Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Bani de la Euro 2016

Ziarul de Vrancea
2 feb 2017 578 vizualizări
UEFA a anunţat, ieri, sumele care revin celor 641 de cluburi care au avut jucători în preliminariile Campionatului European din 2016 şi la turneul final din Franţa, din totalul de 150 de milioane de euro grupărilor din Romania revenindu-le 1,29 milioane de euro

Suma destinată cluburilor din Romania este de 1.290.391,14 euro, aceasta fiind distribuită astfel: FC Steaua Bucureşti - 507.231,98 euro, FC Astra - 306.381,94 euro, FC Dinamo Bucureşti - 98.881,82 euro, Pandurii Targu Jiu - 98.431,46 euro, Ceahlăul Piatra Neamţ - 66.711,77 euro, CFR Cluj - 57.306,23 euro, ASA Targu Mureş - 50.955,21 euro, Petrolul Ploieşti - 40.012,67 euro, CSU Craiova - 34.374,76 euro, FC Botoşani - 12.814,38 euro, FC Viitorul - 8.741,59 euro, FC Rapid Bucureşti - 4.370,80 euro, FC Braşov - 4.176,54 euro. În preliminariile şi la turneul final Euro-2016 s-au disputat 329 de meciuri - 278 în calificări şi 51 la turneul final, iar suma de 150 de milioane de euro revine cluburilor din cele 54 de asociaţii participante. Din totalul de 150 de milioane, 100 de milioane au fost împărţite cluburilor care au avut jucători la turneul final.

Dinamo a renunţat la Ogbinna

Directorul general al FC Dinamo, Adrian Mutu, a declarat, ieri, că nu mai este de actualitate transferul atacantului nigerian Victor Obinna, care efectuase în această săptămană vizita medicală la Bucureşti. "I-am trimis, ieri, un email lui Obinna, în care i-am spus că Dinamo nu mai este interesată de el. Este sănătos, problema era cu situaţia contractului, deoarece el voia un contract pe şase luni, iar Dinamo nu este de acord, pentru că noi investim în performanţă. Nu ne ajuta foarte mult, nu facem transferuri doar pentru că este un nume", a declarat la Digi Sport, oficialul dinamovist, care a adăugat că există discuţii cu Claudiu Bumba, fost jucător la Hapoel Tel Aviv şi care a fost în această iarnă şi în atenţia CFR Cluj. Mutu a precizat că negociază cu trei jucători foarte importanţi să vină la Dinamo.

ASA se mută temporar la Cluj

ASA Targu Mureş a anunţat, ieri, că partida din data de 10 februarie, cu Poli Timişoara, programată pe teren propriu, în Liga I, se va disputa la Cluj, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu. Decizia a fost luată ca urmare a condiţiilor meteo din ultima perioadă, gazonul stadionului Trans-Sil fiind îngheţat şi acoperit de zăpadă. Pentru a fi adus la o stare acceptabilă este nevoie de mai multe zile cu temperaturi pozitive. Însă deoarece locul de disputare a unui joc oficial trebuie anunţat cu cel puţin şapte zile înainte, conducerea clubului a luat decizia ca partida să se joace la Cluj. Partida din etapa a XXIII-a a Ligii I, dintre ASA Targu Mureş şi Poli Timişoara, se va disputa vineri, 10 februarie, de la ora 17.30.

Finală  Blaj – Bacău

Echipele de volei feminin CS Volei Alba Blaj şi Ştiinţa Bacău vor disputa finala Cupei Romaniei, după ce au eliminat în faza semifinalelor competiţiei formaţiile CSM Bucureşti, respectiv pe deţinătoarea trofeului, CSM Targovişte. În prima semifinală a Cupei Romaniei la volei feminin, campioana en-titre, CS Volei Alba Blaj a eliminat caştigătoarea din 2016 a Challenge Cup, CSM Bucureşti, cu 3-0 şi 3-1. Cea de-a doua semifinală, între CSM Targovişte şi ştiinţa Bacău, a derulat, miercuri, partida retur, scorul fiind de 2-3 (-25, -18, 26, 18, -15. În tur, Ştiinţa Bacău caştigase cu scorul de 3-1 (25-22, 24-26, 25-7, 25-19), astfel că, avand dublă victorie, se califică în finala Cupei Romaniei. Finala Cupei Romaniei va avea loc în manşă unică, în 30 aprilie.

Murray renunţă la Cupa Davis

Tenismanul Andy Murray, liderul ATP, nu va juca pentru echipa Marii Britanii în întalnirea cu Canada, din primul tur al Cupei Davis. Din echipa de patru face parte colegul lui Florin Mergea în circuitul ATP la dublu, Dominic Inglot. Potrivit BBC, căpitanul Leon Smith a spus că Murray are nevoie de odihnă. "Ne va lipsi Andy, pentru că are o influenţă mare în echipă, atat pe teren cat şi în afara terenului", a adăugat Smith. Marea Britanie va fi reprezentată de Daniel Evans, Kyle Edmund, Jamie Murray şi Dominic Inglot. Pentru Canada vor evolua Peter Polansky, Vasek Pospisil, Denis Shapovalov şi Daniel Nestor. Întalnirea Canada - Marea Britanie va avea loc în acest weekend, la Ottawa.

Lampard se retrage

Fostul internaţional englez Frank Lampard, în varstă de 38 de ani, şi-a anunţat, ieri, retragerea din activitatea de fotbalist, el precizand, într-o postare pe Facebook, că a primit cateva oferte tentante, dar consideră că este momentul să îşi încheie cariera. " Sunt extrem de mandru de trofeele pe care le-am caştigat, de faptul că mi-am reprezentat ţara în peste 100 de meciuri şi am înscris peste 300 de goluri în carieră", a notat Lampard, mulţumindu-le tuturor celor care l-au ajutat pe parcursul carierei. Frank Lampard a jucat de-a lungul carierei la echipele West Ham United (1995-2001), Swansea City (1995-1996, sub formă de împrumut), Chelsea Londra (2001-2014), Manchester City (2014-2015) şi New York City FC (2015-2016). Pentru naţionala Angliei, a evoluat în 106 meciuri în perioada 1999-2014 şi a înscris 29 de goluri. El a caştigat 13 trofee cu Chelsea.

Solidaritate cu Zozulia

Fundaşul Alin Toşca şi coechipierii săi de la Betis Sevilla, în frunte cu Joaquin Sanchez, căpitanul echipei, au fost prezenţi la o conferinţă de presă, ieri, pentru susţinerea colegului lor, ucraineanul Roman Zozulia, acuzat de apartanenţă la o grupare nazistă. Zozulia a fost împrumutat de la Betis la Rayo Vallecano, în liga două, unde joacă Răzvan Raţ, dar fanii madrileni i-au refuzat prezenţa, acuzandu-l de afiliare la organizaţii naziste. Fotbalistul ucrainean nu a putut să se antreneze după ce fanii de la Rayo au protestat şi au afişat bannere pe care scria: "Vallecas nu este loc pentru neo-nazişti". Jucătorii de la Betis, alături de staf-ul tehnic, au dorit să-şi exprime susţinerea pentru Zozulia. Zozulia, în varstă de 27 de ani, a afirmat că nu susţine şi nu este membru al vreunui grup neo-nazist, dar a a recunoscut că are o colaborare cu armata ucraineană "pentru a-şi apăra ţara". Începand de miercuri, Zozulia a revenit la antrenamentele echipei Betis, unde joacă din iunie 2016, transferat de la Dnipro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.