Sport

Tecău şi Rojer au început cu dreptul

Ziarul de Vrancea
7 feb 2017 610 vizualizări
Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numărul unu, s-a calificat, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Sofia, dotat cu premii în valoare totală de 540.310 euro

Tecău şi Rojer au beneficiat, în runda inaugurală, de retragerea cuplului Marcos Baghdatis/Gilles Muller (Cipru/Luxemburg). În sferturile de finală, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer vor întalni învingătorii partidei dintre perechea sarbă Viktor Troicki/Nenad Zimonjic şi cuplul suedez Johan Brunström/Andreas Siljeström. Pentru calificarea în sferturi de finală la Sofia, Tecău şi Rojer vor primi cate 45 de puncte în clasamentul de dublu şi un cec în valoare de 4.260 de euro. În primul tur al probei de dublu din capitala Bulgariei, perechea Florin Mergea/Dominic Inglot (Romania/Marea Britanie), cap de serie numărul 3, va întalni cuplul rus Mihail Elghin/Andrei Kuzneţov.

Fiul lui Rivaldo a semnat cu Dinamo

FC Dinamo Bucureşti anunţă transferul atacantului brazilian Rivaldinho, pe numele său complet Rivaldo Vitor Borba Ferreira Junior. Jucătorul a semnat un contract valabil trei ani şi jumătate cu gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare.Noul jucător al echipei Dinamo a efectuat marţi dimineaţă vizita medicală la Institutul Naţional de Medicină Sportivă (INMS) şi a semnat un contract pană la 1 iunie 2020. Rivaldinho va purta tricoul cu numărul 9 la FC Dinamo Bucureşti.Născut pe 29 aprilie 1995, la Sao Paulo, Rivaldinho este fiul fostului mare fotbalist brazilian Rivaldo şi a început fotbalul de performanţă la Mogi Mirim Esporte Clube, unde a adunat 47 de meciuri şi 11 goluri în toate competiţiile. Transferat în 2015 la Boavista, Rivaldinho a jucat un meci în prima ligă a Portugaliei şi a revenit anul trecut în campionatul brazilian, la Piracicaba, Internacional şi la Paysandu. La 15 iulie 2015, a avut loc meciul istoric Mogi Mirim - Macae, scor 3-1, în liga a doua a campionatului brazilian, în care Rivaldinho şi tatăl său, Rivaldo, au marcat toate golurile echipei gazdă. Actualul atacant dinamovist a reuşit o "dublă", în timp ce Rivaldo a înscris din penalty.

Suporteri stelişti împotriva lui Talpan

Un grup de suporteri stelişti a sesizat conducerea MApN, cerand anchetarea juristului CSA Steaua, locotenent-colonelul Florin Talpan, pentru "comportamentul deplasat al acestuia". Potrivit paginii de Facebook "Peluza Roş-albastră - oficial", fanii sunt nemulţumiţi de scandalul "continuu" între Talpan şi conducerea clubului de fotbal patronat de Gigi Becali. Sporterii consideră că, prin declaraţiile sale, Talpan aduce atingere directă superiorilor săi şi statutului de militar. În urmă cu trei săptămani, juristul CSA Steaua, Florin Talpan, l-a acuzat pe comandantul interimar al CSA Steaua, Cristian Petrea, de neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, de acţiune contrar intereselor statului roman şi ale Armatei Romane şi de săvarşirea infracţiunii de abuz în serviciu, pentru că se opune punerii în aplicare a deciziei Curţii de Apel în litigiul cu FC Steaua, prin refuzul de a semna notificările către FRF, LPF şi ONRC.

A decedat un mare luptător

Valeriu Bularca, primul roman campion mondial la lupte greco-romane  a decedat, marţi, la varsta de 85 de ani. Născut la 14 februarie 1931, la Întorsura Buzăului, Bularca a început să practice luptele greco-romane la Steagu Roşu Braşov, sub îndrumarea antrenorului Ion Mureşan, după care s-a transferat la Clubul Sportiv Şcolar Dinamo Braşov. A fost de şase ori campion naţional, între 1957 şi 1964. În 6 iunie 1961, Valeriu Bularca a intrat în istoria sportului romanesc, devenind primul roman campion mondial de seniori la lupte greco-romane, la Yokohama, în Japonia, după ce s-a impus la categoria 73 de kilograme. în 1964, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Valeriu Bularca a caştigat medalia de argint, la categoria 70 de kilograme. El a mai fost medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de la Budapesta, din 1958, tot la categoria 73 de kilograme. Aceasta a fost prima medalie cucerită de un roman la CM. După retragerea din activitatea competiţională, el a devenit antrenor de lupte la clubul Steagu Roşu Braşov. A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului. 

