Sport

Dihonie la Astra Giurgiu

Ziarul de Vrancea
7 feb 2017 846 vizualizări
Marius Şumudică este într-un conflict juridic cu clubul şi din acest motiv, antrenorul este singurul salariat al Astrei care nu şi-a primit banii pe septembrie

Preşedintele Comitetului Director al clubului Astra, Petre Buduru, a declarat că antrenorul Marius Şumudică nu a fost plătit pe luna decembrie deoarece între gruparea giurgiuveană şi tehnician este un litigiu la Comsia de Disciplină a FRF. “Şumudică e cu banii la zi, ce nu i-am dat este pe luna decembrie. Noi suntem într-un litigiu la comisie, din cauza asta nu i-am dat. L-am sancţionat pe el, l-am oprit de la plata lunii decembrie. El făcea o atingere foarte nejustificată, că există un conflict între club şi el, că şi femeia de serviciu şi-a luat banii... într-adevăr, la noi toată lumea şi-a luat banii. Dar la el fiind un caz pe rol... Nu noi am ales metoda luatului drepturilor prin comisie, el ales metoda asta. Faptul că el este la Comisia de Disciplină acum, iar comisia trebuie să-şi spună punctul de vedere, atunci de aia am hotărat ca pe luna decembrie el să nu fie plătit. O reglăm după ce se pronunţă Comisia de Disciplină", a declarat Buduru, la Sport.ro. 

Buduru a explicat de unde a pornit conflictul între antrenor şi conducerea clubului. Conducătorul grupării a afirmat că Şumudică şi-a cerut drepturile la comisiile FRF imediat după caştigarea campionatului, deşi ştia că Astra nu avea bani pană în toamnă. 

"După ce s-a caştigat campionatul, jucătorii n-au mai avut răbdare - în special antrenorul Şumudică  - şi şi-au cerut drepturile înainte să putem să facem faţă. Şumudică a ales să atace clubul la comisii, deşi ştia că nu putem să le dăm banii mai devreme de octombrie sau noiembrie. Ne-am trezit şi cu o parte din jucători, cu adrese la Comisia de Disciplină pentru plata salariilor. A fost foarte greu, atunci a fost o chestie lipsită de fair-play între noi. De atunci lucrurile s-au mai... Dar şi cu vanzarea lui Alibec, în 31 septembrie, noi am prezentat tot programul UEFA la parametrii care trebuiau. Banii au venit tarziu, au venit după nişte analize. Noi şi aşa sutem recidivişti la UEFA, pentru că de fiecare dată nu am putut să plătim la timp anumite obligaţii şi tot timpul am fost sancţionaţi. UEFA ne-a trimis imediat auditul, l-am trecut foarte bine şi au venit banii, prin FRF. Toate cesiunile noastre semnate de club s-au dus în conturile jucătorilor şi antrenorilor. Tot ce le-am promis, ei s-au ales cu banii în cont, la 31 octombrie, inclusiv cu salariile", a spus Buduru.

La 30 ianuarie, Marius Şumudică a declarat că este singurul angajat al clubului Astra Giurgiu care nu şi-a primit restanţele financiare, în urma unei decizii a patronului Ioan Niculae şi a preşedintelui Petre Buduru. “Eu trebuie să fiu limpede, să pregătesc intrarea în play-off şi calificarea cu Genk. Chiar am avea şanse să ne calificăm cu Genk dacă ar fi o atmosferă mai bună", a declarat Şumudică. Marius Şumudică este în conflict cu conducerea clubului Astra, care l-a reclamat pe tehnician la Comisia de Disiciplină a FRF, pentru ratificarea unei amenzi de 40.000 de euro. Oficialii grupării îi reproşează lui Şumudică faptul că a scandat în vestiar împotriva rivalei Steaua, după meciul cu AS Roma, din ultima etapă a grupelor Ligii Europa, şi că a făcut afirmaţii jignitoare despre patronul clubului Ioan Niculae.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.