Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Am mai coborat două locuri

Ziarul de Vrancea
9 feb 2017 750 vizualizări
Echipa naţională de fotbal a Romaniei a coborat două poziţii şi se află pe locul 40, avand 688 de puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola, dat publicităţii joi.

 Din Grupa E a preliminariilor CM, în care joacă Romania, cel mai bine clasată este Polonia, care a urcat de pe locul 15 pe 14, cu 1.101 puncte. Danemarca a coborat de pe locul 47 pe 49, avand 657 de puncte, Muntenegru a coborat de pe 63 pe 64, cu 549 de puncte, Armenia a urcat de pe 86 pe 82, cu 422 de puncte, iar Kazahstan a urcat de pe 98 pe 96, cu 352 de puncte. Primele zece poziţii în clasamentul FIFA-Coca Cola sunt ocupate, în ordine, de Argentina, Brazilia, Germania, Chile, Belgia, Franţa, Columbia, Portugalia, Uruguay sau Spania. 

Copil, în sferturi la Budapesta

Tenismanul Marius Copil (129 ATP) s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale turneului challenger de la Budapesta, dotat cu premii în valoare totală de 64.000 de euro. Copil a trecut în optimi de belgianul Joris de Loore (197 ATP), cu scorul de 6-4, 4-6, 6-1, după o oră şi 37 de minute de joc. În sferturi, Copil îl va întalni pe austriacul Jürgen Melzer (35 de ani, 257 ATP, dar fost număr opt mondial în 2011). Melzer l-a învins cu 5-7, 6-2, 6-2 pe slovacl Norbert Gombos (133). 

Covaliu a vizitat CIO

Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman (COSR), a fost în prima sa vizită oficială la sediul Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) din Lausanne, unde a avut o întalnire cu preşedintele Thomas Bach. Potrivit cosr.ro, temele principale de discuţie au fost legate de recentul Seminar al şefilor de Misiune pentru Jocurile Olimpice de Iarnă Pyeongchang 2018, planurile strategice de pregătire pentru Tokyo 2020, respectiv programul Samurai 2020 al preşedintelui Covaliu, activităţile Academiei Olimpice Romane şi modalităţile în care sunt promovate în Romania valorile Olimpice. "Una dintre ideile principale exprimate la această întalnire a fost nevoia de a reactiva sportivii olimpici din Romania în sensul susţinerii mişcării olimpice şi promovarea acestora ca modele şi exemple de urmat pentru noile generaţii", scrie COSR. Thomas Bach a subliniat că vrea ca Romania să fie una dintre principalele ţări active în peisajul olimpic internaţional şi european.

Europa vrea 16 echipe la Mondiale

UEFA solicită 16 locuri pentru naţionalele europene la Cupa Mondială din 2026, care va fi extinsă la 48 de echipe, a anunţat, ieri, preşedintele forului european, Aleksander Ceferin. UEFA a mai cerut FIFA ca echipele europene să nu se confrunte în prima fază - cea formată din 16 grupe de cate trei - astfel urmand să fie o naţională din Europa în fiecare grupă. Ceferin a formulat aceste cereri "realiste" la Comitetul Executiv al UEFA de la Nyon, toţi membrii fiind de acord cu propunerile. În cadrul aceleeaşi adunări, Aleksander Ceferin a propus ca preşedintele UEFA şi membrii Comitetului Executiv să aibă maxim trei mandate de cate patru ani.  Această reformă urmează să fie validată la congresul UEFA de la Helsinki, din Finlanda, programat la 5 aprilie. Pană în prezent, singura limitare pentru a conduce UEFA era cea legată de varstă, sub 70 de ani. Ceferin mai vrea ca toţi candidaţii pentru un post în Comitetul Executiv să ocupe un "rol activ" în cadrul federaţiilor lor: de exemplu să fie preşedinte sau secretar general.

Biatloniştii kazahi, în vizorul polţiei

Poliţia austriacă a efectuat, miercuri seară, o percheziţie la hotelul în care este cazată delegaţia Kazahstanului participantă la Campionatul Mondial de biatlon şi a confiscat "produse medicale". Secretrul general al federaţiei din Kazastan, Manas Ussenov, s-a declarat "surprins" de percheziţie, subliniind că aceasta a avut loc dintr-o eroare a medicului. "Suntem surprinşi. Singura greşeală făcută de medicul nostru a fost folosirea de material medical neconform cu legislaţia Uniunii Europene. Poliţia federală a verificat toate camerele sportivilor. Au găsit medicamente în camera medicului nostru, dar acesta spune că avem documentaţia necesară pentru acestea. Nu suntem îngrijoraţi şi aşteptăm rezultatele anchetei", a spus Ussenov. Federaţia internaţională (IBU) a precizat că sportivii au fost supuşi unor controale antidoping urinare şi sangvine. Poliţia austriacă a anunţat că au fost confiscate numeroase produse medicale, medicamente şi telefoane mobile.

David versus Goliat

Formaţia Deportivo Alaves s-a calificat în finala Cupei Spaniei, după ce a învins, cu scorul general de 2-1, echipa Celta Vigo, în semifinalele competiţiei. Unicul gol al meciului a fost marcat de Mendez, în minutul 82. În tur, scorul a fost 0-0. În finală, Deportivo Alaves va întalni formaţia FC Barcelona, care a trecut de Atletico Madrid, scor 3-2.

A murit rezerva lui Dasaev

Fostul portar al formaţiei Dinamo Kiev şi al naţionalei URSS, Viktor Cianov, a decedat la varsta de 57 de ani, a anunţat, joi, site-ul clubului ucrainean. Cauza decesul nu a fost confirmată, dar presa sportivă din Rusia şi Ucraina scrie că Cianov a fost victima unui traumatism cranian după o agresiune suferită luna trecută, la Kiev. Viktor Cianov a jucat 202 meciuri pentru Dinamo Kiev în perioada 1982-1990, caştigand de trei ori campionatul, de cinci ori Cupa URSS-ului şi o dată Cupa Cupelor. El a fost titular în Supercupa Europei din 1986, atunci cand Dinamo Kiev a fost învinsă, cu scorul de 0-1, de Steaua Bucureşti. Portarul şi-a început cariera la Şahtar  Doneţk şi a mai jucat la formaţiile israeliene Maccabi Haifa şi Bnei Yehuda. Cianov a fost selecţionat de 21 de ori la reprezentativa URSS-ului şi a făcut parte din lotul pentru Campionatul European din 1988 fiind rezerva lui Rinat Dasaev.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.