Sport

Ungur deschide balul la Minsk

Ziarul de Vrancea
2 feb 2017 521 vizualizări
Astăzi începe partida Belarus - Romania, contand pentru primul tur al Grupei I Euroafricane a Cupei Davis * tenismanul roman îl întalneşte în prima partidă pe Ilia Ivaşka

Tenismanul Adrian Ungur, locul 313 ATP, îl va întalni pe Ilia Ivaşka, numărul 175 mondial, astăzi, de la ora 10.00, în primul meci al întalnirii de Cupa Davis dintre Belarus şi Romania, care se desfăşoară în acest weekend la Minsk. Conform tragerii la sorţi, în al doilea meci al zilei vor fi adversari Marius Copil (129 WTA) şi Egor Gerasimov (341 ATP). Sambătă, de la ora 12.00, este programat meciul de dublu Egor Gherasimov/Max Mirnîi – Nicolae Frunză/Horia Tecău, iar duminică, de la ora 10.00, vor avea loc confruntările de simplu Ilia Ivaşka – Marius Copil şi Egor Gerasimov – Adrian Ungur. Echipa de Cupa Davis a Romaniei întalneşte Belarus în primul tur al Grupei I, zona Europa/Africa. Ungur îl va întalni în premieră. Gherasimov.
Copil şi Gherasimov şi-au împărţit victoriile la cele două dueluri directe de pană acum, ambele desfăşurate la  challengerul de la Bratislava. Gherasimov a caştigat în 2015, în semifinale, cu 7-6, 2-6, 6-2, iar Copil s-a impus în 2016, în sferturi, cu 7-6, 7-6. Arădeanul s-a impus şi  în singura partidă directă cu Ivaşka, în 2015, la Istanbul, cu 7-6, 5-7, 6-4, în optimile de finală.  În fine, Ungur a caştigat singurul meci cu Gherasimov, 6-3, 7-3 în calificările turneului ATP de la Bucureşti.  Cele două echipe s-au mai întalnit o dată în Cupa Davis, în 2005, cand Romania s-a impus cu 3-2 la Braşov în primul tur al Grupei Mondiale, prin punctele aduse de Andrei Pavel (două) şi Victor Hănescu, în timp ce pentru adversari au punctat Mirnîi şi perechea Volcikov/Mirnîi. Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei Romaniei, nu poate conta în acest meci pe Florin Mergea. Vladimir Volcikov îl mai are în echipă şi pe Iaroslav Şila (450 ATP la simplu, 223 ATP la dublu). 



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.