Sport

Begu poate juca în Fed Cup

Ziarul de Vrancea
7 feb 2017 603 vizualizări
Irina se simte mai bine şi va juca împotriva belgiencelor la simplu * Sorana Cîrstea este a doua jucătoare de simplu, iar Monica Niculescu va face doar dublul

Căpitanul echipei de Cupa Federaţiei, Ilie Năstase, a declarat, ieri, că Monica Niculescu, locul 36 WTA la simplu şi numărul 2 roman, va evolua numai la dublu în întalnirea cu Belgia, programată în acest week-end, la Sala Polivalentă din Bucureşti. Astfel, în meciurile de simplu vor evolua Irina Begu (29 WTA) şi Sorana Cîrstea (62), deşi apăruseră zvonuri cu o zi în urmă că Irina Begu nu va putea juca şi că ar putea fi introdusă rezerva Patricia Ţig la simplu. "Fiecare se antrenează, o să joace şi seturi, facem şi cateva dubluri, vedem. Mă bag la un dublu. Am încredere în ambele jucătoare care vor intra la simplu. Monica înţeleg că o să joace numai la dublu”?", a declarat Năstase la antrenamentul efectuat, ieri de jucătoarele tricolore. Absenţa Simonei Halep, care a declarat forfait din cauza unei accidentări, este o pierdere importantă pentru echipa Romaniei, crede Năstase: "E numărul 4 în lume, normal că ne lipseşte mult. Facem şi noi improvizaţii acum. Begu ne-a speriat şi ea puţin, a fost două zile bolnavă, dar văd că şi-a revenit." În schimb, fostul tenisman este nemulţumit de sala care va găzdui întalnirea cu Belgia. "Mă gandeam că ar fi fost frumos să avrem vreo 15.000 de locuri, dar văd că nu se avansează deloc. Am fost cu Ţiriac la Sfantu Gheorghe şi au făcut o sală care e de două ori mai frumoasă ca asta. şi are şi 4.000 de locuri. Noi, în Bucureşti, nu reuşim. Sala asta e mai bătrană decat mine cred. Cred că are aproape 71 de ani. Doamne fereşte să fie vreun cutremur, că aici murim", a spus el.  Numărul 1 roman în absenţa Simonei Halep, Irina Begu spune că nu mai are probleme de sănătate şi se bucură că poate evolua pentru Romania. "Pentru mine Cupa Federaţiei a însemnat întotdeauna foarte mult. Mi-am dorit mereu să fiu prezentă şi mă bucur că sunt aici, că sunt sănătoasă şi sperăm să aducem o bucurie romanilor, în week-end. De la Sankt Petersburg nu m-am simţit foarte bine, dar acum sunt mult mai bine şi sunt pregătită de antrenament. La Sankt Petersburg era la fel de frig ca aici, deci nu este o diferenţă foarte mare", a declarat Irina, care a adăugat că va fi urmărită de familie la întalnirea de la Sala Polivalentă.

Simona va fi alături. Cu sufletul

La antrenamentele jucătoarelor a fost prezentă şi Simona Halep, care a promis că va fi cu sufletul alături de coechipierele sale şi le va face galerie la întalnirea cu Belgia. “O să fiu prezentă la meciuri. îmi doresc să caştige fetele şi să mergem mai departe, ca să mai joc şi în aprilie. Nu mă prea manifest de obicei, dar o să încerc să fac galerie cat pot, dar de obicei stau mai liniştită.  Cred că o să fie bine pentru Romania şi o să caştige. Sper să fie sala plină, ca la Cluj, unde a fost un public foarte călduros", a declarat Halep. Ea spune că accidentarea la genunchi este foarte serioasă. "În momentul acesta, genunchiul meu nu e prea bine. Am făcut tratament, aştept cateva zile să văd cum mă simt. Am avut ceva dureri zilele astea, dar e normal, pentru că e o accidentare destul de dificilă şi trebuie să am răbdare."

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a Romaniei, Ilie Năstase, le-a convocat pe jucătoarele Irina-Camelia Begu (29 WTA), Monica Niculescu (36 WTA), Sorana Cîrstea (62 WTA) şi Patricia Ţig (106 WTA). De celaltă parte, Yanina Wickmayer (60), Kirsten Flipkens (74), Elise Mertens (83) şi Marina Zanevska (123), au fost convocate de căpitanul nejucător Dominique Monami pentru întalnirea cu Romania de la Bucureşti, din Cupa Federaţiei. Întalnirea Romania - Belgia, contand pentru turul I al Grupei Mondiale II a Cupei Federaţiei, va avea loc în 11 şi 12 februarie la Sala Polivalentă din Capitală. 

Ce se mai joacă în Fed Cup?

În Grupa Mondială II se mai dispută întalnirile: Rusia – Taiwan (la Moscova), Ucraina – Australia (la Harkîv) şi Italia - Slovacia (la Forli). Învingătoarele acestor întalniri vor juca partide de baraj pentru accederea în Grupa Mondială 1 alături de echipe  care pierd în primul tur al eşalonului superior, iar cele învinse vor juca pentru menţinerea în GM2, alături de formaţii din grupele continentale. De remarcat că, la tragerea la sorţi nu este obligatoriu ca echipele din eşalonul superior să fie cap de serie, stabilirea favoritelor făcandu-se pe baza clasamentului Fed Cup. În GM1, primul tur este: Cehia – Spania (la Ostrava), SUA – Germania (la Maui), Belarus – Olanda (la Minsk) şi Elveţia – Franţa (la Geneva). Deţinătoarea trofeului este Cehia, care a învins în finală, la Strasbourg, cu 3-2 echipa Franţei, în componenţa Petra Kvitova, Karolina Pliskova, Barbora Strycova şi Lucie Hradecka. 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.