Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Cu tineretul, împotriva Spaniei

Ziarul de Vrancea
28 feb 2017 1242 vizualizări
Selecţionerul Martin Ambros a anunţat lotul echipei naţionale feminine pentru cele două partide amicale cu Spania, care vor avea loc la Bucureşti, tehnicianul neapeland pentru această dublă la Cristina Neagu şi alte cateva jucătoare experimentate.

Lotul Romaniei este compus din Denisa Dedu, Iulia Dumanska, Elena Voicu (portari), Ana Maria Iuganu, Andreea Chiricuţă, Nicoleta Dincă, Aneta Udriştoiu, Laura Chiper, Marinela Neagu (extreme), Gabriela Perianu, Bianca Tiron, Cristina Zamfir, Bianca Bazaliu, Laura Popa, Alina Ilie, Ana Maria Drăguţ (interi), Mădălina Zamfirescu, Cristina Laslo, Andreea Pricopi (centri), Cynthia Tomescu, Crina Pintea, Florentina Craiu (pivoţi).  Partidele cu Spania vor avea loc la 17 (ora 18.45) şi 19 martie (16.00), la Sala Dinamo.

CSM se întăreşte şi la rugby

Rugbyştii Daniel Carpo şi Livinai Tuicakau au semnat contracte cu gruparea CSM Bucureşti şi s-au alăturat echipei, care se află în cantonament la Cheile Grădiştei. În varstă de 32 de ani, Carpo evoluează pe postul de închizător, transferandu-se la echipă din Capitală după experienţă avuta în Anglia, în ultimii doi ani. El are peste 50 de selecţii la echipă naţională a Romaniei, debutand în 2007, la Bucureşti, într-un meci contra Italiei A. Livinai Tuicakau, originar din Fiji, este un jucător polivalent, el putand evolua fie mijlocaş la deschidere, fundaş sau aripă. La doar 22 de ani, Livinai are deja experienţa turneelor internaţionale, făcand parte din lotul U20 al echipei din Fiji la Cupă Mondială de Juniori din 2014, iar în 2012 jucand în echipă şcoală U19 împotrivă reprezentanţei Australiei. în 2016, Livinai a făcut parte din reprezentativă Northland Development XV din Nouă Zeelandă, de unde a ales să se alăture echipei CSM Bucureşti.

Potaissa întalneşte din nou luxemburghezi

AHC Potaissa Turda va întalni formaţia luxemburgheză HB Dudelange în sferturile de finală ale Cupei Challenge la handbal masculin, potrivit tragerii efectuate, marţi, la Viena. Primul meci va avea loc la Turda, pe 25 sau 26 martie, iar returul în deplasare, pe 1 sau 2 aprilie. HB Dudelange s-a calificat în sferturi după ce a trecut în cele două tururi anterioare de Hapoel Ashdod şi HC ZNTU-ZAB Zaporoje, toate cele patru partide avand loc în Luxemburg. În turul al treilea, HB Dudelange a pierdut primul meci cu israelienii de la Hapoel Ashdod, scor 23-28, dar l-a caştigat pe al doilea cu 33-27. în optimi, HB Dudelange a învins în primul meci echipa ucraineană HC ZNTU-ZAB Zaporoje cu 32-27, cedand în a doua partidă cu 25-27. Potaissa a trecut în turul al treilea de formaţia bulgară HC Dobrudja Dobrici cu 32-23 şi 43-19 (ambele meciuri avand loc la Turda). În optimi, echipa turdeană a eliminat o altă formaţie din Luxemburg, Handball Esch, după 31-27 în deplasare şi 28-29 acasă.

Danu Spătaru, la Dinamo

FC Dinamo Bucureşti a anunţat, marţi, transferul internaţionalului moldovean Danu Spătaru la clubul din Ştefan cel Mare. Născut pe 24 mai 1994, Danu Spătaru şi-a început cariera la Zimbru Chişinău, a evoluat pentru toate grupele de juniori, pentru formaţia secundă şi pentru prima echipă din cadrul clubului din capitala Moldovei şi a mai jucat, în prima jumătate a anului 2015, pentru Astra Giurgiu.  Mijlocaşul a efectuat vizita medicală la Institutul Naţional de Medicină Sportivă şi a participat, ieri, pe stadionul Dinamo, la prima şedinţă de pregătire sub comanda antrenorului principal Cosmin Contra. Danu Spătaru a jucat şase meciuri la Astra Giurgiu în Liga 1 Orange. A debutat la 1 martie 2015 în meciul FC Braşov - Astra Giurgiu 1-1 şi a jucat ultima oară în Liga 1 Orange pe 18 mai 2015, în partida Universitatea Cluj - Astra Giurgiu 0-0. Fotbalistul are cinci selecţii la prima reprezentativă a Moldovei. La Dinamo, Spătaru va purta numărul 21.

