Sport

Nemţii ne-au defrişat stejarii!

Ziarul de Vrancea
12 feb 2017 780 vizualizări
rezultat şoc în Rugby Europe Championship: Germania - Romania 41-38, după ce romanii au condus cu 24-6 şi 38-20” Germanii nu ne-au mai învins la rugby de pe vremea lui Hitler * anul trecut, la Iaşi, “stejarii” au caştigat cu 61-7

Naţionala Germaniei a învins surprinzător reprezentativa Romaniei cu scorul de 41-38 (20-24), în debutul ediţiei 2017 a Rugby Europe Championship (REC), într-o partidă disputată sambătă  la Offenbach am Main. A fost un meci în care ''Stejarii'' au plătit tribut relaxării cu care au tratat întalnirea, greşelilor nepermise din apărare şi lipsei de coordonare între compartimente, punctul forte al naţionalei, grămada, fiind de nerecunoscut în cele 80 de minute ale confruntării.  Scorul a fost deschis de tricolori, printr-o lovitură de pedeapsă concretizată de Florin Vlaicu în minutul 3, Parkinson egaland însă după alte cinci minute. 

Primul moment mai dificil pentru romani s-a consemnat în minutul 15, cand Jody Rose a primit un cartonaş galben şi a fost eliminat pentru 10 minute, de situaţie profitand gazdele care au reuşit un dropgol prin Parkinson. Inferioritatea numerică în care s-au aflat i-a ambiţionat pe jucătorii lui Lynn Howells, care au izbutit două eseuri superbe, prin Mihăiţă Lazăr ('21) şi Jack Umaga ('24), ambele transformate precis de Vlaicu, astfel că în minutul 30, Romania conducea cu 17-6.  În minutul 32 a venit şi cel de-al treilea eseu pentru ''Stejari'', autor Ionuţ Dumitru, Vlaicu transformand încercarea (24-6), dar gazdele au profitat apoi de nişte spaţii largi din defensiva noastră şi au obţinut un eseu de penalizare, după ce arbitrul a considerat că Stephen Shennan a comis o infracţiune în apărare. Parkinson a transformat eseul, însă scorul la pauză a fost 20-24, Jacobus Otto marcand în minutul 36 cel de-al doilea eseu pentru germani, transformat de acelaşi Parkinson. 

Partea a doua a jocului a început în nota de dominare a romanilor, care prin Andrei Ursache ('48) şi Ionuţ Dumitru ('51) au marcat alte două încercări, transformate fără probleme de Vlaicu, scorul fiind 38-20 pentru naţionala frunzei de stejar la jumătatea celui de-al doilea act. Acesta a fost însă şi momentul psihologic al disputei, cand ''stejarii'' au redus inexplicabil ''motoarele'' şi au permis adversarului să preia iniţiativa. Astfel, în minutul Barber a reuşit cel de-al treilea eseu al gazdelor, transformat de Raynor Parkinson, pentru ca după alte 9 minute, Jacobus Otto să izbutească şi cel de-al patrulea eseu, de asemenea transformat de Parkinson, scorul devenind 38-34 pentru Romania cu mai puţin de 10 minute înainte de finalul partidei. Simţind degringolada din XV-le ''stejarilor'', elevii lui Kobus Potgieter au forţat la maxim, adjudecandu-şi incredibil victoria prin eseul din minutul 75, al lui Coetzee, transformat impecabil de Parkinson. Finalul meciului a aparţinut romanilor, care în ciuda eforturilor nu au mai reuşit să schimbe rezultatul înscris pe tabelă: 41-38 pentru Germania, care a scris astfel istorie caştigand un meci cu Romania după 79 de ani, ultima victorie a nemţilor consemnandu-se în 1938.  Surpriza este cu atat mai mare cu cat în ierarhia mondială ''Stejarii'' ocupă locul 16, germanii fiind pe poziţia 24, anul trecut elevii lui Lynn Howells impunandu-se de o manieră categorică: 61-7.  

Celelalte rezultate din prima etapă” Belgia – Georgia 6-31; Spania – Rusia 16-6. Următorul meci al tricolorilor va avea loc pe data de 18 februarie, la Iaşi, contra Spaniei. 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.