Oţelul ajunge la mezat

Adunarea creditorilor FC Oţelul a decis să folosească platforma Casei de Licitaţii Artmark pentru a pune în vanzare obiectele ce au definit istoria sportivă a clubului. icitaţia din data de 23 februarie va fi precedată de expoziţii în Bucureşti şi Galaţi. Conducerea clubului Oţelul Galaţi a solicitat în iulie 2013 declanşarea procedurii de insolvenţă în urma sechestrului instituit de ANAF pentru datorii de peste 22 de milioane de lei, reprezentand taxe către bugetul de stat. în 30 martie 2016, Tribunalul Bucureşti a pronunţat falimentul clubului aflat atunci în proprietatea omului de afaceri Dan Adamescu. Clubul Oţelul a fost înfiinţat în 1964 şi a caştigat singurul său titlu de campioană din palmares în ediţia 2010/2011 a Ligii I. Tot în 2011, Oţelul a caştigat Supercupa Romaniei.

Surpriză la startul CM de schi

Austriaca Nicole Schmidhofer a oferit o mare surpriză la Campionatele Mondiale de schi alpin de la Saint Moritz (Elveţia), după ce a caştigat ieri medalia de aur în proba de slalom super-uriaş, cu timpul de 1:21,34. Schmidhofer, 27 ani, fără nicio victorie în Cupa Mondială, a fost urmată în clasament de Tina Weirather (Liechtenstein) — 1:21,67 şi de elveţianca Lara Gut – 1:21,70. Nicole are la activ două podiumuri în Cupa Mondială, un loc II la un slalom super-uriaş în 2013 şi un loc III la coborare în 2014. Americanca Lindsey Vonn, campioană mondială în 2009 la slalom super uriaş, a ieşit din cărţi pentru o medalie în această probă a CM 2017, după ce şi-a pierdut echilibrul la mijlocul traseului, evitand însă o căzătură.  O altă favorită, campioana mondială en titre, austriaca Anna Veith, a căzut şi a ratat şansa de a-şi apăra titlul. Americanca Mikaela Shiffrin, lider la zi în Cupa Mondială la general, a renunţat la această probă pentru a se concentra pe cursa ei favorită, slalom special. 

Lucas poate sta şapte luni închis

Procurorul de caz a solicitat o pedeapsă de şapte luni de închisoare pentru fundaşul francez al echipei Atletico Madrid, Lucas Hernandez, după ce fotbalistul a fost acuzat de violenţă domestică. Internaţionalul franccez de tineret, care este suspectat că şi-a bătut iubita, a primit o interdicţie pe doi ani de a se apropia la mai puţin de 500 de metri de Amelia Llorente. Lucas Hernandez, în varstă de 20 de ani, a explicat că altercaţia a pornit după ce iubita sa i-a cerut să vină de urgenţă acasă de la o întalnire cu un prieten, după ce iniţial i-a dat 19 telefoane şi numeroase mesaje. Jucătorul a fost reţinut în noaptea de joi spre vineri, fără a opune violenţă, şi a fost plasat în detenţie preventivă. Conform presei spaniole, tanăra a fost transportată la spital, dar nu a avut răni grave.

Renunţă la salariu

Internaţionalul turc Hakan Çalhanoglu, care a fost suspendat pentru patru luni de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) şi a fost amendat cu 100.000 de euro, a anunţat că refuză să primească salariul în această perioadă. Jucătorul a fost suspendat de TAS pentru fapte datand din 2011, cand era minor, evolua la Karlsruhe, iar Trabzonspor voia să-l transfere. Deşi clubul turc i-a dat bani tatălui jucătorului, acesta nu a mers la echipă. Çalhanoglu a ajuns în cele din urmă la Hamburger SV, de unde în 2014 a venit la Bayer Leverkusen. "Bayer nu are nimic de-a face cu acest caz, aşa că mi se pare logic să nu mai primesc salariul pană la finalul suspendării mele", a declarat jucătorul, conform presei germane. Hakan Calhanoglu va continua să se antreneze alături de echipa de seniori în perioada suspendării.

A murit decanul caştigătorilor Marii Bucle

Ciclistul francez Roger Walkowiak, caştigător al Turului Franţei în 1956, a decedat la varsta de 89 de ani, la Vichy, a anunţat, marţi, familia fostului sportiv, citată de L'Equipe. Walkowiak era cel mai în varstă caştigător al Turului Franţei aflat în viaţă, după decesul elveţianului Ferdi Kubler la 29 decembrie, la 97 de ani. Kubler caştigase Marea Buclă în 1950. În urma decesului lui Roger Walkowiak, cel mai varstnic caştigător al Turului Franţei aflat în viaţă a devenit spaniolul Federico Bahamontes (88 de ani), care s-a impus la ediţia din 1959. În cariera sa, Walkowiak a mai caştigat două etape în Turul Spaniei.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.