Sport

Semne bune pentru Fed Cup

Ziarul de Vrancea
1 feb 2017 938 vizualizări
Simona Halep s-a calificat în sferturi la simplu, iar Monica Niculescu şi Irina Begu, la dublu, în turneul de tenis de la Sankt Petersburg * în faza următoare Simona se va lupta cu o rusoaică de 19 ani, Natalia Vihlianţeva

Simona Halep (4 WTA) a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-4, 7-6, pe croata Ana Konjuh (39 WTA), calificandu-se în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier de la Sankt Petersburg. În debutul meciului cu Ana Konjuh, Halep a arătat aceeaşi stare de pasivitate ca la Shenzen şi Australian Open. Jocul şi serviciul nesigure, abordarea perpendiculară a adversarei şi mobilitatea redusă au fost coordonatele evoluţiei romancei. De partea cealaltă a fileului, Konjuh a jucat pe marginile terenului, a lovit puternic şi lung. Cu toate acestea, scorul după primele şase game-uri a fost egal, 3-3, pentru că evoluţia croatei de 19 ani este nefinisată, iar greşelile ei sunt numeroase. În partea a doua a primului set, Halep a ieşit din amorţeală, a servit mai bine, a deschis unghiurile, iar lucruile au intrat pe un făgaş normal pentru ea. Ana Konjuh a început cu break, anulat imediat de Simona după o serie de erori ale croatei. A urmat o serie de jocuri spectaculoase adjudecate pe servicii, pană la 5-4, cand Simona Halep a reuşit un nou break, la 0, şi a încheiat setul după 41 de minute. Ana  a început mai bine şi setul secund. A realizat un break la 1-1, a condus cu 3-1, dar din nou inconstanţa şi-a făcut loc în evoluţia sa. Simona a întors scorul, cu trei game-uri caştigate la rand. La 5-4, pentru Halep, Konjuh a servit şi a condus cu 40-0, apoi Halep a ratat trei mingi de meci. În cele din urmă, tanăra croată şi-a fructificat serviciul şi a egalat la 5. Romanca a mai ratat la 6-5 o minge de meci, astfel că setul a ajuns în tie-break, pe care l-a dominat şi caştigat cu 7-2, punand capăt partidei, după o oră şi 37 de minute. La Sibur Arena, Halep l-a avut în loja antrenorilor pe Daniel Dobre, în absenţa australianului Darren Cahill. "Ştiam că ea joacă în forţă, loveşte puternic mingea, dar sunt foarte bucuroasă că am putut caştiga acest meci, a fost foarte important pentru mine după Australian Open. Mă simt pregătită să joc şi mă bucur de timpul petrecut aici la Sankt Petersburg", a declarat Simona Halep, după meci. Simona a avut şi puţină şansă, deoarece adversara sa previzibilă din sferturi, rusoaica Daria Kasatkina (27 WTA, favorită nr. 8) a fost învinsă, suprrinzător, de mai tanăra ei compatrioată, Natalia Vihlianţeva (115), primită cu wild card. În varstă de 19 ani şi aflată la cea mai bună clasare, Vihlianţeva s-a impus cu 7-6, 6-2 după un meci care a durat o oră şi 28 de minute. Ea va juca, vineri, pentru a doua oară în carieră împotriva Simonei Halep, după ce a pierdut, în 2015, cu scorul 2-6, 2-6, partida din turul al doilea al turneului de la Shenzhen.
Ieri s-au mai înregistrat rezultatele: ; Elena Vesnina (Rusia) – Ekaterina Makarova (Rusia) 6-3, 6-1 (turul I); Iulia Putinţeva (Kazahstan) – Annika Beck (Germania) 6-4, 6-0; Svetlana Kuzneţova (Rusia) – Daria Gavrilova (Rusia) 6-1, 6-3 (optimi).
* Perechea Irina  Begu/Monica Niculescu s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu, făcand un bun antrenament în vederea partidei de Fed Cup cu Belgia de săptămana viitoare. Cu atat mai mult cu cat una dintre adversarele de dincolo de fileu, a fost belgianca Elise Mertens, care a făcut echipă cu Lenka Kuncikova (Cehia). Irina şi Monica au avut nevoie de 59 de minute petru a se impune cu 6-1, 6-3 şi vor întalni în sferturi perechea perechea Daria Gavrilova/Kristina Mladenovic (Australia/Franţa, nr. 3), care a trecut, cu scorul de 6-3, 6-4, de cuplul Demi Schuurs/Renata Voracova (Olanda/Cehia). În schimb, perechea Raluca-Ioana Olaru/Olga Savciuk (Romania/Ucraina, nr. 4), cap de serie numărul 4 a fost învinsă cu 2-6, 4-6 în 72 de minute de cuplul Jelena Ostapenko/Alicja Rosolska (Letonia/Polonia). În acest an, Olaru şi Savciuk au caştigat turneul de la Hobart, au ajuns în finală la Shenzhen şi au trecut un tur la Australian Open.
* Taipeh (WTA, optimi): Ons Jabeur (Tunisia) – Shelby Rogers (SUA) 7-5, 6-2; Misaki Doi (Japonia) – Risa Ozaki (Japonia) 6-4, 6-3; Mandy Minella (Luxemburg) – Carolina Garcia (Franţa) 6-4, 6-4; Lucie Safarova (Cehia) – Anastasja Sevastova (Letonia).

Loturile Romaniei şi Belgiei

Căpitanii nejucători al echipelor  de Fed Cup ale Romaniei şi Belgiei, Ilie Năstase, respectiv, Dominique Monami au anunţat loturile celor două echipe care se vor înfrunta în zilele de 11 şi 12 februarie în Sala Polivalentă din Bucureşti, pentru turul I al Grupei Mondiale II din Fed Cup. Iată loturile:
Romania: Simona Halep (4 WTA), Irina Begu (28), Monica Niculescu (35), Sorana Cîrstea (59), Patricia Ţig (104 – rezervă).
Belgia: Yanina Wickmayer (60), Kirsten (76), Elise Mertens (85), Marina Zanevska (126)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.