Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Contra a sosit să preia Dinamo

Ziarul de Vrancea
15 feb 2017 698 vizualizări
Antrenorul Cosmin Contra a declarat, ieri, că a discutat deja cu acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, despre posibilitatea de a prelua conducerea tehnică a echipei "alb-roşii" după plecarea lui Ioan Andone.

"Într-o negociere se poate întampla oricand ceva. Nu am vorbit cu Adrian Mutu, am vorbit cu domnul Negoiţă. Eu am venit să încerc să ajut echipa, asta a fost discuţia cu domnul Negoiţă, mi-am spus părerea dansului. Acum mă întalnesc cu el şi vom pune toate lucrurile la punct. Nu am urmărit nici lot, nimic, pană nu e totul semnat nu vă pot spune nimic", a declarat Contra, la sosirea din Spania, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.. FC Dinamo Bucureşti şi antrenorul principal Ioan Andone au convenit, marţi, pe cale amiabilă, încetarea raporturilor contractuale.

Gaz Metan a scăpat de depunctare

Gaz Metan Mediaş a obţinut la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne anularea deciziei Comisiei de licenţiere a FRF, de a penaliza gruparea ardeleană cu trei puncte, pentru că înregistra datorii către alte cluburi, la 30 noiembrie 2016. Preşedintele clubului Gaz Metan Mediaş, Ioan Mărginean, a declarat, ieri, la Dolce Sport, că îi va da în judecată în civil pe membrii Comsiei de licenţiere a FRF care au hotărat depunctarea. "Noi am avut un caz inventat, lucrurile nu se vor opri aici. Vor continua cu toţi cei din Comisie. Sunt probleme mari în cadrul FRF la acest compartiment, la Comisia de Licenţiere. Eu l-am mai dovedit o dată pe domnul Duru. Omul acesta şi-a bătut joc de un club şi de toţi oamenii lui. O să vă cruciţi dacă o să vedeţi ce acuzaţii ni se aduc. Eu vă spun cu mana pe inimă, cu riscul să mă retrag din fotbal, nu mă voi opri aici şi voi merge în civil", a declarat Ioan Mărginean. Decizia la apelul formaţiei ACS Poli Timişoara, care solicită recuperarea a opt puncte din cele 14 cu care a fost penalizată va fi dată pe 4 martie.

Semifinale în Cupa Romaniei la baschet

Echipele de baschet masculin Steaua CSM Eximbank şi U-BT Cluj s-au calificat, în semifinalele Cupei Romaniei, acolo unde vor fi adversare.. Steaua CSM Eximbank a învins, cu scorul de 83-63, formaţia SCM U Craiova, iar U-BT Cluj a trecut, cu scorul de 88-70, de BC CSU Sibiu, în primele două sferturi de finală ale competiţiei care se desfăşoară la Sibiu. Steaua CSM Eximbank şi U-BT Cluj se vor întalni astăzi, în semifinale. În primul meci de ieri, BC Mureş a învins cu 85-75 echipa Phoenix Galaţi şi va juca în semifinale cu învingătoarea partidei BC CSM Timişoara – CSM CSU Oradea.

Turcii vor Euro 2004

Preşedintele Federaţiei Turce de Fotbal, Yildîrîm Demiroren, a declarat, ieri că Turcia îşi va depune candidatura pentru organizarea Campionatului European din 2024. "Sperăm ca oferta noastră să fie cea mai bună şi să organizăm Euro-2024", a declarat Demiroren într-o conferinţă de presă comună cu ministrul Sporturilor, Akif Cagatay Kilic.Yildîrîm Demiroren a precizat că dosarul pentru organizare va fi depus la UEFA în 2 martie. În cursa pentru organizarea Campionatului European din 2024 şi-a mai anunţat prezenţa şi Germania, iar Finlanda, Danemarca, Norvegia şi Suedia iau în calcul o candidatură comună. UEFA a fixat la 3 martie data limită de depunere a candidaturilor şi va publica lista cu ţările care şi-au depus dosarele la 10 martie. Decizia de atribuire a organizării Campionatului European din 2024 va fi luată cel mai devreme în septembrie 2018.

