europene în sală de la Belgrad, care se încheie maine, obţinerea unei medalii şi trei clasări pe locurile 4-6.
Premieră pentru spada romanească
Romania a cucerit ieri prima medalie la Campionatul European de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Plovdiv. Echipa de spadă cadeţi masculin, în componenţa Adam Macska (CS Satu Mare), Mihai Bigea (LPS Craiova), Alexandru Oroian (CS Satu Mare), Balazs Szilagyi (CS Satu Mare), a reuşit să cucerească medalia de bronz după ce a trecut în finala mică de Ungaria, scor 45-40.
''Este prima medalie pentru spada romanească masculină la o ediţie a Campionatului European! Incluzand şi succesul de azi, pană acum, de-a lungul timpului, Romania a cucerit nouă medalii la Europenele de cadeţi: trei medalii de argint şi şase de bronz'', menţionează sursa citată. Elevii lui Nagy Lehel au învins, în optimi de finală, Spania (45-44), în sferturi, Marea Britanie (45-34), au pierdut în semifinale (32-45) cu Italia, învingand apoi Ungaria în finala mică.

Iar ne-au bătut albanezii

Echipa naţională under-18 a Romaniei a fost învinsă, ieri, cu scorul de 0-2, de reprezentativa Albaniei, în finala turneului Roma Caput Mundi, informează site-ul oficial al FRF. Romania s-a calificat în finală după ce a terminat pe primul loc în grupa A, unde a obţinut trei victorii: 2-0 cu selecţionata colegiilor din Ţara Galilor, 4-0 cu selecţionata regiunii Pella din Grecia şi 2-1 cu selecţionata regiunii Lazio din Italia.

Bale stă două meciuri

Fotbalistul echipei Real Madrid, Gareth Bale, eliminat la partida cu Las Palmas, a fost suspendat două meciuri, astfel că va rata confruntările cu formaţiile Eibar şi Betis Sevilla. Bale a fost şi amendat, cu 600 de euro, iar clubul Real Madrid a fost amendat cu 700 de euro. Gareth Bale a primit cartonaş roşu direct în minutul 47 al partidei cu Las Palmas, pentru că a împins cu violenţă un adversar şi l-a doborat. Formaţia Real Madrid a remizat, miercuri seară, scor 3-3, cu Las Palmas, într-un meci din etapa a XXV-a a campionatului Spaniei, în care a reuşit să revină de la scorul de 1-3. Real Madrid va întalni formaţia Eibar, astăzi, în deplasare, şi echipa lui Alin Toşca, Betis Sevilla, la 12 martie, pe teren propriu.

Corupţie la nivel olimpic?

Internaţional Olimpic a anunţat că o comisie colaborează cu autorităţile franceze pentru a clarifica situaţia cu privire la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce Le Monde a scris, ieri, despre suspiciuni cu privire la atribuirea organizării competiţiei. "CIO este dedicat total clarificării acestei situaţii", a precizat forul într-un comunicat, conform Reuters. Un purtător de cuvant al JO-2016 a declarat că faptele relatate de Le Monde nu au afectat alegerea CIO cu privire la Rio. "Victoria oraşului Rio a fost foarte clară. Investigaţia din Franţa priveşte şase membri ai CIO, iar şase membri nu ar fi schimbat rezultatul. Votul a fost curat", a explicat Mario Andrada. Le Monde a notat că o firmă legată de un om de afaceri brazilian extrem de bogat i-a transferat, la 29 septembrie 2009, cu trei zile înainte de alegerea oraşului gazdă, 1,5 milioane de dolari lui Papa Massata Diack, fiul lui Lamine Diack, atunci preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF) şi membru CIO. Magistraţii suspectează că au fost manevre pentru cumpărarea vorurilor membrilor CIO. în Franţa, s-a deschis o anchetă preliminară în decembrie 2015 de către parchetul naţional financiar, care investiga de cateva luni suspiciuni de corupţie în fruntea IAAF.

A murit marele Kopa

Fostul internaţional francez Raymond Kopa, caştigător al Balonului de Aur în 1958, a decedat, vineri, la varsta de 85 de ani. Kopa a fost desemnat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale din 1958, deşi Franţa s-a clasat doar pe locul trei. El a primit în acel an Balonul de Aur, fiind primul francez recompensat cu acest trofeu. Pe adevăratul său nume, Raymond Kopaszewski a fost fiul unor imigranţi polonezi şi marcat 18 goluri în 45 de meciuri jucate la naţionala Franţei. Kopa a evoluat în cariera sa la formaţiile Angers (1949-1951), Reims (1951-1956 şi 1959-1967) şi Real Madrid (1956-1959). Cu Reims a caştigat patru titluri şi a fost finalist al Cupei Campionilor Europeni, iar cu Real Madrid a caştigat două titluri şi trei Cupe ale Campionilor Europeni.

Dopat de două ori într-un an

Pugilistul rus Alexander Povetkin a fost suspendat pe termen nelimitat, după ce a fost depistat pozitiv pentru a doua oară într-un an. Povetkin, în varstă de 31 de ani, a fost depistat pozitiv cu meldonium în mai 2016, înaintea meciului pentru titlul mondial la categoria grea în versiunea WBC cu americanul Deontay Wilder, iar apoi în decembrie 2016 a fost găsit dopat cu un steroid anabolizant înaintea lupte cu haitiano-canadianul Bermane Stiverne. Pugilistul rus a fost amendat şi cu 250.000 de dolari, dar suspendarea sa este valabilă doar pentru versiunea WBC. Alexander Povetkin, în varstă de 37 de ani, a caştigat 31 din cele 32 de meciuri susţinute la profesionişti, singura înfrangere fiind în faţa lui Vladimir Kliciko, în 2013

Grosskreutz se lasă de fotbal după un scandal

Fotbalistul Kevin Grosskreutz a fost dat afară de gruparea VfB Stuttgart, la care era coleg cu Alexandru Maxim, ca urmare a unei altercaţii pe care a avut-o la începutul săptămanii. După despărţirea de Stuttgart, Grosskreutz a anunţat că nu mai vrea să joace fotbal. Grosskreutz, caştigător al Cupei Mondiale cu Germania în 2014, a fost dat afară de la Stuttgart după ce a fost implicat, în stare de ebrietate, într-o altercaţie, în noaptea de luni spre marţi. Fotbalistul în varstă de 28 de ani a fost rănit şi a ajuns la spital. Clubul îi reproşează jucătorului că a consumat alcool şi a luat cu el în seara respectivă trei fotbalişti ai echipei under 17. Contractul lui Kevin Grosskreutz era valabil pană în 2018.  Într-o conferinţă de presă, fotbalistul şi-a cerut scuze, în lacrimi, şi a precizat că a acceptat rezilierea contractului. "Nu mai vreau să am de-a face cu fotbalul profesionist", a adăugat el, conform L'Equipe. Grosskreutz era legitimat la VfB Stuttgart din ianuarie 2016.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.