Nou antrenor pentru Florin Andone

José "Pepe" Mel Perez este noul antrenor al echipei Deportivo La Coruna, la care evoluează şi Florin Andone, anunţul oficial fiind făcut chiar în ziua în care tehnicianul a împlinit 54 de ani El a semnat un contract valabil pană la finalul sezonului, cu posibilitate de prelungire. Fost atacant, Mel a mai pregătit în cariera lui echipele Coslada (1999-2000), Mérida (2000), Murcia (2000-2001), Tenerife (2001-2002), Getafe (2002-2003), Alavés (2003-2004), Poli Ejido (2004-2005), Rayo Vallecano (2006-2010), Betis (2010-2013 şi 2014-2016) şi West Bromwich Albion (2014). Pepe Mel îl înlocuieşte pe Gaizka Garitano, care a fost demis, duminică, din cauza rezultatelor slabe înregistrate în campionat. în varstă de 41 de ani, Garitano era antrenor la Deportivo din vara trecută, cand l-a înlocuit pe Victor Sanchez. În acest sezon, Deportivo a reuşit doar patru victorii şi şapte rezultate de egalitate, în 23 de etape. Cu 19 puncte, formaţia lui Andone este pe locul 17, primul neretrogradabil. Depor are un meci mai puţin, deoarece partida cu Betis a fost amanată, la 3 februarie, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Cu Shakespeare, înainte!

Leicester City a învins pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (2-0), formaţia Liverpool, într-un meci din cadrul etapei a XXVI-a a Premier League, primul după demiterea antrenorului Claudio Ranieri de la conducerea tehnică a campioanei Angliei. Golurile au fost marcate Vardy (’28, ’60) şi Drinkwater (’39), respectiv, Coutinho (’60).  Fanii gazdelor nu l-au uitat pe tehnicianul italian şi au afişat numeroase banere de mulţumire pentru primul titlu din istoria clubului. "Grazie, Claudio", a fost scris pe unul dintre acestea. Leicester a fost condusă de pe bancă de Craig Shakespeare, numit antrenor principal interimar după demiterea lui Ranieri.După victoria de pe King Power Stadium, "vulpile" ocupă locul 15, cu 24 de puncte, aflandu-se la două puncte de Crystal Palace, ocupanta locului 18, primul retrogradabil.

Campioană olimpică vinde medalii

Cvadrupla campioană olimpică Olga Korbut şi-a vandut o parte dintre medalii la o licitaţie organizată în ţara în care s-a stabilit în 1991, SUA. Obiectele, printre care două medalii de aur şi una de argint cucerite la Jocurile Olimpice de la München din 1972, trofeul pentru Personalitatea anului 1972, acordat de BBC, medalii sovietice şi o revistă cu autograf, în care apare pe copertă, au fost vandute cu 183.300 de dolari. Cea mai valoroasă piesă a fost medalia de aur obţinută cu echipa URSS, pentru care s-a licitat pană la 66.000 de dolari. În varstă de 61 de ani, Olga Korbut s-a născut în Belarus şi s-a mutat în SUA, locuind în Arizona. Potrivit gazeta.ru, fosta sportivă se confruntă cu dificultăţi financiare. Supranumită "Vrăbiuţa din Minsk", Olga Korbut a impresionat la JO de la München, unde a obţinut trei medalii de aur, cu echipa, la sol şi la barnă, şi una de argint, la paralele. Ea a ratat titlul la individual compus din cauza unor greşeli la paralele. La Montreal, ediţia la care a strălucit Nadia Comăneci, Korbut a mai caştigat o medalie de aur, în concursul pe echipe, şi una de argint, la barnă. Retrasă din activitate în 1977, Olga Korbut a fost căsătorită din 1978 pană în 2000 cu cantăreţul folk Leonid Bortkevici, cu care are un fiu, Richard.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.