Cat caştigă piloţii de F1

Spaniolul Fernando Alonso de la McLaren-Honda este pilotul cel mai bine plătit din Formula 1, cu un salariu în sezonul 2017 de 40 de milioane de dolari (37,83 de milioane de euro), informează TheDrive.com. Alonso, dublu campion mondial, este urmat la mare distanţă de britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes. Triplul campion mondial caştigă 31 de milioane de dolari, un milion mai mult decat cel mai titrat pilot de pe grilă, germanul Sebastian Vettel de la Ferrari, cu patru trofee în palmares. Finlandezul Valtteri Bottas, cel care l-a înlocuit pe germanul Nico Rosberg, campionul mondial en-titre, care s-a retras din Marele Circ, va caştiga în 2017 suma de 8,5 milioane de dolari. Din cei 20 de piloţi care vor lua startul în Australia, germanul Pascal Wehrlain de la Sauber caştigă cel mai puţin, 150.000 de dolari.

Ce-a ajuns un mare campion

Fostul dublu campion olimpic la nataţie Grant Hackett a fost arestat pentru deranjarea liniştii publice în Goald Coast (Australia), a anunţat, ieri, BBC. Hackett, în varstă de 36 de ani, a fost arestat după ce tatăl său a sunat la poliţie. Fostul înotător a fost dus la secţie cu cătuşele la maini, dar a fost eliberat după cateva ore. "Acesta nu este Grant Hackett. Este o persoană total diferită. Nu ştiu cine este această persoană. Mama şi tata nu cunosc această persoană. La exterior este el, dar mintea, sufletul şi spiritul nu sunt ale lui", a spus fratele lui Grant Hackett, Craig. Grant Hackett, dublu campion olimpic în proba de 1.500 de metri şi medaliat cu aur la Sydney cu ştafeta de 4x200 metri liber a Australiei, a recunoscut în trecut că este dependent de somnifere. în 2014, el a mers în Statele Unite pentru dezintoxicare, după ce a fost găsit dezbrăcat şi dezorientat într-un cazinou din Melbourne. Anul trecut, Hackett a agresat un bărbat în timpul unui zbor cu avionul, de la Adelaide la Melbourne.

Se măreşte familia ciclistă Kenny

Sportivii britanici Laura Trott şi Jason Kenny, multipli campioni olimpici la ciclism pe pistă, vor deveni părinţi pentru prima oară. Laura Kenny, fostă Trott, în varstă de 24 de ani, are patru titluri olimpice, şi a făcut anunţul postand pe Instagram o fotografie cu două biciclete pentru adulţi şi una pentru copii. Impresarul celor doi a declarat că sportivii sunt extrem de încantaţi de această veste, cuplul primind numeroase mesaje din întreaga lume. Laura Trott şi Jason Kenny, în varstă de 28 de ani, s-au căsătorit în septembrie. Trott a devenit sportiva din Marea Britanie cu cele mai multe titluri olimpice, patru, după ce a caştigat, la Rio, proba de ciclism omnium. Kenny a cucerit trei medalii la Rio, tot la ciclism, la keirin, la sprint individual şi pe echipe.

Pariuri dubioase în Liga a treia norvegiană

Doi foşti fotbalişti, albanezii Drin Shala şi Alban Shipshani, şi un organizator de pariuri, suedezul Luptjo Korunovski, au fost condamnaţi la închisoare într-un caz de meciuri trucate din campionatul norvegian, din a treia ligă, informează Le Figaro. Faptele datează din 24 iunie 2012: atunci echipa Follo a pierdut, scor 3-4 cu Østsiden, deşi conducea cu 3-0 cu 25 de minute înainte de final, iar formaţia Asker, favorită, a fost învinsă, scor 7-1, de Frigg Oslo. Poliţia a deschis o anchetă în urma unei sesizări a federaţiei norvegiene de fotbal, după ce mize mari au fost plasate în scurt timp pe aceste două meciuri. Portarul Shala şi atacantul Shipshani au primit 14 luni de detenţie, iar Korunovski a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare.  Curtea de Apel a absolvit alte patru persoane, între care un fost jucător la Follo, condamnate în primă instanţă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.